بلومبرگ: بن سلمان مسئول رسوایی عربستان در یمن است

خبرگزاری بلومبرگ با انتشار مقاله‌ای تحت عنوان «محمد بن سلمان مسئول رسوایی عربستان در یمن است» نوشت، اولین حمله در سیاست خارجی ولیعهد سعودی با شکست مفتضحانه به پایان رسید.

به گزارش ایسنا،  بلومبرگ در این مقاله نوشته است: « نخستین اقدام در سیاست خارجی عربستان به شکستی ختم شد که هشت سال به طول انجامید، جان بیش از ۲۰۰ هزار تن را گرفت و موجب نابودی ده‌ها میلیارد دلار شد، اما محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی امیدوار است که کسی متوجه نشود که نخستین تهاجم او در سیاست خارجی کاملا شکست خورده است.

در حالی که بن سلمان به دنبال صلح با دولت صنعا است، ولیعهد ترجیح می‌دهد که ما به جایگاه رو به رشد او به عنوان یک بازیگر در امور بین‌المللی توجه کنیم.

در روایت سعودی این داستان، شاهزاده تنها از یک درگیری ساده‌ خارج می‌شود و اینکه او بهترین گزینه برای مقابله با ژئوپلیتیک قدرت‌های بزرگ است.

این خبرگزاری نوشت، صرف نظر از شیوه‌ای که دولت سعودی درباره هوش سیاسی محمد بن سلمان در آشتی با گروه انصارالله یمن ترویج می‌کند، حقیقت این است که او مورد ذلت و حقارت شدیدی قرار گرفته است.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا آنطور که وعده داده بود محمد بن سلمان را مطرود نکرد، اما حقارت کنونی ولیعهد در یمن نمونه خوبی است، به خصوص اینکه آن را با دستان خود ساخته است.

بلومبرگ هشدار داد، از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان او بارها خود را به عنوان یک رهبر بی‌خرد، شریک غیر قابل اعتماد و فردی با رفتار بی پروا نشان داده است.

داستانی که از ریاض منتشر می شود با این تصور سازگار است که بن سلمان صرفا (و عاقلانه) به تغییر اهداف سیاست خارجی آمریکا واکنش نشان می دهد. عربستان سعودی دیگر نمی تواند به پوشش امنیتی آمریکا تکیه کند و باید ترتیبات جایگزینی مانند دستیابی به توافق با ایران و خروج از درگیری در یمن را انجام دهد، زیرا تعدادی از روسای جمهور ماموریت خود را حذف ایالات متحده از خاورمیانه کردند. شاهزاده، مانند هر رئیس‌جمهوری، مسئول از بین رفتن روابطی است که ریاض و واشنگتن را در بهترین بخش از هشت دهه گذشته محدود کرده است.

محمد بن سلمان مداخله در جنگ یمن را زمانی انتخاب کرد که تنها ۳۰ سال داشت و هدف وی ممانعت از استقرار دولت صنعا در آن سوی مرزهای جنوبی بود. او خود را مسئول اتحاد عربی متشکل از بحرین، مصر و امارات متحده عربی قرار داد. عملیات نظامی ائتلاف نام‌های تاثیرگذاری مانند «طوفان قاطع» و «بازیابی امید» داده شد و ولیعهد مطمئن بود که می‌توانند در عرض چند ماه به اهداف خود با تعداد بسیار کمی از نیروهای روی زمین دست یابند.

با این حال، نیروی هوایی عربستان تحت حمایت آمریکا در بازدارندگی یمنی‌ها بی تاثیر بود. و با ادامه جنگ، جان هزاران غیرنظامی از دست رفت و میلیون ها نفر بی خانمان شدند. به طور خلاصه، یمن، یکی از فقیرترین کشورهای منطقه، ویران شده است و هیچ یک از اهداف ادعایی بن سلمان محقق نشد.

پس از حملات به تأسیسات تولید عربستان در پاییز ۲۰۱۹ که تقریباً ۵ درصد از عرضه نفت جهان را مختل کرد و قیمت ها را افزایش داد، بن سلمان مایل به تسلیم شدن بود. یمنی ها دست بالا را داشتند و قصد عقب نشینی نداشتند. آنها تنها به آتش بسی رضایت دادند که سال گذشته با میانجیگری سازمان ملل متحد انجام شد.

به نظر می رسد هدف بن سلمان برای بازگرداندن عبد ربه منصور هادی به عنوان رئیس جمهور یک خاطره دور است. در عوض، ایجاد منطقه حائل بین دو کشور در صدر فهرست درخواست‌های عربستان قرار دارد، هرچند که با توجه به زرادخانه موشک‌ها و پهپادهای یمن که در حال گسترش است، حتی این مقدار کمی بیشتر از یک برگ انجیر است.

مهم نیست چگونه آن را در ریاض تفسیر کنند، این یک تحقیر برای بن سلمان است. و شاهزاده فقط خودش مقصر است.»

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402012412042
  • خبرنگار : 71475