رضا فدایی، امروز (پنجشنبه ۱۷ فروردینماه۱۴۰۲) در نشستخبری با خبرنگاران، در خصوص کنترل بیماریهای واگیر، اظهار کرد: بهطور معمول در ایام تعطیل شیوع بیماریهای واگیردار بیشتر میشود و برنامهریزی ویژهای در این زمینه برای ایام نوروز داشتیم. منظور از طغیان، اپیدمی است که از یک منبع غذایی مشترک بیشتر از دو نفر، دچار بیماری میشوند و در ایام نوروز یک مورد طغیان در استان اصفهان داشتیم.
وی افزود: این یک مورد طغیان، از طریق یک فروشگاه ساندویچفروشی بود که پنج نفر دچار مسمومیت شدند و در ادامه این افراد درمان شدند و مواد غذایی فاسد نیز توقیف و معدوم شد.
مدیر بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در خصوص حیوانگزیدگیها، توضیح داد: بیشتر حیوانگزیدگیها از سوی سگها است که به صاحبان خود یا دیگران آسیب وارد میکنند، روند حیوانگزیدگی در کل کشور و استان اصفهان رو به افزایش است. اگر با چهار سال پیش مقایسهای داشته باشیم، آمار حیوانگزیدگی حداقل دو برابر شده است، در بهداشت موظف هستیم که وقتی فردی دچار حیوانگزیدگی شد، به او واکسن تزریق کنیم.
وی ادامه داد: افرادی که دچار حیوانگزیدگی شدند، در هر ساعت از شبانهروز به مرکز ابنسینا مراجعه کنند، همکاران ما موظف هستند در لحظه واکسن هاری تزریق کنند، چرا که اگر آن حیوان هاری داشته باشد و آن را به انسان منتقل کند و فرد درگیر هاری شود، بهطور قطع فوت میکند.
فدایی با بیان اینکه در ایام نوروز در استان اصفهان ابتلاء به هاری انسانی مشاهده نشد، گفت: امسال مراجعات حیوانگزیدگی بیشتر از سال گذشته بود. سالانه بیش از ۲۰ هزار مورد گزش داریم که هیچکدام به دلیل تزریق واکسن منجر به هاری انسانی نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: در هر شهرستان یک مرکز تزریق واکسن هاری وجود دارد، اگر کسی دچار چنین حادثهای شد، خودش قضاوت نکند که حیوان هار بوده است یا خیر، در هر صورتی برای تزریق واکسن به مرکز بهداشت مراجعه کند و هرچه زودتر این تزریق انجام گیرد تا خطر ابتلاء کمتر میشود.
زهرا موسویان کارشناس گروه سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به یکهزار و ۲۳۴ بازرسی از سامانههای آبرسانی استان در اماکن عمومی و حساس در تعطیلات نوروز امسال گفت: همچنین بر سامانههای آبرسانی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نظارت میشد و نمونهبرداری میکروبی و شیمیایی، کلرسنجی، کنترل استخرها و… در این خصوص انجام شد.
وی درباره نظارت بر آب آشامیدنی، خاطرنشان کرد: نتایج آزمایشهای میکروبی و شیمیایی نمونههای گرفته شده از این سامانهها خوب بود و فقط در یک مورد در یک مرکز گردشگری، میزان کُلُر در نمونهگیری از آب صفر بود که این موضوع نیز پیگیری و برطرف شد.
انتهای پیام