مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد

ضرورت برگزاری مجالس قرآنی در اماکن عمومی

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی از برگزار کنندگان مجالس قرآنی خواست از داخل حسینیه‌ها و مساجد بیرون بیایند و برنامه‌های خود را در اماکن عمومی اجرا کنند.

حجت‌الاسلام هادی صاحبقرانی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بحمدالله رویکردی که اخیراً در رابطه با حمایت از برنامه‌های قرآنی شروع نمودیم جهادی است. در واقع امسال سیاست‌ها در حمایت و تقویت ظرفیت‌هایی هستند که خلاقیت‌ها و ابتکارهای خوبی در حوزه قرآنی دارند.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود به این ظرفیت‌ها میدان داده شود و ابتکارهای جدیدشان در فضای عمومی به نمایش در بیاید، عنوان کرد: علیرغم اینکه برنامه‌های قرآنی بسیار خوبی توسط تشکل‌ها، مجامع‌ و جلسات قرآنی در شهرستان‌ها و روستاها برگزار می‌شود اما غالباً در داخل مساجد و حسینیه‌ها و محافل خانگی هستند که می‌طلبد به فضای باز بیایند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: برگزاری جلسه‌های قرآنی در فضای باز مانند هیئت‌های مذهبی که دسته روی و یا برنامه‌های میدانی دارند موجب ایجاد شور و نشاط دینی در جامعه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر چند جای برگزاری مجالس و محافل قرآنی در اماکن عمومی خالی بود اما امسال برای اولین بار محفل قرآنی بسیار باشکوهی در یکی از اماکن عمومی بسیار شلوغ شهرستان کاشمر برگزار شد، گفت: بحمدالله سیاست امسال ما بر حمایت از چنین برنامه‌ها و ابتکارات شهرستانی و مردمی است.

صاحبقرانی بیان کرد: امسال در این حوزه‌ها حمایت‌های بسیار خوبی را طراحی نمودیم، به ویژه نوجوانانی که در تشکل‌های حوزه قرآنی برنامه‌های خلاقانه داشته باشند ذیل طرح نورا حمایت می‌شوند.

وی افزود: آن‌هایی که طرح‌های خلاقانه‌ای در حوزه قرآنی و تشکل‌های تربیتی نوجوانان دارند می‌توانند با اداره‌های تبلیغات اسلامی در سطح شهرستان‌های خراسان رضوی ارتباط بگیرند تا حمایت‌های لازم صورت گیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: همزمان با ماه مبارک رمضان در خراسان رضوی تلاش شده حداقل یک محفل محوری قرآن در هر شهرستان برگزار شود، البته هر شهرستان می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌هایی که دارد تعداد محافل را توسعه دهد و گسترده‌تر کند.

وی عنوان کرد: با توجه به اهانت‌ها و جسارت‌هایی که دشمنان هر روز به دلیل نشان دادن کینه خودشان به ساحت قرآن دارند امسال وظیفه داریم ویژه‌تر به مسئله قرآن بپردازیم که بحمدالله اتفاق افتاده است.

صاحبقرانی با بیان اینکه هم‌زمان با ماه مبارک رمضان امسال بیش از ۱۰۰ عنوان محفل قرآنی در سطح شهرستان‌های خراسان رضوی برگزار می‌شود، افزود: چون محافل قرآنی تعریف خاصی دارد و غیر از جلسه‌های قرآنی هستند به همین دلیل این محافل در تمامی مساجد برگزار نمی‌شوند، البته تقریباً تمامی مساجد برنامه‌های قرآنی خود را دارند.

وی همچنین اظهار کرد: امسال حداقل ۱۵ برنامه محوری را طراحی کردیم که به مرور اجرایی می‌شود. قطعاً توسعه فرهنگ قرآنی و پشتیبانی از این جلسه‌ها آن هم به صورت مردمی دارای اهمیت ویژه‌ای است.

صاحبقرانی خاطرنشان کرد: امسال بیش از ۲۲۰۰ مبلغ به شهرستان‌های خراسان رضوی اعزام شده‌اند که در کنار کارهای تبلیغی پایگاه‌های تفسیری را برگزار می‌کنند، اما تعداد محافل قرآنی که برگزار می‌شود چون کار خاص و ویژه‌ای است بسیار محدودتر هستند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی یادآور شد که حدود ۲۰۰ نفر از این ۲۲۰۰ نفر، مبلغین تخصصی جمعیت هستند که امسال به کانون‌های جمعیتی اعزام شده و به طور ویژه تبلیغ فرزندآوری و جمعیت را دارند.

وی بیان کرد: در خراسان رضوی بیش از ۷۰۰۰ مسجد داریم که برخی از آن‌ها فعال نیستند و صرفاً نماز اقامه می‌شود، البته در ماه رمضان پیش‌بینی می‌شود همه مساجد حتی در روستاها برنامه‌های قرآنی داشته باشند.

صاحبقرانی با اشاره به اینکه بحمدالله جلسه‌های قرآنی که به صورت مردمی و خانوادگی در شهرستان‌ها برگزار می‌شود رشد بسیار خوبی داشته‌اند، افزود: تمام تلاش خود را برای حمایت از محافلی که جریان ساز هستند در قالب طرح نورالثقلین به کار گرفته‌ایم، این‌ محافل از طریق مراکز نورالثقلینی که ایجاد نمودیم شناسایی می‌شوند و مورد حمایت هم قرار می‌گیرند.

وی در پایان در خصوص شناسنامه‌دار شدن حافظان قرآن افزود: تمام کسانی که از طریق سازمان تبلیغات اسلامی در آزمون اعطای مدرک به حافظان قرآن کریم شرکت می‌کنند؛ شناسنامه‌دار می‌شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۲:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012109846
  • خبرنگار : 30147