آستان مقدس امامزاده سیدعبدالله(ع) در مرکز روستا و دارای صحنی سنگ فرش و چندین باغچه وسیع درختکاری شده در ایام تابستان مکانی برای حضور زائران و مسافران است. ۲ درب برای ورودی بانوان و آقایان به سمت ضریح مطهر وجود دارد که سر درب هر یک زیارتنامه و اذن دخول این امامزاده جلیل القدر نصب شده است.
آیتالله سید عزیزالله امامت در صفحه ۲۴۲ کتاب کشکول مینگارد حضرت مهدی(عج) به یک نفر از سادات جلیل القدر فرمود «تاکید میکنم که شما به زیارت بقاع ائمه اطهار(ع)و زیارت امامزادگان بروید».
ابراهیم زنگنه در صفحه ۳۶۴ کتاب تاریخ مشهد بزرگ آورده، شهرستان چناران به اندازهای با اهمیت بوده که از طرف شمال به شهرستان کلات و درگز و از مشرق به مشهد و از جنوب به گلبهار و از مغرب به قوچان راه دارد و دارای شهرت جهانی است. یکی از مزایای آن روستای سرآسیاب است که از جلالت و شکوه آن داشتن بقعه امامزاده عبدالله(ع) است که به خاطر عظمت و جلالت آن حضرت همواره از اطراف زائرین گرامی به زیارتش مشرف میشوند.
محمد حسین پاپلی یزدی در صفحه ۱۸۸ کتاب فرهنگ آبادیها و مکانهای مذهبی کشور مینگارد چناران از توابع مشهد مقدس و با مشخصات جغرافیایی ۵۹۰۷۳۶۳۸ است و از سطح دریا ۱,۱۷ کیلومتر ارتفاع دارد و از جلالت و عظمت و شکوه روستای سرآسیاب داشتن بقعه مبارکه امامزاده عبدالله است که دارای گنبد و ۲ گلدسته و ضریح بسیار گرانقدر است. همچنین برخی از علمای علم رجال اسم این امامزاده را در کتب خود یادآور شدهاند.
در کتاب بحر الانساب نگاشته شده امامزاده عبدالله(ع) به اتفاق برادران خود به اسم فضل، علی، حسن، اسماعیل و جعفر که همه آن بزرگواران نسب گرامیشان به موسی بن جعفر(ع) میرسد با فرزندانشان به طرف خراسان رهسپار شدند و چون به روستای ساوجبلاغ رسیدند لشکری از طرف مامون با آنان جنگید و آخرالامر امامزاده حسن بن موسی بن جعفر(ع) به درجه شهادت رسید و بقیه آنان مجروح شدند و از ارتش مامون به اطراف فرار کرده و بعدها از آن منطقه کوچ کردند، اما امامزاده عبدالله موسی بن جعفر(ع) به خاطر شدت جراحات و زخمهایی که بر بدن شریفش شده بود چون به روستای سرآسیاب رسید به مقام شهادت رسید و با عزت و جاه و جلال تشییع و دفن شد.
خیرین برای مزارش بقعه و بارگاهی ساختند و یک سنگ قیمتی روی قبر نهادند که چنین نوشته بود مرقد مرحوم مغفور امامزاده شاهزاده عبدالله بن موسی بن جعفر(ع) و در کتاب ۴۳۳۶ بقعه از بقاع متبرکه کل کشور صفحه ۴۵ و در دفتر سازمان اوقاف و امور خیریه خراسان و علی ابراهیمی در کتاب لیست بقاع متبرکه آستان قدس خراسان در صفحات ۹۳ و ۹۴ و در کتاب فرهنگ جغرافیایی جلد ۳۲ صفحه ۱۹۴ هم نگاشتهاند که امامزاده عبدالله در روستای سرآسیاب شهرستان چناران دارای تشکیلات و بقعه و بارگاه است و شگفتانگیز این است همه نوشتهاند امامزاده عبدالله فرزند بلاواسطه موسی بن جعفر(ع) است.
شیخ علی فلسفی در کتاب ۲۰ هزار زیارتگاه جهان و سیصد جلد از نسخ خطی وقف کتابخانه آستان قدس نگاشته است امامزاده سرآسیاب روستای چناران دارای تشکیلات بسیار گرانقدر بوده و آن حضرت فرزند بلا واسطه موسی بن جعفر(ع) است.
امامزاده فرزند بلاواسطه موسی بن جعفر و از دیرباز مورد تکریم زائران و مجاوران بوده و ساختمان اولیه آن از ۴۰۰ سال پیش بنا و در طول دوران بازسازی شده است. ساختمان اولیه حدود ۵۰ متر مساحت داشت و در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ساختمان جدید امامزاده ساخته شد که حدود ۳۰۰ متر وسعت داشت و بعدها به چندین شبستان توسعه یافت.
در شرق امامزاده، شبستان حضرت زهرا(س) توسط یکی از خیران به نام مجید رمضان وظیفه دان به مساحت ۲۰۰ متر مربع احداث و مفروش شد. کلیه فضای سر پوشیده قدیم توسط حاج قاسم گلدی حدود ۱۰ سال پیش مفروش شد و پس از آن نیز بخشهای توسعه یافته توسط خیرین مفروش شد.
ضریح فعلی این آستان مقدس ۱۵ سال پیش در اصفهان ساخته و توسط یکی از خیرین به نام حاج اصغر گلدی خریداری شد که حدود ۲۵۰ گرم طلاکاری شده است و ضریح قبلی به یکی از امامزادگان در اطراف مشهد منتقل شد. گنبد قبلی از جنس بتن بوده و گنبد فعلی که با ورق آلومینیومی است که حدود ۸ سال پیش ساخته و توسط غلامعلی ابراهیمی برای این امامزاده خریداری شد.
این آستان مقدس سالانه پذیرای ۶۰ هزار زائر و مجاور است که بیشترین زائر در در ۲ روز پایانی هفته به زیارت مشرف میشوند.
جاده چناران به سمت مشهد همه ساله محل عبور زائران پیاده دهه پایانی صفر است و توجه به اینکه روستای سرآسیاب از جاده فاصله دارد زائران پیاده برای استراحت به این آستان شریف میآیند و پس از زیارت به پابوسی حضرت رضا(ع) مشرف میشوند.
انتهای پیام