دکتر حسن قاسمی فرد در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در واقع تب برفکی یکی از بیماری های اختصاصی دام است که در دام سبک به مدت ۴ روز و در دام سنگین به مدت دو روز دوره کمون و پنهان دارد.
وی گفت: دامدار برای فروش، دام خود را به میدان عرضه دام برده و ممکن است این دام به فروش نرسد و یا دامی را از میدان عرضه دام خریداری کرده باشد که ممکن است در این میادن مبتلا به بیماری تب برفکی شده باشد که با انتقال آن به دامداری زمینه ابتلای بیماری در سایر دام ها را نیز فراهم می کند.
قاسمی فرد افزود: به دامداران پیشنهاد می شود بعد از انتقال دام از میادین عرضه دام به دامداری به مدت ۲ تا ۳ هفته دام را جدا از سایر دام ها در قرنطینه نگه داشته تا از سلامت آن اطمینان خاطر کسب کنند.
وی ادامه داد: اما متاسفانه در این استان تعداد خیلی کمی از دامداری ها این موضوع را رعایت کرده و میزان رعایت این موضوع در دامداری صنعتی بیشتر است.
این مقام مسئول تصریح کرد: یکی دیگر از دغدغه های این اداره کل به منظور شیوع بیماری های دامی نقل و انتقال دام ها است.
وی با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۲ میلیون و ۶۴۲ هزار و ۶۲۰ راس دام سبک و ۹۷ هزار و ۱۵۱ راس دام سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه شده اند، گفت: تعداد کانون های مشاهده شده از این بیماری در سال گذشته ۷ کانون و در سال ۱۴۰۰ تعداد ۴ کانون مشاهده شده است.
بیماری تب برفکی یکی از انواع بیماری های اختصاصی دام است که از آن به عنوان بیماری دهان و پا نیز یاد میشود. این بیماری ویروسی، عفونی و گاهی کشنده معمولاً در حیوانات سم دار مانند گوسفند، گاو، گاومیش، خوک و بز دیده میشود. این بیماری میتواند شیوع گستردهای داشته باشد و ضرر آن به دامداریها به اندازهای است که از این بیماری به عنوان طاعون صنعت دامپروری یاد میکنند. مهمترین راه مبارزه و کنترل این بیماری، تزریق واکسن تب برفکی است.
انتهای پیام