جواد نیکبین در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال شرایط اقتصادی بهتر از پارسال باشد، اظهار کرد: امیدواریم امسال با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و شعار سال حداقل جهشهای تورمی و نوسانات در بازار نداشته باشیم و در حوزه اشتغال اتفاقات خوبی بیفتد.
وی با بیان اینکه امیدوارم مردم امسال در حوزه سیاسی انتخابهای درستی داشته باشند، تصریح کرد: معتقدم در مدتی که از عمر مجلس یازدهم گذشته، در حوزه قانونگذاری هنوز با نقطه ایدهآل فاصله داریم. ساختار مجلس معیوب است و باید خصوصا در نوع قانونگذاری تغییراتی صورت گیرد. بعضاً وقتی لایحهای از سوی دولت ارسال میشود یا طرحی از طرف نمایندگان مطرح میشود، همه افراد اعم از کارشناس و غیر کارشناس نظر میدهند و در نهایت موضوعی مصوب میشود که فکرش را هم نمیکردیم.
عضو مجمع نمایندگان در مجلس با انتقاد از حضور برخی افراد غیر کارشناس در مجلس، ابراز عقیده کرد: باید در مجلس تغییر ساختار صورت گیرد و برای همه موضوعات، فیلترهایی وجود داشته باشد. در واقع باید به سمت ایجاد مجلس سنا و مجلس عوام برویم. مجلس شورای اسلامی برای نطقها و بیان مشکلات از سوی نمایندگان باید تخصصیتر و بهتر عمل کند و نمایندگان از اظهار نظرات غیر کارشناسانه در رابطه با موضوعات مختلف خودداری کنند.
نیکبین با بیان اینکه کسانی که در هیچ رشتهای تخصص ندارند نباید تایید صلاحیت شوند، اضافه کرد: تایید صلاحیت کاندیداهای مجلس نباید فقط در حوزه مباحث اخلاقی، سیاسی و فرهنگی باشد بلکه باید تاییدیه صلاحیت تخصصی هم داشته باشد. اگر نماینده در حوزههای مختلف از جمله عمرانی، پزشکی و... تخصص داشته باشند به خوبی میتواند نظارت و قانونگذاری کند.
نماینده مردم کاشمر در مجلس با تاکید بر اهمیت نقش نظارتی مجلس بر عملکرد دولت، گفت: برخی از نمایندگان فکر میکنند تحت هر شرایطی باید با دولت مدارا و از خطاها چشمپوشی کرد. این نمایندگان با دولت مدارا میکنند نه به این دلیل که امتیازی بگیرند، بلکه میخواهند با این روش کار را جلو ببرند که البته تاکنون کاری هم پیش نرفته است.
نیکبین با بیان اینکه بعضی مواقع عدهای نمیگذارند مجلس کار خودش را به درستی انجام دهد، افزود: کار اصلی مجمع تشخیص مصلحت این است که اگر اختلافی بین قوه مقننه و شورای نگهبان در تأیید قوانین به وجود آمد، تشخیص دهد که مصلحت عمومی جامعه چیست و بر اساس آن کار انجام دهد، نه اینکه دخل و تصرف در قوانین داشته باشد. اگرچه گفتهایم آراء نمایندگان مجلس باید شفاف باشد، اما این شفافیت باید در مورد نهادهایی مانند مجمع تشخیص و شورای نگهبان نیز وجود داشته باشد و برای مردم روشن شود که دلیل رد و یا تایید مصوبه چه بوده است.
انتهای پیام