به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بیست و هفتمین نشست برنامه جهانی تبادل اطلاعات و دادههای اقیانوسشناسی با حضور ۱۱۲ نماینده از کشورهای عضو در شهر پاریس در مقر یونسکو برگزار شد.
در این نشست دکتر مرتضی توکلی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی دیدگاه جمهوری اسلامی ایران را در خصوص مباحث مرتبط با دادههای دریایی و اقیانوسی، تشریح کرد.
در این نشست دکتر توکلی یادآور شد: با توجه به جایگاه سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در دسترسی به آبهای آزاد به ویژه اقیانوس هند که به عنوان اقیانوس آینده مطرح است و نقش فعالتر در عرصههای بینالمللی میطلبد، توجه ویژه به ظرفیت ها و حساسیت های سرزمینی صورت گیرد.
برنامه جهانی تبادل اطلاعات و دادههای اقیانوسشناسی (IODE) در کمیسیون بین دولتی اقیانوسشناسی یونسکو (IOC) در سال ۱۹۶۱ تاسیس شده و اهداف آن افزایش تحقیقات، بهرهبرداری و توسعه دریایی اقیانوسی از طریق تسهیل تبادل دادههای اقیانوسشناسی و اطلاعات بین کشورهای عضو شرکت کننده و برآوردن نیازهای کاربران برای دادهها و محصولات اطلاعاتی است.
در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت رصد دادههای اقیانوسی، ضریب فزاینده گرمایش هوا و تاثیرات اقلیمی آن بر در معرض خطر قرار گرفتن گونههای زیستی از طریق محدود شدن پهنههای حیاتی موجودات و عدم مسئولیت جهانی دولتها در راستای حفاظت از منابع زیستی جهانی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
همچنین رویکرد جهانی به دادهها به خصوص ریسکهای ناشی از ضعف یا نبود اطلاعات و دادههای دقیق، مدیریت یکپارچه اطلاعات اقیانوسی، عدم انطباق دادههای اقیانوسی و جوی، جزیرهای عمل کردن کشورها و نحوه جمعآوری دادهها، بهعنوان حوزههای دارای اهمیت در این نشست، مطرح شد.
انتهای پیام