راضیه دری گیو در گفتوگو با ایسنا از عوامل تهدید در تنوع زیستی استان گفت و ادامه داد: متاسفانه عوامل متعددی مانند بهره برداری ناپایدار از منابع و فعالیتهای انسانی مخرب تنوع زیستی استان را تهدید میکند.
وی افزود: از سویی دیگر، چرای بیش از ظرفیت مراتع صدماتی را به جوامع گیاهی وارد آورده و شکار و گاهی تله گذاری غیرمجاز نیز، جمعیت حیات وحش برجسته را کاهش داده است.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار کرد: اگر چه فعالیتهایی برای جلوگیری از تخریب تنوع زیستی و احیای منابع طبیعی آسیب دیده صورت گرفته و همچنین در سالهای اخیر شاهد نگرش مثبت مردم استان نسبت به رعایت حقوق حیوانات هستیم، اما متاسفانه عوامل مختلفی مانند وقوع خشکسالیهای طولانی و مکرر در کنار بهره برداری بی رویه از منابع آب، خاک و پوشش گیاهی، زوال تنوع زیستی را شدت بخشیده است.
دری گیو بیان کرد: بانک ژن یکی از مراکز مهم نگهداری و ذخیره نمونههای ژنتیکی است که با هدف شناخت دقیق گونهها و تنوع زیستی در سازمان راه اندازی شده که با بررسی نمونههای ژنتیکی میتواند اطلاعات ارزشمندی را در خصوص گونههای زیستی در راستای شناسایی و حفاظت آنها ارائه کند.
وی از فعالیت مستمر کارشناسان و محیط بانان این حوزه در جمع آوری نمونههای گونههای جانوری برای ذخیره و نگهداری در بانک ژن سازمان خبر داد و اظهار کرد: کارشناسان و محیط بانان بانک ژن این اداره کل به صورت مستمر در راستای جمع آوری نمونههای گونههای جانوری استان از گونههای تلف شده تلاش کرده که با برنامه ریزیهای لازم فعالیتها و ارائه آموزشهای لازم به رابطین بانک ژن بر تعداد نمونه و تنوع ذخایر نمونههای بانک ژن استان برای ارسال به بانک ژن سازمان بیفزایند.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی افزود: در راستای عمل به وظیفه حفظ و مدیریت ذخایر ژنتیکی حیات وحش و به منظور غنی سازی و ارتقای کمی و کیفی نمونههای بانک زیستی استان و ستاد مرکزی تا کنون تعداد ۴۲۴ نمونه زیستی از ردههای مختلف پستانداران، پرندگان و خزندگان در استان تهیه و برای نگهداری و ذخیره در بانک نمونههای زیستی به سازمان ارسال شده است.
وی با اشاره به استفاده از پتانسیل محیط زیست و بهره مندی از توانمندیهای سایر مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، بیان کرد: لازم است از ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان یک ثروت ملی و ذخیره ارزشمند محافظت کرده و این امانت را به نسلهای آینده تحویل دهیم.
دری گیو، اجرای طرح آمایش سرزمین و بهره برداری از نتایج حاصل از مطالعات آمایش سرزمین و توان اکولوژیک و پایداری منابع طبیعی را ضروری دانست.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش، موزه تاریخ طبیعی و ذخائر ژنتیکی حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: حمایت از پروژههای حفاظتی با مشارکت جوامع و آحاد مردم در خصوص مدیریت منابع طبیعی، بهره برداری پایدار و حفاظت از تنوع زیستی، تکمیل طرحهای مدیریت توجیهی و تفصیلی مناطق و تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای آنها در مناطق تحت مدیریت، به کارگیری روشهای صحیح حفاظت و احیای گونههای اندمیک در معرض خطر و مدیریت و کنترل چرای دامهای اهلی از مراتع را در راستای حفاظت مؤثر از تنوع زیستی و بهره برداری پایدار از آن ضروری است.
انتهای پیام