رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان خبر داد

ورود ۲۲۳ هزار گردشگر نوروزی به تربت‌حیدریه/ از هفته آینده میزبان گردشگران خارجی خواهیم بود

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تربت‌حیدریه گفت: از ابتدای امسال تا ۱۳ فروردین‌ماه بالغ‌بر ۲۲۳ هزار نفر از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری این شهرستان بازدید داشتند.

علی محمدی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ۱۸ هزار نفر از مسافرانی که در نوروز امسال به این شهرستان آمده بودند اقامت شبانه داشته‌اند، عنوان کرد: در این ایام ۱۲ اقامتگاه بوم گردی، ۲ مهمانسرا، یک خانه مسافر، ۱۴ مدرسه با ۱۱۲ کلاس پذیرای مسافران نوروزی بودند.

وی از برپایی ۴ بازارچه نوروزی و ۴ ایستگاه استقبال از مسافران در مبادی ورودی شهرستان همزمان با ایام نوروز خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه نوروز امسال با ماه مبارک رمضان تقارن داشت و از سویی چون تربت‌حیدریه به عنوان شهر خلاق در حوزه گویش‌های ادبی شناخته شده رویکرد امسال جشن نوروزگاه با این دو موضوع بود. همچنین در بنای تاریخی قطب‌الدین حیدر مراسم افطاری برگزار شد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تربت‌حیدریه همچنین خاطرنشان کرد: جشن نوروزگاه و مراسم نوروزنامه امسال نیز با حضور ۵۰ شاعر و نویسنده برتر به بهترین نحو و با استقبال پرشور مسافران و گردشگران نیز برگزار شد.

وی عنوان کرد: در بین مناطق تاریخی و گردشگری شهرستان بیشترین میزان بازدید کننده به ترتیب از مجموعه فرهنگی تاریخی قطب‌الدین حیدر، آبشار و ییلاق رودمعجن، منطقه ییلاقی حصار و مجموعه تاریخی شیخ حیدر کدکنی انجام گرفته‌ است.

محمدی با بیان اینکه در مجموع ۲۲۳ هزار نفر مسافر از ابتدای تعطیلات نوروزی تا پایان روز ۱۳ فروردین از جاذبه‌های گردشگری این شهرستان دیدن کردند که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۵ درصد رشد دارد، افزود: قرار داشتن تربت‌حیدریه در ورودی شهر مقدس مشهد موجب شده حدود ۱۸ هزار نفر از مسافران و گردشگران بین یک تا دو شب در این شهرستان اقامت و اسکان داشته باشند، به دلیل ارزان بودن هزینه‌های اقامتگاه‌ها برخی مسافرانی که اسکان داده شدند از مشهد بودند.

دبیر ستاد خدمات سفر تربت‌حیدریه در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به رزرو اقامتگاه‌ها از هفته آینده میزبان مسافران خارجی در شهرستان خواهیم بود، اظهار کرد: این شهرستان در بخش‌هایی نظیر آثار تاریخی، آثار طبیعی، حوزه صنایع‌دستی، تولید ابریشم و داروهای گیاهی نیز مقصد گردشگران داخلی و خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: چهار پایگاه امداد و نجات، ۲ پایگاه خدمات انتظامی و ۱۲ پایگاه علوم پزشکی به خدمت و امدادرسانی مسافران در تربت‌حیدریه مشغول بودند.

وجود ۹ رباط و کاروانسرا و پنج سرای تاریخی در تربت‌حیدریه نشان از موقعیت راهبردی این شهرستان از گذشته‌های دور تاریخی تا امروز دارد و هم اکنون نیز این شهرستان دروازه ورودی استان‌های جنوبی و جنوب شرق کشور به مشهد محسوب می‌شود. از مجموع ۴۰۰ اثر تاریخی و جاذبه گردشگری تربت‌حیدریه ۹۰ مورد در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402011506025
  • خبرنگار : 30147