سنگ عقیق ۱۷۵ ساله تخم دایناسور از آب درآمد!

تکه سنگی که ۱۷۵ سال پیش یافت شده بود، در واقع یک تخم دایناسور با قدمت ۶۰ میلیون سال است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، گاهی اوقات ما نمی‌توانیم آنچه را که در مقابل چشم‌مان قرار دارد ببینیم. این دقیقا همان چیزی است که در موزه تاریخ طبیعی لندن اتفاق افتاد.

یک نمونه معدنی که به مدت ۱۷۵ سال در مجموعه کانی‌شناسی این موزه قرار داشته، در واقع یک تخم دایناسور است. به گفته این موزه، این عقیق درون یک تخم دایناسور ۶۰ میلیون ساله تشکیل شده است.

این نمونه عقیق زیبا توسط چارلز فریزر(Charles Fraser) از مرکز هند یافت شده بود و در سال ۱۸۸۳ به موزه تاریخ طبیعی لندن رسید.

تخم متعلق به گونه تیتانوسور است

رابین هانسن کارشناس مواد معدنی در موزه تاریخ طبیعی لندن، این عقیق کروی شکل غیرمعمول را در مجموعه موزه مشاهده کرد. سپس این نمونه را برای بررسی بیشتر نزد متخصصان دایناسور شناسی موزه به نام‌های پل بارت و سوزانا میدمنت برد.

آنها دریافتند که ویژگی‌های این سنگ عقیق از نظر شکل، اندازه و بافت شبیه به تخم دایناسور است. این تیم از سی‌تی اسکن برای جستجوی جزئیات دقیق‌تر و تعیین اینکه آیا یک تخم دایناسور است یا نه، استفاده کردند.

بررسی‌های دقیق نشان داد که حدس‌شان درست بوده و این سنگ در واقع یک تخم دایناسور متعلق به گونه تیتانوسور است که در دوره کرتاسه در هند پرسه می‌زده است.

تیتاناسور دایناسوری با گردن و دُم دراز بوده که روی چهار پا حرکت می‌کرده و حدود ۹۰ میلیون سال قبل در دوران کرتاسه می‌زیسته است. وزن این دایناسور علف‌خوار حدود ۱۵۰ تن و طول این جانور حدود ۴۰ الی ۴۵ متر بوده است.

بافت خارجی این نمونه این موضوع را تأیید می‌کند. تخم‌های این گونه دایناسور کوچک بوده و به جای یک تخم، ده‌ها تخم می‌گذاشته است. همچنین این تخم شبیه به تخم‌های تیتانوسور کشف شده در چین و آرژانتین است.

این تیم بر این باور است که این تخم عقیق شده در نتیجه فعالیت‌های آتشفشانی در این منطقه بدین شکل درآمده است. در واقع یک فوران آتشفشانی این تخم دایناسور را پوشانده است و سیلیکات‌ها اندکی بعد درون پوسته تخم راه یافته و عقیق را تشکیل داده‌اند.

اما چرا این نمونه وارد مجموعه کانی‌شناسی شد؟ به گفته تیم پژوهش، تخم دایناسورها در آن زمان به طور علمی شناخته نشده بودند و در واقع این تخم می‌تواند اولین تخم دایناسور شناخته شده باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402011506151
  • خبرنگار : 71589