حامد دائمی، با اشاره به تبیین جایگاه حساب ۱۰۰ حضرت امام(ره) برای خیرین استان گیلان طی سال های اخیر، اظهار کرد: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان کمک های نقدی و غیر نقدی خیرین استان در سال ۱۴۰۱ به این حساب واریز شده؛ همچنین ۶ میلیارد تومان از محل حساب ۱۰۰ کشور برای تامین ۶۸۰ واحد مسکونی در استان در دستور کار قرار دارد.
وی یکی از مولفه های توسعه و عمران و آبادانی روستاها را تهیه و اجرای طرح های هادی دانست و افزود: برای ۲۰۱۴ روستا از ۲۰۶۰ روستای بلای ۲۰ خانوار گیلان تهیه طرح هادی صورت گرفته و لذا شاخص ۹۷.۷ درصدی داریم.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان در گفت وگوی ویژه خبری باران، شاخص کشوری تهیه طرح هادی را ۹۸ درصد دانست و بیان کرد: شاخص اجرای طرح هادی نیز در گیلان ۵۲ درصد معادل ۱۰۵۵ روستاست.
دائمی، حفظ بافت بومی و ارگانیک روستایی را در دستور کار بنیاد مسکن دانست و تصریح کرد: هدف ما حفظ بافت با ارزش در روستاهاست و لذا از محل اعتبارات بافت با ارزش روستایی اقدام به تهیه طرح هادی برای روستاهای دارای بافت بومی خواهیم کرد.
وی یکی از اهداف تهیه طرح های هادی را تامین مسکن برای نیازمندان واقعی در روستاها دانست و اضافه کرد: چه در تهیه و چه در بازنگری طرح هادی، سعی می کنیم سرانه پیشنهادی مسکونی برای متقاضی بومی روستا که فاقد مسکن است را لحاظ کنیم.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان، از بازنگری طرح هادی ۹۶۴ روستا خبر داد و عنوان کرد: ۷۶۴ روستا نیز نیازمند بازنگری طرح هادی بوده؛ سال گذشته ۲۲۰ روستا را در مرحله بازنگری طرح هادی قرار دادیم که به زودی ابلاغ می شود و ۱۶ روستا نیز در حال تهیه طرح است.
وی عمده اراضی گیلان را باغی و زراعی دانست و یادآور شد: در برخی از روستاها باید به سمت افزایش تراکم و احداث طبقاتی برویم تا نیاز افق ۱۰ ساله طرح هادی لحاظ شود؛ البته سرانه پیشهادی مسکونی براساس نرخ رشد جمعیت در روستاست.
دائمی با بیان اینکه در بازنگری طرح های هادی خروج اراضی یکپارچه زراعی را در دستور کار داریم، گفت: ماده ۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن از سال ۸۷ در استان گیلان اجرایی شده اما روند رو به رشدی نداشت لذا با دستور استاندار و همکاری خوب اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نهضت ماده ۴ شهرستان های فومن، شفت و صومعه سرا را در ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ آغاز کردیم و توانستیم ۶۶۰ هکتار از اراضی ملی را تحویل بگیریم.
وی با اشاره به سهمیه ۲۱۰ هکتاری گیلان در ماده ۴ سال ۱۴۰۱، از تحقق ۳۰۰ درصدی آن خبر داد و تاکید کرد: تاکنون ۲۵۲۷ قطعه را به مردم واگذار کردیم.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با اشاره به قانون جهش تولید مسکن و ساخت چهار میلیون واحد در چهار سال، خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد این واحدهای مسکونی باید در روستاها باشد و لذا سهمیه گیلان ۹۰ هزار واحد طی چهار است.
وی سهمیه سالانه گیلان را ۲۲ هزار و ۵۰۰ واحد در شهر و روستا دانست و عنوان کرد: در بازه ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ساخت ۴۵۰۰ واحد را در روستاها دنبال کردیم.
دائمی از معرفی ۹۶۳۹ متقاضی به بانک های عامل خبر داد و بیان کرد: عملیات اجرایی ۸۰۰۰ واحد آغاز شده و در دهه فجر سال گذشته ۲۰۷۲ واحد را به بهره برداری رساندیم و ۳۴۲ واحد دیگر با اعتبار ۱۴۷ میلیارد تومان به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان با بیان اینکه ۱۴۵۸ واحد مسکونی را در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در دست اجرا داریم، تصریح کرد: این واحدها در قالب گروه های ساخت و بنیادساخت دنبال می شود و یک پروژه ۲۰۴ واحدی انبوه ساز در آستارا داریم.
وی همچنین از احداث ۵۸۰۰ واحد مسکن محرومین برای مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی و اقشار کم درآمد تحت پوشش بنیاد مستضعفان در گیلان خبر داد و متذکر شد: ۴۹۰۰ واحد قطعی شده است.
دائمی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ برای ۴۱۰۰ نفر تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی بازسازی و مقاوم سازی را پرداخت کردیم، گفت: سال گذشته سهمیه گیلان ۷۰۰۰ واحد بود و لذا موفق به معرفی ۵۵۰۰ نفر به بانک های عامل شدیم و ۱۵۰۰ نفر دیگر به زودی معرفی می شوند.
وی از صدور ۱۶۰ هزار برگ سند تثبیت مالکیت اراضی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استان خبر داد و اظهار کرد: برای ۱۸ شهر از ۴۳ شهر زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت صدور سند انجام شده و برای ۸۴۰ روستا از ۲۰۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار استان فرایند صدور سند را آغاز کردیم.
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان سهمیه صدور سند در استان طی سال ۱۴۰۱ را ۶۰۰۰ برگ دانست و یادآور شد: برای ۷۵۰۰ نفر تشکیل پرونده دادیم و ۶۳۰۰ برگ سند را صادر کردیم که فراتر از سهمیه است.
انتهای پیام