به گزارش ایسنا، محمد مایلیکهن یکی از کوتاهترین دورههای مربیگری را در تیم ملی فوتبال ایران در بازگشت مجدد به روی نیمکت این تیم دارد. او در فاصله فروردین تا اردیبهشت سال ۸۸ جایگزین علی دایی شد اما بدون انجام بازی، از هدایت تیم ملی کنارهگیری کرد تا یک رکورد منحصر به فرد را از خود به جای بگذارد.
او در جریان این آمد و رفت، با مربیان بسیاری درگیر شد که بالاتر از همه امیر قلعهنویی و فیروز کریمی مقابل او بودند. مایلیکهن جواب تندی به قلعهنویی داد که فدراسیون را هم مجاب به پذیرش استعفای او کرد تا تیم ملی را با محکومیت در کمیته انضباطی ترک کند!
برای مرور این ماجرای عجیب و پر از درگیری که با اظهارات تند و تیز مایلیکهن و قلعهنویی همراه بود باید به فروردین ۸۸ بازگردیم که علی دایی بعد از باخت ایران مقابل عربستان از هدایت تیم ملی برکنار شد و فدراسیون در صدد انتخاب جانشین او برای حضور در انتخابی جام جهانی ۲۰۱۰ بود.
۱۷ فروردین: مایلی کهن سرمربی تیم ملی شد
محمد مایلیکهن انتخاب غیرمنتظرهای برای نیمکت تیم ملی ایران بود. در حالی که محمد مایلیکهن، امیر قلعه نویی، افشین قطبی و محمود یاوری گزینههای مدنظر فدراسیون فوتبال برای هدایت تیم ملی بودند، در نهایت محمد مایلیکهن سکان هدایت تیم ملی فوتبال ایران را برعهده گرفت.
پس از این انتصاب، مایلیکهن که همزمان هدایت سایپا را هم تا پایان فصل برعهده داشت، مقابل استقلال قرار گرفت.
۲۵ فروردین: رد پای مسائل سیاسی در انتخاب مایلی کهن
پس از این انتخاب بحثهایی درباره رد پای مسائل سیاسی در این انتخاب شکل گرفت که مایلیکهن در مصاحبه خود بعد از حضور در مجلس، نشانههایی از این انتخاب را بروز داد اما تاکید کرد که هیچ دستوری از بالا برای انتخاب او نیامده است. او گفت: در انتخابات ریاست جمهوری گذشته از دفاتر آقایان هاشمی رفسنجانی، قالیباف و لاریجانی من را دعوت کردند اما نرفتم و خودم به دنبال دفتر احمدینژاد گشتم تا ببینم چطور میتوانم به او کمک کنم. بنده نیاز به حمایتهای دستوری ندارم، وقتی آقای کفاشیان من را برای تیم ملی خواست من کسی را واسطه نکرده بودم و حتی برای آنها شرط گذاشتم. بنده برای گرفتن حکم، دست کسی را نبوسیدم.
۲۷ فروردین: اتهام تبانی به قلعهنویی و فحش ناموسی استقلالیها به مایلی کهن
سایپا با هدایت محمد مایلیکهن به مصاف استقلالی رفت که در کورس قهرمانی قرار داشت و برای قهرمانی میجنگید. قبل از این بازی مایلی کهن صحبتهایی را درباره تبانی در فوتبال ایران مطرح کرده بود و به نوعی پای قلعهنویی و استقلال را که در کورس قهرمانی بودند وسط کشیده بود.
با شروع بازی استقلال و سایپا، شعارها علیه مایلی کهن بالا گرفت و او باز هم صحبتهایش را درباره تبانی و نقش مربیان در این اتفاقات مطرح کرد تا امیر قلعهنویی از این مربی شکایت کند.
۳۰ فروردین: شکایت قلعهنویی از مایلیکهن
به دنبال اظهارات محمد مایلی کهن سرمربی تیم فوتبال سایپا و تیم ملی، امیر قلعهنویی سرمربی وقت تیم فوتبال استقلال از او به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال شکایت کرد. مایلی کهن پس از دیدار تیمهای سایپا و استقلال اهواز مطالبی را علیه قلعه نویی در خصوص "تبانی" مطرح کرده بود و پس از آن نیز بارها در رسانهها به این موضوع اشاره کرده بود. او همچنین پس از دیدار استقلال و سایپا انتقاداتی را از امیر قلعهنویی و باشگاه استقلال مطرح کرده بود.
بیانیه تند مایلیکهن علیه قلعهنویی
با این شکایت مایلی کهن به سیم آخر زد. او در بیانیهای تند و تیز و تاریخی قلعهنویی را با شدیدترین کلمات کوبید. بخشهایی از بیانیه مایلیکهن به این شرح است:
«پس از مسابقه شرافتمندانهای که تیم سایپا با جوانان برومند و شایستهاش در برابر رقیب قابل احترام خود انجام داد، به اذعان همه، تیم سایپا صرفا به ارایه یک بازی کاملا جوانمردانه و پاک پرداخت اما متاسفانه چه هنگام مسابقه (در ورزشگاه) و چه پس از آن، طی روزهای اخیر مورد هجوم ناجوانمردانهترین الفاظ که تنها از شعبان بیمخها و نوچههایشان برمیآمد، پرداخته ... لذا به همین منظور به این آقایان کوتوله و سیاهکار (کلیوم) که حتی فاقد مدرک تحصیلی برای گروهبان قندلی شدن بوده اما لقب ژنرال را یدک میکشند اعلام میدارم تا از گل دقیقه ۹۰ سایپا و از درس و پیامی که آن گل به بزرگی و پهنای ایران عزیز اسلامیمان به همراه خود داشت پند گرفته و هرچه سریعتر دست از نوچه بازی و نوچهپروری برداشته و از کارهای ناثواب و عوام فریبی خودداری نمایند، ...»
۳۱ فروردین: مایلی کهن استعفا داد
یک روز بعد از حملات تند و تیز مایلی کهن، او به دفتر مهدی تاج، نایب رئیس وقت فدراسیون فوتبال رفت چرا که فشارها از چندین سو به او افزایش یافته بود و او با بیانیه خود حداقل هواداران استقلال را علیه خود کرد.
از سوی دیگر مایلی کهن باید اسنادی را دال بر وجود تبانی در لیگ برتر فوتبال ایران ارائه می کرد. با این اتفاقات، مایلی کهن تصمیم به استعفا و کنارهگیری از تیم ملی گرفت و دست فدراسیون فوتبال را برای تغییرات باز گذاشت.
۱ اردیبهشت: بیانیه مایلیکهن علیه خودش!
مایلی کهن در نهایت بیانیه خود برای جدایی از تیم ملی را منتشر کرد و این بار با طنزی تلخ به انتقاد از فوتبال پرداخت و در طول بیانیه خودش را زیر سوال برد که قصد داشته فوتبال را اصلاح کند. بخشهایی از این بیانیه به این شرح است:
«مربی شدن چه آسان، آدم شدن محال است. نمیدانم چه بگویم، چه بنویسم. به قول مجری محترم برنامه نود، این روزها بلوایی در فوتبال ما به وجود آمده که قداست آن را زیر سوال برده که همه آن ناشی از بیانیه احمقی به نام مایلی کهن است. بله؛ محمد مایلی کهن. این مزدور به مردم و میهن، که به یکباره تمام قداست و زیبایی فوتبال ما را شکسته و تنها نیمه خالی لیوان را دیده و همواره فریاد سر میدهد. ای مردک (مایلی کهن) چگونه به خودت اجازه دادی با الفاظی مانند گنده باقالی، کوتوله و ... تقدس شعاری حماسی مانند توپ، تانک، فشفشه و ... را از بین ببری؟ شعار پرمحتوا و زیبایی که در عین سادگی در مقاطع مختلف کاربرد اساسی داشته؛ نه تنها در روابط با مایلی کهن بلکه دیگران نیز از آن بیبهره نمیمانند. (داور، بازیکن، مربی و ...). ای خائن (مایلی کهن) آدم بیمنطق و نادان چرا و با کدام منطقی توی احمق به هنگام مسابقه تیم سایپا با استقلال تهران، هنگامی که شعار میدادند توپ، تانک، فشفشه، مایلی کهن و... توی نادان در صندلیت نشستی و دم برنیاوردی؟ ای مردک چرا با دیگران هم آواز نشدی و آن شعار را تو نیز سر ندادی ...
در نهایت دوران سرمربیگری محمد مایلیکهن در کمتر از ۲ هفته به پایان رسید و در ادامه او در کمیته انضباطی هم محکوم شد و نتوانست برای ادعای خود مبنی بر تبانی در لیگ برتر مدرک و سند معتبری ارائه دهد.
انتهای پیام