به گزارش ایسنا، پرداخت نشدن کامل حقوق اسفند ۱۴۰۱ معلمان از موضوعات عجیب و تلخ روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ و آغازین سال ۱۴۰۲ بود. موضوعی که باعث شد رئیس جمهور شخصا وارد ماجرا شود و دستوراتی را برای حل و فصل آن صادر کند.
ماجرا از این قرار است که در ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ و در پی اشکالات ایجاد شده در پرداخت حقوق معلمان، سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه مجریه به محمد مخبر معاون اول دستور داد در اسرع وقت جلسهای با حضور مسئولان مربوطه تشکیل و ضمن بررسی علل بروز مساله، برای رفع مشکل پرداخت، در چارچوب قانون و همچنین برخورد با قصور و تقصیرهای احتمالی مدیریتی، تصمیمگیری و نتیجه گزارش شود.
در همین رابطه حجت الاسلام احمدحسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی از تشکیل جلسه این کمیسیون به منظور بررسی عدم پرداخت معوقات معلمان با حضور میرکاظمی، سازمان برنامه و بودجه و نوری، وزیر آموزش و پرورش خبرداد.
پیگیری ها در این رابطه به آنجا رسید که در نهایت امروز، یوسف نوری از وزارت آموزش وپرورش استعفا داد و سید ابراهیم رئیسی با پذیرش این استعفا ، رضا مراد صحرایی رئیس دانشگاه فرهنیگان را با حفظ سمت به عنوان سرپرست وزارت آموزش و پرورش انتخاب کرد.
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم در صفحات شخصی خود در توئیتر به استعفای وزیر آموزش و پرورش واکنش نشان دادند که می توانید گزارش کامل آن را در این لینک بخوانید.
****
در پی برداشت های برخی اشخاص و رسانه ها از سخنان اخیر فرمانده کل سپاه درباره «حاج احمد متوسلیان»، سردار رمضان شریف تاکید کرد که از سخنان فرمانده کل سپاه در تجلیل و تمجید از شخصیت "جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان" و نقش پیشتازانه او در گشودن راه فتح قدس و مسیر آزادی قدس شریف و رهایی مردم مظلوم فلسطین از یوغ سلطه و ستم اشغالگران صهیونیست و حامیان آن ها که در دیدار با خانواده معظم ایشان انجام پذیرفته است ؛ برداشت ناصواب شده و برخی اشخاص و رسانه ها تلقی شهادت قطعی حاج احمد متوسلیان را داشته اند.
سخنگوی سپاه خاطرنشان کرد که در وضعیت ایشان و همراهان تغییری صورت نپذیرفته و پرونده سرنوشت آنان همچنان مفتوح و توسط مراجع سیاسی و حقوقی کشور در حال پیگیری است.
همچنینسردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در یادداشتی که در کانال اجتماعی خود در پیامرسانهای بومی منتشر کرده، نوشته است که احمد متوسلیان در این سالها بیش از آنکه یک نام باشد تداعی کننده یک نسل و رسم بوده است. متوسلیان زنده است مادامی که آرمان آزادی قدس زنده است.
****
خبرگزاری روسی تاس، از دیدار و رایزنی چهارجانبه دیپلماتهای ایران، روسیه، ترکیه و سوریه در سطح معاونان وزرای امور خارجه، درباره روابط دمشق-آنکارا در مسکو خبر داد و نوشت: انتظار میرود که این رایزنیها در مسکو فنی و به منظور برنامهریزی برای مذاکرات دیپلماتهای ارشد این کشورها درباره این موضوع انجام شود.
به گفته یک منبع مطلع، تمامی هیاتها در مسکو حاضرند تا رایزنیهای لازم را برای آمادگی جهت دیدار وزرای امور خارجه این کشورها انجام دهند.
در پی انتشار یک ویدیو در فضای مجازی که در آن ادعا شده خانواده دیپلماتهای ایرانی در انگلیس در مراسم سیزده فروردین در ماه مبارک رمضان در خارج از شهر لندن به عنوان مسافر و درحال صرف غذاهستند، سفارت ایران در انگلیس در توییتی ضمن تکذیب این ادعا نوشت: این افراد ارتباطی با این سفارت ندارند.
همچنین بنابر اعلام ارتش در روز ۱۳ فروردین، یک هواپیمای EP-۳E آمریکایی پس از دریافت اخطار از سوی پدافند هوایی کشورمان در محدوده دریای عمان، مسیر خود را تغییر داد و از آسمان کشورمان دور شد.
EP-۳E یک هواپیمای شناسایی و جاسوسی بوده که به انواع سامانههای جمع آوری داده، سیگنال، جنگ الکترونیک و سامانههای شنود مجهز است. نمونه اولیه این هواپیما در سال ۱۹۶۹ توسط کمپانی لاکهید در آمریکا ساخته و در سالهای بعد این هواپیمای جاسوسی بهروز شده است.
****
در ادامه واکنشها به پاشیدن ماست بر سر دو زن، غلامحسین کرباسچی در توئیتی نوشت که « وقتی در کشوری کسانی باشند که از ماست استفاده صلح آمیز نکنند، چطور میشود دنیا اطمینان حاصل پیدا کند که از امکانات حساس دیگر استفاده صلح آمیز بشود.» اما این تحلیل کرباسچی با واکنش هایی مواجه شد.
در توییتی دیگر عطاالله مهاجرانی با تعجب از تحلیل کرباسچی، دوست قدیمی خود را «حضرت کرباسچی» نامید و به او گفت آن سطل ماست ظرفیت این همه تحلیل جهان شمول ندارد.
همچنین سید نظام موسوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم با استفاده از الگوی تحلیل کرباسچی به این نتیجه رسید که اگر قرار بر این تعمیمهای ناروا باشد، به دلیل کار آقای نجفی در قتل فجیع همسرش با اسلحه، به اصلاحطلبان نیز باید به عنوان عناصر خطرناک، نه تنها اجازه ازدواج که اجازه تردد در خیابان هم ندهند!
مجتبی توانگر نماینده دیگر مردم تهران و عضو شورای مرکزی فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس هم در نامه ای به رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه «در برخورد با بی حجابی نباید سراغ روشهای شکست خورده رفت» گفت: به نظر میرسد با توجه به شرایط معیشتی مردم، یکی از مهمترین وجوه امر به معروف و نهی از منکر حوزه معیشت و اقتصاد باشد.
در نشست امروز شورای عالی قوه قضاییه نیز حجتالاسلام محسنی اژهای با بیان اینکه مسئله اولویتدار کشور «معیشت مردم» است، تاکید کرد: مسئولان بخشهای مختلف قضایی در راستای تحقق شعار سال، هر آنچه میتوانند و منطبق با همه ظرفیتهای قانونی، به بخشهای اجرایی کمک کنند.
انتهای پیام