به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، قرار است روز پنجشنبه فون در لاین در حاشیه سفر رسمی رهبر فرانسه به پکن در کنار ماکرون با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین دیداری سه جانبه داشته باشند.
یکی از مسئولان دفتر ماکرون که خواست نامش فاش نشود، به خبرنگاران گفته است: «چین تنها کشوری در جهان است که میتواند تاثیر فوری بر درگیریها داشته باشد». به گفته این مقام، ماکرون قصد دارد درباره اوکراین نیز با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین صحبت کند.
حفظ و تعادل مجدد روابط تجاری چین با اروپا و همچنین حفاظت از منافع فرانسه در منطقه آسیا اقیانوسیه جایی که پاریس خود را به دلیل قلمروهای فرادریایی و استقرار نیروی نظامی به عنوان یکی از بازیگران آن میداند، یکی از اهداف رهبر فرانسه از این سفر است.
فون در لاین اخیرا درباره ارزیابی مجدد روابط دیپلماتیک و اقتصادی اتحادیه اروپا با چین حرف زده بود، بنابراین انتظار میرود که رهبران اروپایی با رهبران چین درباره روابط تجاری از جمله دسترسی به بازار و شیوههای رقابت عادلانه گفتوگو کنند.
چین و اتحادیه اروپا به ویژه در زمینه «فناوریهای دقیق» به هم وابسته هستند، اما این بدین معنی نیست که پکن در این رابطه دست بالا را دارد، چرا که چین همچنان به عنوان صادرکننده بزرگ چنین فناوریهایی به بازار بزرگ اروپا برای ارائه محصولات خود نیاز دارد.
در سال ۲۰۲۲ چین سومین صادرکننده بزرگ به اتحادیه اروپا و بزرگترین واردکننده کالاهای اروپایی بود. با این وجود، اتحادیه اروپا پکن را به استفاده از «تاکتیکهای زورگیرانه» برای مرعوب کردن کشورهای کوچکتر به منظور جلوگیری از انتقاد آنها از سیاستهای چین متهم کرده است.
آلیچا باچولسکا، یکی از کارشناسان در شورای روابط خارجی اروپا (ECFR) درباره این سفر به یورونیوز گفت، رئیس جمهور چین از سفر مقامات ارشد اروپایی استفاده خواهد کرد تا اتحادیه اروپا را به عادیسازی روابط تجاری با پکن متقاعد کند.
خانم باچولسکا گفت: «ما بزرگترین بازیگران مانند آلمان و فرانسه و محافل تجاری در این دو کشور را داریم که منافع بسیار گستردهای از نظر بازگشت به تجارت گذشته دارند. حضور ماکرون به پکن نشان خواهد داد که فرانسه و اروپا به همکاری اقتصادی با پکن علاقمند هستند.»
از سوی دیگر ماکرون میخواهد چین را از نزدیکتر شدن به روسیه باز دارد، اما برخی تحلیلگران هشدار میدهند که با توجه به اینکه ماهیت روابط بین پکن و مسکو بسیار استراتژیک است، فضای زیادی برای مانور وجود ندارد.
آنتوان بونداز، مدرس ارشد مدرسه عالی علوم سیاسی پاریس، به یورونیوز میگوید که آنچه رئیس جمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا میتوانند انجام دهند هشدار دادن به چین در مورد عواقب احتمالی در صورت حمایت نظامی بیشتر از روسیه است.
به گفته این کارشناس «رئیس جمهور فرانسه باید از اهرم فشار محدودی که بر شی جینپینگ دارد آگاه باشد. حتی اگر فرانسه عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل باشد فرانسه، در مقایسه با چین امروز یک کشور سبک وزنتر است.»
او تاکید کرد «روابط بسیار نامتقارن است و ماکرون نمیتواند شی جینپینگ را در مورد هرچه میخواهد متقاعد کند. خوب است که تلاش کنیم و البته خوب است که کانالهای ارتباطی را باز بگذاریم، اما باید واقع بین باشیم.»
چین و اتحادیه اروپا به ویژه در زمینه فناوری به هم وابسته هستند، اما این بدین معنی نیست که پکن در این رابطه دست بالا را دارد، چرا که چین همچنان به عنوان صادرکننده بزرگ چنین فناوریهایی به بازار بزرگ اروپا برای ارائه محصولات خود نیاز دارد.
انتهای پیام