محمدرضا کنعانی در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت حریق در پارک ملی گلستان اظهار کرد: وقوع حریق در پارک ملی گلستان صبح روز چهارشنبه ۲۳ فروردین گزارش شد که همکاران ما، نیروهای منابع طبیعی و مردم محلی بلافاصله برای اطفای حریق وارد عمل شدند.
وی با بیان اینکه بعد از تلاش نیروهای امدادی و مردم محلی آتش شب گذشته در پارک ملی گلستان اطفاء شد، تصریح کرد: با توجه به وزش باد با سرعت حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت نیروهای محیط زیست دیشب در پارک ملی گلستان ماندند تا در صورت وقوع دوباره حریق اقدامات لازم را انجام دهند.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان از برگزاری جلسه مدیریت بحران به ریاست فرماندار شهرستان صبح امروز در محل پارک ملی گلستان خبر داد و افزود: در حال حاضر با وجود آنکه آتش در منطقه اطفاء شده ۷۵ نفر نیروی انسانی متشکل از نیروهای محیطزیست، منابع طبیعی و بسیج و جوامع محلی گروهبندی و بهعنوان جایگزین نیروهای قبلی به منطقه اعزام شدند.
کنعانی افزود: آتشسوزی پارک ملی گلستان از نوع کفسوزی بوده و به درختان و بخش سبز جنگل دچار خسارت نشده تنها شاخوبرگها و کُندههای خشک کف جنگل درگیر حریق شدند که همکاران ما در حال خاکپاشی و خاموشی آنها هستند.
وی با تاکید بر اینکه خسارت حریق در پارک ملی گلستان جدی نبود، متذکر شد: خوشبختانه خسارت گونههای حیات وحش گزارشی نشده و به درختان سبز هم خسارت وارد نشده و آتشسوزی از نوع کفسوزی بوده است.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان با اشاره به علت وقوع حریق در پارک ملی گلستان، تاکید کرد: معمولا در آتشسوزیها عوامل طبیعی و انسانی با هم دخیل هستند در واقع در شرایط خشسکسالی و کاهش بارندگی و رطوبت، پوشش برگ و علفی کف جنگل خشک میشود و تنها یک خطای انسانی و سهوی کافی است موجب وقوع حریق و تشدید آن شود.
کنعانی ادامه داد: روز گذشته وزش باد با سرعت حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت در پارک ملی گلستان گزارش شد که همین مسئله بر شدت آتشسوزی افزود، شاید اگر وزش باد وجود نداشت شاهد وقوع حریق در این منطقه نبودیم.
به گفته وی؛ میزان وقوع حریق در پارک ملی گلستان در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰، ۹۲.۵ درصد کاهش داشته و در سال جاری نیز شاهد نخستین حریق در این منطقه بودیم که خسارت جدی به همراه نداشته است.
انتهای پیام