به گزارش ایسنا، در این مراسم که با حضور رؤسای پیشین پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، همکاران، اعضای هیئت علمی پژوهشگاه و سایر دانشگاهها و دانشجویان برگزار شد، از مقام علمی پروفسور باریکانی تجلیل شد.
دکتر میرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر و از رؤسای پیشین پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درباره شخصیت علمی پروفسور باریکانی، گفت: خدمات ارزنده پروفسور باریکانی به علم و پژوهش این کشور هرگز فراموش نخواهد شد و باقیات صالحات ایشان برای سالها و بلکه قرنها باقی خواهد ماند.
پس از برگزاری نماز بر پیکر پروفسور باریکانی، پیکر ایشان از درب پژوهشگاه به سمت زادگاهشان باریکان مشایعت شد.
به نقل از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، مراسم ختمی در تاریخ چهارشنبه، ۲۳ فروردین از ساعت ۱۰ تا ۱۱:۳۰ در محل مسجد جامع شهرک غرب برگزار خواهد شد.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) فقدان این استاد فرهیخته و برجسته شیمی را به خانواده ایشان و جامعه دانشگاهی تسلیت میگوید.
مرحوم پروفسور مهدی باریکانی در سال ۱۳۳۳ در باریکان از روستاهای توابع طالقان دیده به جهان گشود. وی از زمان تاسیس مرکز تحقیقات پلیمر با این مرکز همکاری داشته است. وی، تحصیلات خود در دوره کارشناسی را در دانشگاه خوارزمی تهران در سال ۱۳۵۵ در رشته شیمی علوم و کارشناسی ارشد خود را در سال ۱۳۵۷ و در زمینه پلیمرها به پایان رساند. دکترای خود را در دانشگاه لافبورو انگلستان (Loughborough University) در سال ۱۹۸۶ میلادی (۱۳۶۵) به پایان رساند. رساله دکترای پروفسور باریکانی در زمینه"سنتز و خواص پلی اورتانهای مقاوم گرمایی" بوده است که با ارائه آن موفق به دریافت مدرک دکترا در زمینه علوم پلیمر شد. وی پس از اتمام تحصیلات بی درنگ به ایران باز میگردد تا به خدمات خود در ایران ادامه دهد.
مرحوم پروفسور باریکانی در توسعه "دانشگاه سیستان و بلوچستان" نقشی اساسی داشت و پس از بازگشت از انگلستان، ضمن تدریس و راهنمایی دانشجویان در دانشگاه صنعتی امیرکبیر، در همکاری با پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران نیز نقش مؤثری را ایفا کرد. وی سالها سمت قائم مقامی و معاونت پژوهشی این پژوهشگاه را بر عهده داشت و از سال ۱۳۷۳ تا سال ۱۳۷۸ نیز، ریاست این مرکز پژوهشی را عهدهدار شد. در دوران ریاست وی، مرکز تحقیقات پلیمر به پژوهشگاه پلیمر ارتقاء یافت.
پروفسور باریکانی در سالهای ۱۳۷۶، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۱ به عنوان استاد نمونه کشوری برگزیده شد و نیز در سال ۱۳۹۰ در جشنواره بینالمللی خوارزمی رتبه سوم تحقیقات بنیادی را بدست آورد. این استاد فقید همچنین همزمان با دریافت جایزه جشنواره بینالمللی خوارزمی، جایزه اتحادیه کشورهای حوزه اقیانوس هند را در زمینه انتقال علم و تکنولوژی کسب کرد. از دیگر مقامهای ایشان میتوان به دریافت جایزه مرحوم علامه طباطبایی در سال ۱۳۹۰ اشاره کرد.
انتهای پیام