به گزارش ایسنا، «چهره سگ هنرمند در جوانی» نخستین بار در چهارم آوریل ۱۹۴۰ منتشر شد. اما نکتهای که این میان بیش از همه حساسیتبرانگیز به نظر رسید انتخاب نام کتاب بود که به کتاب «چهره مرد هنرمند در جوانی» جیمز جویس شباهت داشت؛ شباهتهای فراوان این اثر در موضوع، درونمایه، ساختار و نوع روایتها با دیگر اثر جویس یعنی «دوبلینیها» انکارناپذیر بود.
علاوهبراین، اشاره مداوم تامس در جایجای کتاب به حیوانات یا انسانهایی که یا یک چشم دارند یا یک چشمشان با کلاه یا دستهای مو پوشانده شده این احساس را در خواننده تقویت میکند که او به عمد از این عناصر برای طعنه زدن به جویس استفاده کرده است.
روی دیگر سکه این داستان زمینه زندگینامهای آن است که به آن حالوهوایی خودزندگینامهای میبخشد و داستان را به مرز ناداستان نزدیک میکند. اصرار تامس به استفاده از اسامی تکراری علاوهبر ایجاد پیوند میان داستانها همین زمینه خودزندگینامهای است؛ عناصری که این مجموعه داستان را مثل شخصیت نویسندهاش بکر، مرموز و گاه متناقض میکند.
دیلن تامس (۲۷ اکتبر ۱۹۱۴ـ ۹ نوامبر ۱۹۵۳) شاعر اهل ولز بود. او بیشتر شعرهای خود را در رادیو یا در اجراهای عمومی میخواند. صدای غرا و لحن کوبنده او در محبوب شدن شعرهایش موثر بود. او در شعرهایش که به زبان انگلیسی است تأثیرات آوایی این زبان را به کار میگرفت. خود او میگفت معنی در شعرهایش در درجه دوم قرار دارد. وی در ۱۳۲۹ به هزینه شرکت نفت ایران و انگلیس برای نوشتن سناریو و فیلمنامه یک فیلم تبلیغاتی به ایران آمده بود که ماجرای آن را ابراهیم گلستان در کتاب «برخوردها در زمانه برخورد» به شرح آورده است.
جیمز جویس
مادرش فلورانس خیاط زنانه و پدرش دیوید معلم ادبیات انگلیسی بود و در خانه به دیلن زبان ولزی میآموخت. نام دیلن، پسر دریا، را نیز پدر برگزیده بود. در ۱۶ سالگی مدرسه را ترک کرد و ۱۸ ماه برای ساوت ولز دیلی پست خبرنگاری کرد. بسیاری از اشعارش زمانی منتشر شدند که نوجوانی بیش نبود و در ۱۹۳۴ با انتشار شعر «آنجا که خورشید نمیدرخشد نور میشکند» توجه محافل ادبی را به خود جلب کرد. در دورانی که در لندن میزیست با کیتلین مکناما آشنا شد که این آشنایی در ۱۹۳۷ به ازدواجشان انجامید؛ ازدواجی که ثمره آن سه فرزند بود.
از آنجا که با سرودن شعر درآمد چندانی کسب نمیکرد رفتهرفته جذب فعالیتهای رادیویی شد که هم موجبات شهرت بیشتر را برایش فراهم کرد و هم وضعیت اقتصادیاش را بهبود بخشید.
این کتاب در ۱۸۳ صفحه و با قیمت ۱۱۰ هزار تومان در بازار کتاب است.
انتهای پیام