به گزارش ایسنا، شبکه خبری ان.بی.سی نیوز آمریکا به نقل از یک مقام ارشد سابق و دو مقام ارشد فعلی آمریکایی گزارش کرد، این بالون سرگردان در ارتفاع بالا تحت کنترل پکن بوده و توانسته قبل از آن که در تاریخ چهارم فوریه سرنگون شود، چندین بار بر فراز تعدادی از این مکانهای نظامی عبور کند و بارها در مسیری به شکل عدد هشت انگلیسی پرواز کرده است.
به گزارش ان.بی.سی این سه مقام گفتند، این بالون توانسته اطلاعاتی که جمعآوری کرده را به صورت همزمان به پکن منتقل کند.
انبیسی به نقل از این مقامها گزارش داد: "اطلاعاتی که چین جمعآوری کرده بیشتر از آنکه شامل تصاویر باشد، شامل سیگنالهای الکترونیکی که میتوان از سامانههای تسلیحاتی دریافت کرد یا ارتباطات میان پرسنل پایگاه است."
مقامهای آمریکایی در زمان سرنگونی این بالون و جنجالی که به راه انداخت، تأثیر این بالون بر امنیت ملی آمریکا را کماهمیت جلوه دادند.
پکن این ادعا که این بالون یک وسیله جاسوسی دولتی بوده را رد کرده است. بالون مذکور قبل از آنکه در اوایل فوریه به دستور جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا توسط ارتش آمریکا در آبهای اقیانوس اطلس نزدیک سواحل این کشور سرنگون شود مدت یک هفته را بر فراز آمریکا و کانادا پرواز کرد.
جنجال مربوط به این بالون چینی باعث شد آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا سفر از پیش برنامهریزی شده خود به پکن را به تعویق بیندازد و روابط بین واشنگتن و پکن نیز هر چه بیشتر تیره شود.
این حادثه در واشنگتن جنجال به پا و ارتش آمریکا را وادار کرد تا آسمان را برای یافتن اشیاء دیگری که احتمالا توسط رادار شناسایی نشدهاند، جستجو کند. آمریکا در ۱۷ فوریه اعلام کرد عملیات جمعآوری سنسورها و قطعات دیگر این بالون جاسوسی ادعایی چینی را به پایان رسانده و قرار است بازرسان آنها را تحلیل کنند.
انتهای پیام