بررسی علل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان

دفاع قاسمی‌پور از عملکرد «یوسف نوری»

یک عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: آیا انصاف است وزیر آموزش و پرورش را فدا کنید و به او بگویید چند رتبه از فرهنگیان کم کند تا بودجه را قبل از پایان سال ۱۴۰۱ پرداخت کنید؟ آفرین بر نوری وزیر سابق که زیر بار نرفت.

به گزارش ایسنا، شیوا قاسمی پور در جلسه علنی امروز (سه شنبه) و در جریان بررسی گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در خصوص علل و عوامل تأخیر در پرداخت حقوق اسفندماه ۱۴۰۱ فرهنگیان گفت: مقام معظم رهبری بر لزوم توجه ویژه مسئولان اقتصادی نسبت به آموزش و پرورش و معیشت معلمان تاکید داشتند؛  هرگونه هزینه برای این مجموعه سرمایه گذاری برای آینده و ایجاد ارزش افزوده است اما بی تدبیری و انجام نادرست مسئولیت در روزهای پایانی سال گذشته کام یک میلیون معلم شریف و شایسته کشور را تلخ کرد. معلمانی که آغاز سال تحصیلی را با اعتراضات شروع کرده و با مشکلات جنگیده و با مسمومیت ها ادامه دادند اما کلاس ها را تعطیل نکردند؛ حق این معلمان این نبود که پایان سال را با این اتفاق تمام کنند.

وی افزود: چرا سازمان برنامه کار بر زمین مانده ۱۱ ساله که با دستور رئیس جمهور و همراهی فراتر از انتظار مجلس به ثمر نشست را با بهانه چند هزار میلیارد تومان به کام همگان تلخ کرد؟ آیا افزایش چند درصدی اعتبار آموزش و پرورش و معلمان خلاف قانون و شرع است؟ اگر چنین می اندیشید از شما می خواهم به آمار بودجه های مصوب و عملکرد سال های دور تاکنون مراجعه کنید.

قاسمی پور با اشاره به بودجه های مصوب آموزش و پرورش در سال های گذشته گفت: سال ۱۳۷۰ ، ۱۰۰ میلیارد تومان و عملکرد ۱۵۶ میلیارد تومان، در دوران وزارت آقای علی احمدی در سال ۱۳۸۷، بودجه مصوب ۸۳۰۰ میلیارد تومان و عملکرد ۱۰ هزار و ۵۴۷ میلیارد تومان بود و در سال با رشد ۵۶ درصدی رخ داد اما امسال چه کردید؟ آیا انصاف است وزیر را فدا کنید و به او بگویید چند رتبه از فرهنگیان کم کند تا بودجه را قبل از پایان سال ۱۴۰۱ پرداخت کنید؟ آفرین بر نوری وزیر که زیر بار نرفت.

وی خطاب به میرکاظمی گفت: آقای میرکاظمی با این همه سروصدا فکر می کنید حقوق معلمان با رتبه بندی چند درصد رشد داشته است؟ حقوق آن ها میانگین ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شد که این هم برای شما سخت بود تا قبل از پایان سال برای معلمان تعیین کنید؛ این میزان حقوق را با وضعیت پرداختی معلمان ابتدایی در سال ۲۰۱۹ در دیگر کشورها مقایسه کنید. حقوق معلمان در آلمان ۷۷ هزار و ۶۳۸ دلار، کانادا ۷۰ هزار و ۶۹۸ دلار، کره جنوبی ۵۶ هزار و ۵۸۷ دلار، سوئد ۴۶ هزار و ۸۵۰ دلار ، هلند ۶۴ هزار و ۸۶۷ دلار و در ایران تنها ۲۴۰۰ دلار بوده است. متاسفانه همیشه برای این قشر بزرگ و آینده ساز دریغ می کنید.

قاسمی پور با طرح این پرسش که چرا حق التدریس شاغلان و بازنشستگان و پول تقویت بنیه علمی و طرح تثبیت و تعمیق یادگیری و مطالبات معلمان خارج از کشور پرداخت نشده است؟ گفت: چرا مطالبات نیروهای مظلوم خرید خدمات پرداخت نمی شود و اعتبارات تبصره ۱۴ پیرامون تغذیه مدارس شبانه روزی و تجهیزات هنرستان ها و یارانه مدارس عشایری و مناطق محروم و ایاب و ذهاب دانش آموزان روستایی را نمی دهید؟

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402011506077
  • خبرنگار : 71234