به گزارش ایسنا به نقل از ستاد خبری نمایشگاه قرآن، سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ با شعار «میخوانمت» در مصلی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.
بخش «بینالملل» از جمله بخشهای نمایشگاه قرآن است که بر بحث «وحدت» در جهان اسلام تمرکز و تأکید دارد. در این خصوص عبدالرضا سلطانی، معاون بخش بینالملل، توضیحاتی در راستای روشنسازی فعالیتهای این بخش در نمایشگاه قرآن مطرح کرد.
بخش بینالملل ۱۴ فروردین افتتاح میشود
سلطانی در ابتدا گفت: نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ۱۲ فروردینماه آغاز به کار کرد اما بخش بینالملل ۱۴ فروردینماه با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام محمدمهدی ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسین روزبه معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افتتاح خواهد شد. دانشگاه بینالمللی جامعه المصطفی کارهای قرآنی و مؤسسه نور کارهای نرمافزارهای قرآنی این بخش را انجام میدهد.
کدام کشورها در بخش بینالملل نمایشگاه قرآن حضور دارند؟
سلطانی ادامه داد: در این بخش نه تنها آثار هنری این هنرمندان بینالمللی مثل خوشنویسی، نقاشی، کالیگرافی و ... به نمایش گذاشته خواهد شد، بلکه ورکشاپهایی ایجاد شده تا هنرمندان بتوانند به صورت زنده به تولید و طراحی اثر بپردازند. کشورها و مراکزی که هنر و هنرمندان خود را به بخش بینالملل نمایشگاه معرفی کردهاند شامل بمبئی و دهلینو هند، لاهور پاکستان، تونس، بوسنی، الجزایر، اندونزی، تانزانیا، کنیا، عمان و مالزی هستند.
ماکت ضریح حضرت عباس در بخش بینالملل
معاون بخش بینالملل نمایشگاه قرآن گفت: مؤسسات فرهنگی از انگلیس، فرانسه، فلسطین و ... در نمایشگاه حضور دارند و به معرفی فعالیتهای خود میپردازند. همچنین غرفههای روسیه عراق، الجزایر، روسیه، تونس، مالزی، پاکستان، سریلانکا، عمان، لبنان، افغانستان و ... کارهای قرآنی و سنتی که در این کشورها تولید شده را به نمایش میگذارد. عتبات عالیات عراق نیز ماکت ضریح حضرت عباس را ساخته و به نمایشگاه میآورند.
سلطانی با ذکر حاضر بودن برخی مراکز قرآنی و بینالمللی در نمایشگاه گفت: دانشگاه ادیان، دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره)، دانشگاه مذاهب اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع)، دانشگاه الزهرا(س) و دانشکده الهیات دانشگاه تهران از جمله مراکز قرآنی و بینالمللی حاضر در این بخش از نمایشگاه قرآن هستند.
نشستهای علمی بینالمللی در نمایشگاه قرآن
وی در توضیح قسمتهای دیگر این بخش گفت: در این بخش علاوه بر تلاوت قرآن و مسابقات کودکان، نشستهای مختلف علمی نیز بین هفت یا هشت نفر از دانشمندان و مسئولین کشورهای مختلف ترتیب داده شده تا در خصوص مسائل فرهنگی و قرآنی کشورهای خود صحبت کنند. برخی گفتوگوها و سخنرانیها نیز بصورت زنده از شبکههای تلویزیونی پخش میشود.
معرفی اسلام ایرانیها به مجامع جهانی
سلطانی درباره اهداف و تأثیرات این بخش از نمایشگاه بر جامعه توضیح داد: هدف ما این است که مردم با مجموعه کارهای قرآنی در بٌعد بینالملل، مخصوصاً کشورهای اهل سنت، آشنا شوند. چرا که در مجامع جهانی اینگونه جا افتاده که ایرانیها از اسلام و دین فقط دعا و نیایش را فهمیدهاند، در زندگی اعمال میکنند و توجهی به دیگر ابعاد و بخشهای دین اسلام ندارند. ما تلاش میکنیم این تصویر اشتباه را از بین ببریم و در بُعد بینالمللی حقیقت خودمان را نمایش دهیم. ایرانیها هم هنر و آثار هنری قرآنی خودمان و دیگر کشورها را ببینند.
سیامین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از ۱۲ تا ۲۶ فروردین با شعار «میخوانمت» در مصلای امام خمینی (ره) تهران برپاست.
زمان بازدید از این نمایشگاه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ خواهد بود.
انتهای پیام