محمدحسین جعفری درخصوص برپایی سیاه چادرهای عشایری در کیلومتر ۳۰-۶۰ و داخل شهرستانهای خراسان رضوی اظهار کرد: نوروزگاههای عشایری فرصت نمایش توانمندیهای جامعه عشایری بود.
وی در تشریح نوروزگاههای عشایری استان افزود: باتصمیم گیری و سیاست گذاری سازمان امور عشایر کشور و تأکید ریاست محترم سازمان و همچنین در راستای مصوبات کارگروه خدمات سفر استان و تأکید استاندار محترم در خدمات دهی مناسب به مسافران و زائران حضرت علی ابن موسی الرضا علیه السلام در خراسان رضوی تعداد ۳۲ سیاه چادر (نوروزگاه عشایری) در مسیرهای ورودی به شهرستانهای استان و مراکز گردشگری، تفریحی و بوستانهای پرتردد داخل شهرها برپا و مستقر شد.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی تصریح کرد: مسافران ، زائران و بازدیدکنندگان ضمن حضور در فضای سیاه چادرها و آشنایی به سبک زندگی عشایر فرصت خرید از محصولات تولیدی عشایر از جمله غذاهای سنتی، مواد لبنی، صنایع دستی، گیاهان دارویی، عسل و ... را نیز داشتند.
جعفری گفت: نوروزگاههای عشایری در سطح ۹ شهرستان استان از ۲۴ اسفندماه ۱۴۰۱ تا ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۲ برپا شده بود که در طی این مدت تعداد۴۵ هزار و ۷۰۰ نفر از سیاه چادرها بازدید کردند.
وی افزود: طبق بررسیهای میدانی هر سیاه چادر روزانه مبلغ ۸میلیون ریال درآمد داشته که که در طی مدت برپایی سیاه چادرها در مجموع حدوداً مبلغ ۴۴۰۰ میلیون ریال درآمد برای عشایر به همراه داشته است و این موضوع بیانگر این است که عشایر علاوه بر توانمندی در حوزه دام و تولیدات دامس، پتانسیلهای قابل توجهی در امور فرهنگی – گردشگری و صنایع دستی دارند که باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر خراسان رضوی از ۳۲ سیاه چادر عشایری استان، ۵ سیاه چادر در شهرستانهای خواف، کاشمر و بردسکن شکل نمایشگاهی داشته و در ۲۷ سیاه چادر دیگر در شهرستانهای مشهد، چناران، قوچان، کلات، سبزوار و درگز با فروش محصولات تولیدی عشایر، غذاهای سنتی، شتر سواری و ... ارائه خدمت به مسافرین و بازدیدکنندگان انجام شده است.
انتهای پیام