حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، ۲۱ فروردین در حرم حضرت معصومه (س) در تفسیر آیه ۲۹ سوره مبارکه روم با بیان اینکه بسیاری از افراد به خاطر هوای نفس خدا را قبول نمیکنند، عنوان کرد: هوای نفس امیال نفسانی است که انسان را به سمت حرام میکشاند که در حقیقت ظلم به خود است.
وی با بیان اینکه شرک ظلم به خود است، گفت: این که انسان خود را از خدا و دریای بیکران رحمت الهی محروم کند به خود ظلم کرده و مانند این است که فرزند خود را از مدرسه محروم کنیم و یا خود را از نعمت آفتاب محروم کنیم.
استاد حوزه علمیه هوای نفس را از خطرات جدی در زندگی دانست و گفت: قرآن کریم آیات فراوانی دارد که میفرماید برخی خدایشان هوای نفسشان است مانند بلعم باعورا که به خاطر هوای نفس سقوط کرد و قرآن میفرماید مثَلش مثََل سگ است زیرا از هوای نفس خود تبعیت کرد.
وی با بیان اینکه قرآن کریم می فرماید اگر کسی میخواهد بهشت برود باید از خدا بترسد و از نفسش پیروی نکند، اضافه کرد: هوای نفس در راستای خواستههای شیطان است و شیطان بر کسی میتواند غلبه کند که هوای نفسش فعال باشد به همین خاطر در روایت داریم که شجاعترین مردم کسی است که بر هوای نفسش غلبه کند.
رفیعی با بیان اینکه پیامبر (ص) به امیرالمومنین (ع) فرمودند بخل، تبعیت از هوای نفس و خودبرتربینی انسان را هلاک میکند، گفت: خداوند در ادامه آیه ۲۹ سوره روم می فرماید برخی از گمراهان دیگر قابل هدایت نیستند و کسی هم کمکشان نمیکند. بعد از ۲۹ آیه که در رابطه با خداشناسی و دین شناسی بیان شد خداوند میفرماید پس به دینی رو بیاورید که استوار است، هیچ عیبی ندارد و متناسب با فطرت شما است و در طول تاریخ کسی نتوانسته دین را از بشر بگیرد.
کارشناس معارفی حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به ویژگی های فطری بودن یک چیز، اظهار کرد: فطری چیزی است که زمان، مکان، نژاد و حکومت روی آن اثری ندارد مانند امانتداری، حس تشکر، راستگویی و عدالت که در فطرت انسان است و سن و سال و جنسیت و نژاد نمیشناسد، خدا خواهی هم از این موارد است.
وی با بیان اینکه در این زمانه خیلی باید مراقب دین خود باشیم و نباید دین خود را به دنیا بفروشیم، افزود: چیزهای فطری هم گاهی ممکن است فراموش و سرکوب شود و در دنیای امروز تبلیغات دشمن و فضای مجازی و شیطان به شدت به دنبال این هستند که خدا را از شما بگیرند.
رفیعی برای دین ۶ خصوصیت بر شمرد و گفت: دین فطری است و در ذات انسان است، در دین سختی نیست و نباید دین را با وسواس برای خود سخت کنیم، دینداری به زور نمی شود زیرا دین اعتقاد است و اعتقاد را نمی شود با زور به کسی تحمیل کرد ولی این ربطی به فروع دین ندارد که بگوییم اگر اجباری در دین نیست پس من نماز نمیخوانم و یا حجاب را رعایت نمیکنم.
وی در رابطه با خصوصیات دین سالم عنوان کرد: دین استوار و محکم است و همه حرف هایی که در دین است دلیل دارد، دین آگاهانه است و امام صادق فرمودند کسی نباید از روی جهل دیندار شود و آخر اینکه در دین اعتدال است و غلو در آن راهی ندارد.
انتهای پیام