رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد:

شهید هنرمند یخچالی به‌عنوان شهید شاخص سال ۱۴۰۲ بسیج هنرمندان کشور معرفی شد

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد گفت: شهید هنرمند حجت اله یخچالی به‌عنوان شهید شاخص سال ۱۴۰۲ بسیج هنرمندان کشور معرفی شد.

حمید آقایی امروز ۲۰ فروردین‌ماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مراسم بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی و روز قشر بسیج هنرمندان در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران تهران برگزار شد.

وی تصریح کرد: سازمان بسیج هنرمندان کشور همزمان با سالروز شهادت سید شهیدان اهل‌قلم، شهید مرتضی آوینی روز هنر انقلاب اسلامی و روز قشر بسیج هنرمندان با حضور هنرمندان شاخص، بسیجیان هنرمند و خانواده شهید شاخص سال ۱۴۰۲ شهید حجت‌الله یخچالی مراسم باشکوهی در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران این روز را گرامی داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد خاطرنشان کرد: در این مراسم شهید شاخص سال ۱۴۰۲ شهید حجت اله یخچالی از هنرمندان بسیجی این شهر انتخاب شده است، لازم به ذکر است در این مراسم باشکوه از سیده معصومه حسینی از هنرمندان شاخص هنرهای تجسمی ایران و متولد بروجرد نیز تقدیر به عمل آمد.

آقایی اضافه کرد: همچنین در این همایش پرتره شهید حجت اله یخچالی رونمایی شد که توسط علی بحرینی نقاش و خطاط ایرانی خلق شده است، بحرینی قریب به سی سال است که به‌صورت حرفه‌ای نقاشی می‌کشد و تاکنون ۱۸ نمایشگاه انفرادی در استان بوشهر و حدود ۱۱ نمایشگاه انفرادی در سراسر کشور برپا کرده است.

وی همچنین در ۲۵ نمایشگاه گروهی نقاشی حضور داشته است، تابلوهای عید غدیر خم، غربت حضرت فاطمه (س)، غربت حضرت علی (ع)، میلاد یاس و تجلی ظهور عنوان برخی از آثار این شهید است همچنین ایشان رئیس بسیج هنرمندان استان بوشهر نیز بوده است.

گفتنی است، شهید حجت‌الله یخچالی در بهمن ۱۳۳۶ در خانواده‌ای کارگری در شهرستان بروجرد چشم به جهان گشود، محیط زندگی او محقر و ساده بود و طعم تلخ زندگی را چشیده و همیشه غمخوار مردم فقیر بود و زمانی که چندان سنی از او نگذشته بود به هنر علاقه خاصی پیدا کرد و تصمیم گرفت درس را رها کند و به دنبال کار و کوشش برود، او درحالی‌که کار می‌کرد، به فیلم‌برداری هم علاقه داشت و با اندک پولی که جمع‌آوری کرده بود توانست دوربین فیلم‌برداری تهیه کند و آن را در زمان انقلاب بکار گیرد و صحنه‌هایی از جنایات رژیم منحوس پهلوی را ضبط کند.

آثاری که از این شهید به یادگار مانده است، بیانگر حقانیت راهی است که وی آن را برگزیده است، از جمله فیلم‌های تظاهرات سال ۵۷، تشییع جنازه شهید طاهری، سیگار، ۲۲ بهمن، محرم سال ۶۰، از طلوع تا غروب از جمله آثار این شهید است.

شهید یخچالی در ۲۵ اسفندماه ۱۳۶۰ هنگام فیلم‌برداری در جبهه نیسان به درجه رفیع شهادت نائل گشت و به آرزوی دیرینه خود دست یافت.

کتاب افغانستان و مارادونا چه گوارای فوتبال اثر مهدی بیرانوند نویسنده بروجردی به‌عنوان آثار پژوهشی برتر بنیاد جهانی فارسی زبانان سبز منش در افغانستان انتخاب شد.

مهدی بیرانوند متخلص به روژمان نویسنده، روزنامه‌نگار و شاعر زاده بروجرد است که تاکنون ۱۰ عنوان کتاب در حوزه ادبیات، رسانه، پژوهش سیاسی و ورزشی تألیف و ده‌ها جایزه بین‌المللی و کشوری کسب و صاحب مقاله isc است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402012009547
  • خبرنگار : 50175