پربارترین ارقام گردو را بشناسید

احداث باغ گردو و سودآوری آن برای باغداران و سرمایه‌گذاران کاملاً مشهود است، آنها می‌توانند با کمی دقت و مدیریت باغ خود در یک مدت زمان کوتاه بین ۵ الی ۶ سال درختان را به تکامل رسانده و باردهی اقتصادی آنها را مشاهده کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از برترنهال، در واقع امروزه با تولید انواع نهال اصلاح شده و پیوندی دیگر لازم نیست صاحبان باغ گردو سالیان طولانی منتظر کسب درآمد بمانند، اگر باغداران کمی وسواس و دقت در مدیریت خود نشان دهند، باعث می‌شود تا طول عمر اقتصادی آنها افزایش پیدا کند.

به طور معمول بر حسب منطقه‌ای که باغ خود را در آنجا احداث کرده‌اید و نوع نهال گردویی که (https://bartarnahal.ir/walnut-seedlings) خریداری کرده‌اید، حداقل عمر اقتصادی درخت گردوی اصلاحی و پیوندی را بالای ۷۰ سال تخمین زده‌اند و برخی از آنها نیز به صد سال می‌رسد و این یعنی سرمایه‌گذاری شما نه تنها برای نسل خودتان جوابگو است بلکه نسل‌ آینده نیز تا سالیان طولانی می‌توانند از این درآمد استفاده کنند.

ویژگی بارز باغ تجاری و حرفه‌ای گردو

سؤالی که همیشه ذهن سرمایه‌گذاران را درگیر خود می‌کند این است که چه تفاوتی بین باغ تجاری و حرفه‌ای گردو با باغ معمولی وجود دارد؟ باید بگوییم گام به گام باغ تجاری و مدرن گردو تحت نظارت کارشناسان و متخصصین انجام می‌شود.

وقتی که شما خرید نهال گردو ژنوتیپ و اصلاح شده را از یک نهالستان معتبر انجام دهید، این نهالستان چون محصولات خود را با گارانتی چند ساله در اختیار شما قرار می‌دهد، در تمامی مراحل راه‌اندازی باغ در کنار شما بوده تا قوانین بین‌المللی کشاورزی مدرن در باغ پیاده‌سازی شود، از مهم‌ترین تفاوتی که بین باغ مدرن و حرفه‌ای با باغ معمولی و سنتی به چشم می‌خورد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سیستم دفاعی درختان اصلاحی گردو در برابر بیماری باکتریایی قارچی و آفت‌ها بسیار قوی عمل می‌کند.
  • قامت درختان پیوندی و اصلاح شده کوتاه‌تر از درختان بذری و سنتی است؛ بنابراین کشاورز در یک حد فاصله کمتر می‌تواند درختانی را کاشت کند، در گذشته حداقل فاصله را بین ۱۰ الی ۱۲ متر در نظر می‌گرفتند ولی امروزه این فاصله بین ۶ الی ۷ متر کاهش پیدا کرده، یعنی شما در یک هکتار می‌توانید ۲۸۰ اصله درخت گردو جای دهید.
  • شکل ظاهری میوه درختان گردو اصلاح شده و پیوندی کاملاً متفاوت از درختان بذری است، درشت و سنگین‌تر بوده و رنگ روشن‌تری دارد.
  • نیاز آبی کمتری دارد؛ در گذشته برای آبیاری باغات گردو از روش غرقابی استفاده می‌کردند و حجم بیشتری از آب احتیاج بود، ولی امروزه باغدار با آبیاری قطره‌ای می‌تواند هزینه مربوط به آبیاری را تا نصف کاهش دهد، چون حجم آب مصرفی تا ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
  • به خاطر سیستم دفاعی قوی درختان اصلاح شده و پیوندی کشاورز برای کوددهی و استفاده از نهاده‌های سموم و آفت‌کش‌ها احتیاج ندارد مبلغ هنگفتی را صرف کند.
  • به خاطر ارتفاع کوتاه درختان گردو ژنوتیپ و اصلاح شده دیگر کشاورز نیاز ندارد از تجهیزات خاصی برای هرس و برداشت محصول استفاده کند، در واقع مراقبت از آنها کار بسیار راحتی خواهد بود.

آشنایی با بیماری خاموش درخت گردو

البته وقتی می‌گوییم که سیستم دفاعی درخت گردو اصلاح شده در برابر بیماری‌ها بسیار عالی است، منظور این نیست این درختان هرگز بیمار نمی‌شوند و هیچ آفت، بیماری باکتریایی و قارچی آنها را مورد تهدید قرار نمی‌دهد.

اگر کوددهی و روتین سم‌پاشی شما به درستی انجام نشود و یا در آبیاری درخت گردو کوتاهی کنید، مطمئناً سیستم دفاعی آن ضعیف شده و در برابر انواع بیماری قدرت خود را از دست می‌دهند، به همین علت همیشه متخصصین و کارشناسان به کشاورزان این توصیه را دارند.

به هنگام آبیاری کردن و برداشت میوه گردو حتماً علائم ظاهری درخت را مورد بررسی قرار دهند تا در صورت وجود کوچکترین علائمی نسبت به درمان آن اقدامات لازم را انجام دهند، سختی کار زمانی است، درخت بیمار شده و هیچ علائم ظاهری ندارد، باغدار زمانی متوجه بیماری درخت می‌شود که دیگر هیچ اقدام به خصوصی نمی‌توان برای درمان آن انجام داد، مهمترین بیماری خاموش درخت گردو می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • گال طوقه و بن ریشه: 

این بیماری توسط باکتری Agrobacterium tumefaciens ایجاد می‌شود و معمولاً در درختان جوان گردو بیشتر خود را نشان می‌دهد، این بیماری خود را به صورت تومور نشان می‌دهد به همین خاطر به آن سرطان درخت گردو نیز می‌گویند، چون تومور در کنار ریشه و زیر خط خاک ایجاد می‌شوند، بنابراین هیچ علائم ظاهری اولیه قابل رویت وجود ندارد.

بعد از چند سال گال به اندازه‌ای پیشرفت می‌کنند تا مانع انتقال رطوبت و مواد غذایی به قسمت‌های فوقانی درخت شده، در این زمان تازه علائم ظاهری در قسمت فوقانی از جمله پژمردگی برگ، افت کیفیت و کمیت میوه و میوه درخت گردو شده و در آخر منجر به مرگ درخت می‌شود. 

  • پوسیدگی ریشه آرمیلاریا:

از دیگر بیماری مربوط به درخت گردو که علائم آن بعد از چند سال خود را نشان می‌دهد مربوط به پوسیدگی ریشه درخت گردو است، معمولاً رطوبت زیاد باعث می‌شود تا قارچ‌ها به راحتی در ریشه نفوذ کرده، ابتدا ریشه‌های جوان سپس ریشه‌های قوی و تنومند را آلوده بسازد، وقتی درصد بیشتری از ریشه‌های درخت آلوده شدند دیگر درخت قادر نیست از خاک رطوبت و مواد مغذی را جذب کرده و به قسمت‌های فوقانی برساند، بنابراین شما به یک‌باره با افت کیفیت درخت گردو و سپس با مرگ آن روبه‌رو می‌شوید.

  • کرم ریشه‌خوار:

از دیگر آفت‌هایی که معمولاً باغ گردو را مورد تهدید قرار می‌دهد انواع کرم‌ها هستند، یکی از انواع کرم‌ها به ریشه درخت نفوذ می‌کند، آنها از طریق ریشه‌های جوان که پوست چندان کلفتی ندارند به ریشه‌خواری مشغول شده و سپس به سمت ریشه‌های قوی و قطور حرکت می‌کنند، وقتی به درون ریشه‌ها نفوذ کردند به سمت آوند راه‌ها حرکت کرده و مانع انتقال آب و عناصر مغذی به سمت شاخه و برگ‌ها می‌شوند، متأسفانه این بیماری نیز در زیر خاک اتفاق می‌افتد و درمان کردن آن غیر قابل امکان بوده، تنها راه چاره برای کشاورزی حذف کردن آن از محوطه باغ و جایگزین کردن نهال جدید است.

  • آفت پروانه فری یا پروانه سفید:

در این مورد به خصوص باید بگوییم خود پروانه فری به درخت آسیب وارد نمی‌کند، به هنگام تخم‌گذاری روی تنه درخت مخصوص پوسته‌هایی که شکاف برداشته‌اند تخمک‌های خود را جای‌سازی می‌کند، وقتی لاروها از تخم خود بیرون آمدند، به صورت دسته جمعی به خوردن پوسته درخت می‌پردازند.

با آسیب پوسته بیرونی به بافت درونی تنه درخت نفوذ کرده و چون این کرم‌ها بزرگتر شده است هرکدام برای خودشان شاهراه‌هایی تولید می‌کنند، آنها به دنبال غذا و رطوبت هستند پس به سمت آوند و آبراه‌ها حرکت خود را ادامه داده و با مسدود کردن آنها رشد درخت گردو را با اختلال روبه‌رو می‌کند.

تمامی اتفاقات درون تنه درخت اتفاق می‌افتد، تا چند سال علائم ظاهری وجود ندارد، بعد از چند سال براده‌های کوچک درخت به عنوان ضایعات یا شیره درخت از سوراخ‌ها تراوش پیدا می‌کند، در این زمان تازه کشاورز متوجه بیماری درخت گردو شده، ولی به طور معمول درمان کردن و از بین بردن این آفت‌ها نیز کار بسیار سختی بوده و کشاورز مجبور است مانند دیگر بیماری‌های خاموش درخت را حذف کرده بعد از ضدعفونی کردن محل نهال تازه را جایگزین کند.

انواع نهال گردوی پرفروش در کشور ایران

قبل از هرگونه اقدامی برای تهیه نهال گردو بهتر است اطلاعات دقیقی در مورد قیمت نهال گردو همچنین انواع نهال گردوی پرفروش در کشور ایران را به دست بیاورید، به طور کلی نهال گردو در  دو نژاد دیرگل و زودگل به فروش می‌رسد، کشاورز بر اساس شرایط محیط زندگی خود باید آن را انتخاب کند، آمار نشان می‌دهد پرفروش ترین نهال گردو در کشور ایران عبارتند از:

  • نهال گردو ژنوتیپ برتر
  • نهال گردو ژنوتیپ و اصلاح شده پالیز تیپ ۹
  •  نهال گردو پیوندی و اصلاحی چندلر
  •  نهال گردو ژنوتیپ فرنور
  •  نهال گردو اصلاح شده تویسرکان
  •  نهال گردو ژنوتیپ اسرائیلی

بیشتر بخوانید : نهال گردو ژنوتیپ و اصلاح شده را به صورت علمی بشناسید

کلام آخر

فروش نهال گردو به صورت تضمینی و با ارائه کارت گارانتی باعث شده تا کشاورزان زیادی با خیال راحت نسبت به احداث باغات تجاری بادام تصمیمات لازم را بگیرند چون آنها مطمئن هستند این نهال‌ها کاملاً با کیفیت بوده و در صورت بروز کوچکترین مشکلی می‌توانند از مسئول نهالستان تماس گرفته و مشکل را برطرف سازند.

از این رو به کشاورزان توصیه می‌شود به هنگام خرید نهال گردو دقت داشته باشند تا این محصول را به همراه کارت گارانتی، کارت سلامت، شناسه و لیبل از نهالستان‌های مجوزدار تهیه کنند، شما برای استعلام قیمت نهال گردو می‌توانید به سایت این مراکز مراجعه کنید، جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان در ارتباط باشید.

تماس با برتر نهال: 09144501003

تماس با پالیز نهال: 0914450100

انتهای رپرتاژ آگهی

  • یکشنبه/ ۲۰ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402012009207
  • خبرنگار : 30188

برچسب‌ها