ناصر وفائی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کشت سبزیجات و صیفیجات بهاره در زنجان، اظهار کرد: کشت بهاره حدود ۲۰ درصد از سطح زیرکشت کل استان را شامل میشود که با تولید بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول، نقش مهمی در تامین نیازهای غذایی استان، امنیت و سلامت غذایی ایفا میکند.
وی افزود: کشت بهاره با پایان یافتن کشت پاییزه و انتظاری آغاز میشود و از اواسط اسفندماه کشت پیاز و دانههای روغنی اعم از گلرنگ، نخود و عدس در اراضی دیم استان آغاز میشود.
این مسئول با اشاره به سیاست جهاد کشاورزی در انتقال زمان کشت برخی محصولات مرسوم بهاره به کشت انتظاری و پاییزه به منظور استفاده حداکثری از نزولات آسمانی، خاطرنشان کرد: انواع صیفیجات و محصولات جالیزی اعم از پیاز، گوجه فرنگی، هندوانه و خربزه دانههای روغنی مانند گلرنگ، حبوبات و علوفه و گیاهان صنعتی چغندرقند و کنجد محصولاتی هستند که کشت آنها در اراضی زراعی استان زنجان در فصل بهار صورت میگیرد. گفتی است بقیه محصولات نیز به تدریج حسب شرایط اقلیمی و آب و هوایی طی روزها و ماههای آتی تا خردادماه در شهرستانهای تابعه کشت میشود.
به گفته مسئولان سازمان جهادکشاورزی کشت ارقام زودرس و انتقال کشت برخی محصولات را از فصل بهار به پاییز از دیگر محورهای الگوی کشت در سال زراعی جدید است.
همچنین استفاده از علوفههای کم آببر مانند سورقوم، خللر و ماشک، ارقام مقاوم به خشکی، انتقال کشت باز به محیطهای کنترل شده گلخانهها، برای صرفهجویی در منابع آبی از جمله راهبردهای سازمان در سازگاری با کم آبی است.
به گزارش ایسنا، کشاورزان برای استفاده از خدمات فنی و ترویجی از جمله توزیع نهادههای کودشیمیایی بذور و سموم مورد نیاز میتوانند به مراکز خدمات جهادکشاورزی محل خود مراجعه کنند.
انتهای پیام