پگاه رستمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز در خانه توصیه نمیشود، اظهار کرد: تنگهای کوچک ماهی محیط خوبی برای نگهداری ماهیهای قرمز نیستند، لذا از خانوادهها میخواهیم ماهیهای قرمز را بعد از تعطیلات نوروزی به مدت طولانی در خانه نگهداری نکنند.
رستمی بهترین محل برای رها کردن ماهیهای قرمز را استخرها و حوضچههای داخل پارکها و محیطهای بسته عنوان کرد و گفت: از خانوادهها میخواهیم از رها کردن این ماهیها در رودخانهها، سرابها، تالابها و آبهای آزاد صرف نظر کنند، چون این کار میتواند برای محیط زیست خطرناک باشد، ضمن اینکه برای آبزیانی هم که در آبهای آزاد هستند، مشکل ایجاد خواهد کرد.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه توضیح داد: ماهی قرمز جزو گونههای پارازیت، غیربومی و مهاجم برای محیط زیست است که رها کردن آنها در آبهای آزاد میتواند کاهش تنوع گونههای بومی در محیط زیست را در پی داشته باشد.
رستمی در ادامه نکاتی هم در مورد نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز در محیط خانه مطرح کرد و افزود: افرادی که تمایل به نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز در خانه دارند باید حتما از ظروف با دهانه گشاد برای نگهداری ماهی قرمز استفاده کنند تا اکسیژن کافی برای ادامه حیات در اختیار ماهی قرار بگیرد.
رستمی اضافه کرد: برای نگهداری طولانی مدت ماهیهای قرمز در خانه، مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی قرمز حداقل یک لیتر است.
رستمی با بیان اینکه برای نگهداری طولانی مدت آب تنگ ماهی باید هفته ای دو بار تعویض شود، گفت: آلودگی آب تنگ ماهی باعث کوتاهی عمر ماهی قرمز خواهد شد. ضمن اینکه دمای آب هنگام تعویض باید بین 10 تا 25 درجه سانتیگراد بوده و آب باید خالی از کلر باشد.
رستمی بابیان اینکه دو وعده در روز برای غذا دهی به ماهی قرمز کفایت میکند، گفت: باید از غذای مخصوص ماهیان آکواریومی استفاده کرده و میزان غذا هم به اندازهای باشد که پس از یک تا دو دقیقه مصرف شود.
وی سپس با بیان اینکه نگهداری طولانی مدت ماهی قرمز خطری برای سلامت افراد ندارد، گفت: نگهداری طولانیمدت ماهی قرمز در خانه به شرط رعایت نکات بهداشتی هیچ خطری برای افراد ندارد.
انتهای پیام