وزیر بهداشت اعلام کرد

افزایش ویزیت پزشکان و کاهش پرداختی بیماران در صورت ورود به نظام ارجاع

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشک خانواده، گفت: برای تشویق ورود بیمار و پزشکان به نظام ارجاع مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است؛ به عنوان مثال ویزیت بالاتری برای پزشک در نظر میگیریم که توسط بیمه تامین می‌شود و برای بیمار نیز پرداخت از جیب کاهش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عین‌اللهی در حاشیه آیین رونمایی از سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده، گفت: حضرت آقا بارها بر تقویت شبکه بهداشتی تاکید کردند و بر همین اساس هم باید نظام ارجاع و پزشکی خانواده در این راستا صورت گیرد. در سال قبل نظام ارجاع و پزشکی خانواده در تمام روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزارنفر کشور اجرایی شد و ما قول دادیم این مهم از اول اردیبهشت در کل کشور اجرایی شود. برای این کار قرارگاه پزشکی خانواده تشکیل شده است.

وی با اشاره به اینکه منظور از پزشکی خانواده ترجمه family medicine است که الزاما معنای پزشک نیست بلکه ما به کل نظام بهداشتی اشاره داریم که مهم‌ترین آنها بهورزان و مراقبین سلامت هستند و در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها نقش دارند. هدف ما تقویت نظام شبکه‌های بهداشتی است که در گام اول باید بهورزان و خانه‌های بهداشت را تقویت کنیم و در عین حال از بخش خصوصی هم کمک بگیریم.

وزیر بهداشت، گفت: هر ایرانی باید مراقب سلامت داشته باشد و حتما لازم نیست این مراقب پزشک باشد بلکه می‌توان از افراد آموزش دیده استفاده کرد. در صورت بروز مشکل، مراقب سلامت باید بیمار را به پزشک سطح یک که پزشک عمومی است، ارجاع دهد. اگر پزشک عمومی بتواند، درمان را انجام می‌دهد و در غیر این صورت برای تشخیص بیشتر بیمار به سطح دوم و پزشک متخصص ارجاع داده می‌شود و اگر لازم باشد فرد بستری شود به سطح سوم و بستری ارجاع داده می‌شود. برای این کار نیاز به سامانه قوی داشتیم که امروز رونمایی از سامانه انجام شد.

او با اشاره به استقرار سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده، اظهار کرد: ان‌شاءالله از اردیبهشت ماه این سامانه در کل کشور با اولویت مناطق محروم هر استان اجرایی می‌شود و به تدریج افزایش می‌یابد.

وزیر بهداشت ادامه داد: برای تشویق ورود بیمار و پزشکان به نظام ارجاع مشوق‌هایی در نظر گرفته شده است به عنوان مثال ویزیت بالاتری برای پزشک درنظر میگیریم که توسط بیمه تامین می‌شود و برای بیمار نیز پرداخت بیمار کم می‌شود و در بسیاری هم یا حداقلِ مبلغ را پرداخت می‌کنند یا به طور کامل رایگان بستری می‌شوند.

او دیگر مزیت سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده را ثبت تمام اطلاعات بیماران خواند و گفت: در واقع این اطلاعات به بررسی آمار بیماری‌ها، مصرف دارو و... هم منجر می‌شود.

وی افزود: هر پزشکی حتی مطب خود را هم می‌تواند برای این کار قرار دهد و بیمار به او ارجاع داده شود و ما در مرحله فراخوان هستیم.

به گزارش ایسنا، همچنین دکتر محمدمهدی ناصحی در حاشیه مراسم آیین رونمایی از سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده، گفت: خوشبختانه امروز یکی از پایه‌های مهم نظام سلامت در بخش ارجاع در وزارت بهداشت با همکاری بیمه‌ها اجرایی شد. این اقدام سبب می‌شود تا در کنار اجرایی شدن نسخه الکترونیک، سایر مؤلفه‌ها را هم داشته باشیم. اولین گام بحث نظام ارجاع الکترونیک به صورت افقی و عمودی است که در سطوح مختلف انجام می‌شود. 

وی افزود: کار اصلی ما برقرار شدن پرونده الکترونیک بر همین پایه است. الان آزمایشات به سامانه اضافه شده و به ترتیب سایر فعالیت‌ها مانند تصویر برداری هم اضافه می‌شود. این قابلیت فراهم است که همه سازمان‌های بیمه‌گر پایه در ابتدا و سپس بیمه‌های تکمیلی به این امر ورود کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402011908668
  • خبرنگار : 71635