برنامه تحولی استان یزد در حوزه گردشگری سلامت ابلاغ شد

در راستای اجرای برنامه تحولی «یزدِنوین» و پروژه «طراحی و اجرای مدل گردشگری سلامت در استان»، برنامه‌ی تحولی استان یزد در حوزه گردشگری سلامت(۱۴۰۵-۱۴۰۲) تدوین و از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد جهت اجرا به دستگاه‌های اجرایی متولی ابلاغ شد.

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با توجه به برگزاری جلسات و مصوبات شورای توسعه گردشگری استان و ماموریت استاندار یزد، تدوین برنامه گردشگری سلامت استان را در بازه زمانی چهار ساله (۱۴۰۵-۱۴۰۲) در حوزه گردشگران خارجی در دستور کار خود قرار داده و اکنون آن را به دستگاه‌های اجرایی متولی در این حوزه برای اجرا ابلاغ کرده است.

برنامه تحولی استان یزد در حوزه گردشگری سلامت شامل پزشکی، تندرستی و طبیعت درمانی که با حضور و همکاری فعالان حوزه گردشگری سلامت، فعالان بخش خصوصی، نمایندگان شرکت‌های گردشگری سلامت و نمایندگان بیمارستان‌های خصوصی و مشارکت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد تهیه و تدوین شده است، شامل ۱۴حوزه فعالیت و ۸۹ پروژه با هدف دستیابی سالانه به ۲۰ هزار گردشگر خارجی این حوزه در افق ۱۴۰۵ است.

قابل ذکر است؛ در مسیر تدوین این برنامه از طرح‌های پژوهشی انجام گرفته طی سالیان گذشته نیز بهره گرفته شده است.

از آنجایی‌ که پیشینه و شهرت اجتماعی اقتصادی مردمان یزد در درستکاری و همچنین تخصص سرمایه انسانی این اقلیم در فراگیری علوم، جهت‌گیری ایجاد شده در مردمان این سامان به سمت رشته‌ها و تخصص‌های علوم پزشکی به ابتکار سومین شهید محراب در اواخر دهه۵۰ شمسی، تشکیل دانشکده علوم پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در استان، سرمایه‌گذاری‌های کالبدی و تامین دستگاه‌های تشخیصی درمانی توسط بخش خصوصی و خیّری در کنار بودجه عمومی دولت زمینه‌ توجه به مقوله گردشگری سلامت را بعنوان یکی از رشته فعالیت‌های مزیت‌دار استان فراهم آورده است.

قابل توجه است؛ مقوله گردشگری سلامت به عنوان فعالیت نوپا از سال ۲۰۰۰ میلادی به طور خاص در جهان مورد توجه قرار گرفته و در کشور ایران و شهر یزد نیز با فراهم آوردن زیرساخت‌های درمانی، گردشگری و ارتباطی می‌تواند منشاء اثرات خیر باشد. لذا در این برنامه ضمن تاکید بر ساماندهی بخش داخلی این نوع گردشگری، بر گردشگران خارجی حوزه سلامت تمرکز شده است.
بر اساس آمار رسمی و غیر رسمی، سالانه حدود ۲۰۰۰ نفر از اتباع خارجی برای رفع نیاز درمانی و سلامت و همچنین بازدید از جاذبه‌های گردشگری در استان حضور می‌یابند که در برنامه گردشگری سلامت استان برای سال ۱۴۰۵، ۲۰ هزار نفر هدف‌گذاری شده است.

از نکات پر اهمیت اشاره به مباحث ارتباطی و زیرساختی از جمله برقراری خطوط مستقیم هوایی از کشورهای مبداء و همچنین برقراری الزامات این فعالیت، ظرفیت پذیرش بیماران خارجی و داخلی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، تامین کادر درمان، حراست از سهم جامعه بومی و رضایت آنان از امکانات موجود در استان و توجه به زمینه فعالیت سایر استان‌های فعال در این حوزه‌هاست که در این برنامه مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۶:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402011707733
  • خبرنگار : 50214