به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی فایننشال تایمز، آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان بعد از نشست امروز (جمعه) خود با کین گانگ، وزیر امور خارجه چین در شهر پکن اظهار کرد، درگیریها باید به صورت صلح آمیز حل و فصل شود و برلین وضعیت در تایوان را با نگرانی رصد میکند.
به گزارش رویترز، او در جریان سفرش به چین گفت: "تغییر یکجانبه و خشونت آمیز وضعیت وجود برای ما اروپایی ها غیر قابل قبول خواهد بود."
بربوک در حالی این موضع را در قبال تایوان اتخاذ کرد که پکن این جزیره را بخشی از خاک خود دانسته و توسل به زور برای متحد ساختن دوباره تایوان به سرزمین اصلی چین را رد نکرده است. چند روز پیش نیز امانوئل ماکرون در جریان سفرش به چین مواضعی را در قبال تایوان اتخاذ کرد که در میان متحدان غربی او جنجال ایجاد کرد.
او درباره تایوان گفت: اروپا نباید "گرفتار بحرانهایی که متعلق به ما نیست شود."
همزمان با طرح این مواضع بربوک درباره تایوان در سفری سه روزه به چین، جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم تلاش کرد با لحنی تندتر درباره تایوان موضع بگیرند.
بورل در یک سخنرانی که امروز جمعه منتشر شد گفت که موضع اتحادیه اروپا در قبال تایوان تغییر نکرده است. او قصد داشت به پکن سفر کرده و در آنجا سخنرانی کند اما سفرش بعد از ابتلا به کووید-19 لغو شد.
او ادعا کرد، اتحادیه اروپا به "سیاست چین واحد" که پکن را به عنوان تنها دولت قانونی چین به رسمیت میشناسد متعهد است اما در قبال تایوان "هر گونه تلاش برای تغییر دادن وضعیت موجود با توسل به زور غیر قابل قبول خواهد بود."
همچنین بربوک از چین خواست روسیه را نسبت به پایان دادن به جنگ در اوکراین متقاعد کند و بیان داشت، سفر اخیر شی جینپینگ رئیس جمهور چین به مسکو نشان داد هیچ کشوری بیشتر از چین بر روسیه نفوذ ندارد.
او گفت: "تصمیم گیری درباره نحوه استفاده از این نفوذ تاثیری مستقیم بر منافع اساسی اروپا می گذارد."
او اضافه کرد، همانطور که چین عملکردی موفق در آشتی دادن عربستان با ایران داشت، غرب امیدوار است که پکن نقشی مشابه را برای پایان دادن به جنگ در اوکراین ایفا کند و این کشور به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل "مسئولیتی ویژه" برای انجام این کار دارد.
بربوک با اشاره به ابتکار عمل صلح اخیر چین برای اوکراین مدعی شد: "من باید علنا بپرسم چرا چین در راستای مواضعش هنوز از روسیه مهاجم درخواست نکرده که جنگ را متوقف کند. همه ما میدانیم که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه میتواند هر زمان این کار را انجام دهد."
بربوک از سوی دیگر به چین هشدار داد که به روسیه تسلیحات ارسال نکند. کین گانگ، همتای چینی بربوک در کنفرانس مطبوعاتی مشترک پاسخ داد: "چین به هیچ یک از طرفهای این درگیری سلاح عرضه نکرده و در آینده نیز چنین کاری نخواهد کرد."
او گفت، پکن ساز و کارهای کنترلی سفت و سختی نسبت به صادر کردن به اصطلاح محصولات دارای کاربری دوگانه نظامی و غیرنظامی اعمال میکند.
به گفته کین گانگ، نقش چین در اوکراین "حمایت از آشتی" و تلاش برای به جریان انداختن مذاکرات صلح است.
وی افزود: "ما بنزین به روی آتش جنگ نمیریزیم."
انتهای پیام