دکتر ابراهیم شکیبا با بیان اینکه در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ ها در طبیعت به فراوانی یافت میشوند، اظهار کرد: معمولا اشتباه در تشخیص قارچ های خوراکی خودرو با قارچهای سمی باعث مسمومیتهای قارچی میشود.
وی گفت: در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سال هایی که شاهد بارش باران و رعد و برق های بهاری باشی،م با موجی از مسمومیتهای ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو سمی روبرو میشویم.
وی علایم اولیه مسمومیت را شامل اسهال، استفراغ و تهوع و علایم بعدی را شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی دانست و افزود: در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق میافتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
شکیبا عنوان کرد: افرادی که قارچ خودرو مصرف کردهاند یا دارای علایم گوارشی شدهاند، باید به سرعت جهت دریافت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند، چون تاخیر در شروع درمان عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه تشخیص قارچ سمی از خوراکی فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است، گفت: تکیه بر روشهای غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه قارچهای خودرو هیچ برتری بر قارچهای بسته بندی شده ندارند، گفت: توصیه ما این است افراد تنها از قارچهای خوراکی بستهبندی شده استفاده کنند.
انتهای پیام