به گزارش ایسنا، صدور رای دادگاه لاهه درباره صلاحیت این دادگاه در حکمدهی درباره پولهای بلوکه شده بانک مرکزی ایران در آمریکا واکنش های بسیاری را درپی داشت.
قضات دادگاه بینالمللی لاهه دیروز (پنجشنبه) اعلام کردند که قدرت قضایی لازم برای حکمدهی درخصوص ۱.۵۷ میلیارد دلار اموال بلوکه شده بانک مرکزی ایران در آمریکا را ندارند.
در وا کنش به این رای، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: این تصمیم در واقع ضربه به تلاش ایران برای رویگردانی از مسئولیت خود به ویژه در قبال خانوادههای میانجیهای آمریکایی بود که در بمباران ۱۹۸۳ پایگاه تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت کشته شدند. ما به نقش مهم این دادگاه و کمکهای آن به برقراری قانون واقفیم و از رای آن در ارتباط با بانک مرکزی که بخش عمده پرونده ایران بوده است، قدردانی میکنیم.
همچنین روز گذشته ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۲ دیوان بینالمللی دادگستری (دادگاه لاهه) بعد از ۷ سال حکم نهایی خود را درباره شکایت ایران از آمریکا صادر و دولت واشنگتن را به نقض چند مورد از تعهدات خود مطابق با «عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و کنسولی» که در سال ۱۹۵۵ بین دو کشور ایران و آمریکا به امضا رسیده است، محکوم کرد و تهران را مستحق دریافت خسارت تشخیص داد.
گزارش کامل ایسنا از روند و چگونگی این شکایت را در این لینک و تحلیل های مربوط به رای دیوان بین المللی دادگستری در مورد شکایت ایران از آمریکا را می توانید در لینک های زیر بخوانید.
رای اخیر «لاهه» میتواند موقعیت مذاکراتی ایران در موضوع برجام را تقویت کند
رای دیوان لاهه علیه آمریکا بُرد سیاسی خوبی برای ایران است
****
وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگویی با شبکه الجزیره به سوالاتی درباره توافق اخیر تهران-ریاض و تایید سفر هیاتی دیپلماتیک از ایران به منامه، پاسخ داد.
حسین امیرعبداللهیان در بخشی از این گفت و گو درباره موضوع احیای توافق هستهای تاکید کرد که در حال حاضر، به شرط اتخاذ رویکردی واقعبینانه از سوی طرف آمریکایی، رسیدن به توافق و جمع بندی توافق میتواند دست یافتنی باشد.
وی درباره روابط ایران با کشورهای عربی از جمله بحرین پس از توافق با عربستان، ضمن تاکید بر اینکه ما همواره از روابط طبیعی بین تهران و منامه استقبال کردهایم، گفت: در سفری که در هفتههای گذشته سلطان عمان به بحرین داشتند، گفتوگوهایی در خصوص وضعیت بین جمهوری اسلامی ایران و بحرین در سطح سران عمان و بحرین انجام شد. بعد از بازگشت جناب سلطان از منامه، وزیر امور خارجه عمان با من گفتوگو کرد و از ابتکار سلطان برای پیشرفت مناسبات و حل موانعی که در مسیر مناسبات تهران و منامه وجود دارد، سخن گفتند. ما توافق کردیم در گام اول -صرفا- برای بازدید از سفارتخانهها و اماکن دیپلماتیک دو کشور هیأتهای فنی را اعزام کنیم و طبعاً هیأتی از ایران به منامه رفت.
همچنین در پی اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تشکیل جبهه متحد ضدایرانی و نیز اظهارات وزیر خارجه آذربایجان پیرامون محتوای گفتگوها و «مرحله جدید شراکت استراتژیک» بین آذربایجان و رژیم صهیونیستی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان خواستار توضیح مقامات آذربایجان شد.
ناصر کنعانی این موضوع را سند دیگری از نیات شوم رژیم صهیونیستی جهت تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را قویا محکوم کرد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ، حملات بامداد پنجشنبه و بامداد جمعه رژیم متجاوز صهیونیستی به برخی مراکز در دمشق و حومه آن را هم به شدت محکوم و تصریح کرد: با کمال تأسف و تعجب جامعه جهانی واکنش مورد انتظار و بازدارندهای نسبت به حملات نظامی متجاوزانه و مستمر رژیم صهیونیستی به سوریه از جمله فرودگاههای غیرنظامی و حتی اماکن مسکونی این کشور نداشته و همین مسئله باعث تشویق رژیم یادشده در ادامه نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل و تکرار جرم و جنایت در حق شهروندان و نظامیان آن شده است.
ظهر امروز نیز روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار اطلاعیهای از شهادت پاسدار رشید اسلام " میلاد حیدری " از مستشاران نظامی و افسران پاکباخته سپاه در حمله جنایتکارانه سحرگاه امروز (جمعه) رژیم صهیونیستی به حومه دمشق سوریه خبر داد و تاکید کرد: بیتردید رژیم جعلی و جنایتکار صهیونیستی پاسخ این جنایت را دریافت خواهد کرد.
****
در نماز جمعه این هفته تهران بر مهار تورم به عنوان مساله اصلی مسئولان و فعالان اقتصادی تاکید شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران در بخشی از خطبه های دوم نماز جمعه تهران که در دانشگاه تهران برگزار شد، تاکید کرد: بدون تردید مهار تورم اولویت نخست برای حرکت به سمت اصلاح شاخص های کلان اقتصادی و بهبود معیشت و رفاه مردم است. هیچ صاحب اندیشه ای در این حقیقت تردید ندارد. امروز مهار تورم باید به مساله اصلی مسئولان، مدیران و فعالان اقتصادی تبدیل شود.
****
تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با انتشار توییت هایی از فعال شدن سامانه شفافیت آرا خبر دادند و این اقدام را مورد استقبال قرار دادند. گزارش کامل توییت ها در واکنش به این موضوع را می توانید اینجا بخوانید.
انتهای پیام