محمد رشیدی، امروز(هشتم فروردین) در نشستی خبری، بااشاره به آخرین وضعیت برخی از پروژههای ملی در استان، اظهار کرد: پروژه راه آهن کرمانشاه به مرز خسروی یکی از طرح های ملی استان است که طی چند سال گذشته دچار رکود شده که مشکلات امنیتی در آنسوی مرز از جمله مهمترین عوامل کندی روند این پروژه بوده است.
وی ادامه داد: با پیگیری های انجام شده، اواخر امسال در تفاهم نامه بین مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه مقرر شد دو هزار میلیارد تومان از طریق تهاتر وزارت نفت برای این پروژه در نظر گرفته شود، به شرط اینکه وزارت راه و شهرسازی و شرکت زیرساخت هم موافقت کند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با بیان اینکه در این رابطه رایزنی هایی را با وزارت راه و شهرسازی و شرکت زیرساخت داشتهایم، تصریح کرد: درصورتی که این دو هزار میلیاردتومان اختصاص پیدا کند، می تواند راه آهن کرمانشاه را تا اسلام آبادغرب ادامه دهد و سالجاری پروژه استارت بخورد.
وی در ادامه از امضاء یک تفاهم نامه با سازمان ایمیدور در حوزه معادن استان هم خبرداد و گفت: از اوایل سال گذشته به دنبال تفاهم نامه ای مفصل با سازمان ایمیدرو بودیم که خوشبختانه این تفاهم نامه با رقم حدود یازده هزار میلیارد تومان منعقد شده و همه معادن استان را در شهرستانهای کرمانشاه، هرسین، سنقر، اسلام آبادغرب، گیلانغرب و سرپلذهاب در بر میگیرد.
رشیدی خاطرنشان کرد: بخشی از این تفاهم نامه در راستای توسعه، تجهیز و اکتشاف و رفع موانع در معادن استان است که در افقی چندین ساله در استان اجرایی می شود.
وی یادآورشد: درصورتی که مدیریت اجرایی استان روی این تفاهمنامه کار کنند، اشتغالزایی خوبی را در آینده برای استان به همراه خواهد داشت و میتواند کار ویژهای در حوزه معادن باشد.
به گفته این مسئول، بخشی از این تفاهم نامه در حوزه فرآوری مواد معدنی است که می تواند مانع از خروج مواد معدنی بصورت خام از استان شود.
وی در ادامه از پیگیری هایی که برای انجام یک کار ویژه در شهرستان کرمانشاه داشته هم یاد کرد و گفت: برای تحقق پروژه احداث یک نیروگاه در کرمانشاه پیگیری هایی را طی 10 ماه داشتم و حدود ۲۰ جلسه را برگزار کردیم تا موافقت آن را گرفتم.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس اضافه کرد: این نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی به عنوان یک زیرساخت بزرگ انرژی احداث می شود که کارهای مقدماتی آن انجام شده و امیدوارم بعد از تعطیلات نوروز با حضور وزیر نیرو کلنگ زنی شود.
وی خاطرنشان کرد: این نیروگاه علاوه براینکه می تواند در بحث اشتغالزایی در استان کمک کند، سبب خواهد شد تا حضور صنایع فولادی در استان جدیتر شود.
رشیدی تاکید کرد: این نیروگاه از نوع سیکل ترکیبی است که کمترین آلودگی زیست محیطی را دارد و جزو نیروگاههای به روز دنیا محسوب میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در ماههای گذشته یک پیگیری جدی هم در رابطه با پروژه راکد پتروپالایش آناهیتا داشته، اعلام کرد: در این خصوص به همراه آقای مصری دیگر نماینده کرمانشاه پیگیری هایی را داشتیم و چندین نشست برگزار شد و اخیرا هم نشستی را با حضور مدیرعامل صندوق توسعه ملی در این زمینه برگزار کردیم و خواستار تعیین تکلیف آن شدیم، اما آنها معتقدند که این پروژه توجیه اقتصادی ندارد و برای همین صندوق توسعه ملی روی آن سرمایه گذاری نمی کند و تنها می تواند تسهیلات اعطا کند.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس اضافه کرد: هرچند که تفاهم نامه این پروژه در هیات رئیسه مجلس بسته شده، اما نظر سازمان برنامه و بودجه و صندوق توسعه ملی بر این است که این پروژه توجیه اقتصادی ندارد، چراکه حدود 100 هزار میلیارد تومان اعتبار می خواهد، درحالی که به اندازه اعتباری که برایش صرف می شود، اشتغالزایی ندارد.
وی آب بر بودن این پروژه را از دیگر موانع پیش روی اجرای آن عنوان کرد و گفت: به ازاء هر لیتر نفت خامی که قرار است در این پروژه فرآوری شود، حدود 18 لیتر آب می خواهد و این مسئله می تواند منابع آبی استان رادر آینده با خطر مواجه سازد.
رشیدی تاکید کرد: از آنجایی که پالایشگاه نیاز کشور است، اگر قرار است چنین پروژهای اجرایی شود، باید در استان های ساحلی باشد و ممکن است برای استان آورده جدی نداشته باشد. با این حال درصورتیکه در استان به این جمع بندی برسند که این پروژه می تواند مفید باشد، باید تمام استان به جد پشت این موضوع باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش از کشاورزی و گردشگری به عنوان ظرفیت های مهم استان نام برد و گفت: متاسفانه در بخش گردشگری از ظرفیت هایی که داریم استفاده نکرده ایم، برای نمونه در استان مجموعه جهانی بیستون را داریم که اگر در هرجای دیگری بود، به بهترین نحو از آن استفاده می کردند، اما در استان ما چندان توجه و استفادهای از آن نشده، به شکلی که اگر یک گردشگر برای بازدید از آن بیاید، هیچ زیرساخت مناسبی ندارد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس در ادامه گفت: در بخش کشاورزی هم نخود کرمانشاه هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت در ایران برند است. روغن حیوانی، گندم و گوسفند نژاد سنجابی هم دیگر مزیت های استان در این بخش هستند که باید روی همه آنها کار شود، بویژه اینکه باید پای بخش خصوصی را در این زمینه بیشتر باز کنیم تا کارهای مهمی در این حوزه انجام دهد.
وی افزود: ما نیز همانطور که در چندسال اخیر نشان دادهایم، حمایت هایی را از حوزه کشاورزی استان در بحث گندم، مکانیزاسیون، تولید بذر و سم و کود داریم.
وی در ادامه از فعالسازی سامانه سردسیری هم به عنوان یک خبر خوب برای استان یاد کرد و گفت: امسال رسما در بودجه نام پروژه سامانه سردسیری آمده است و در این رابطه هم جلسه ای را با حضور استاندار کرمانشاه با وزیر نیرو برگزار کردیم.
رشیدی با بیان اینکه این سامانه حدود 500 میلیون متر مکعب آب را در استان کنترل و مانع خروج آن به خارج از کشور می شود، گفت: پروژه سامانه سردسیری یک کار بزرگ ملی است که مطالعات و کارهای آن سابقا انجام گرفته و امیدواریم بزودی با حضور وزیر نیرو این سامانه در استان شروع به کار کند.
وی با بیان اینکه این پروژه پس از سه سال دوندگی به نتیجه رسیده، افزود: سامانه سردسیری از پشت سد داریان آبگیری می شود و به دشت های کوزران و ماهیدشت می آید. با ورود این سامانه به کرمانشاه، قره سو همیشه پرآب خواهد بود و مشکل آب صنعتی، شرب و بخشی از کشاورزی کرمانشاه حل می شود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس در ادامه در خصوص آخرین وضعیت منطقه آزاد قصرشیرین هم گفت: هیات مدیره این منطقه در حال شکل گیری است، اما اگر می خواهیم که قصرشیرین به منطقه آزاد تبدیل شود، باید سرمایه گذاران پای کار بیایند، چراکه دولت بودجه ای ندارد تا در آنجا صرف کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید براینکه بخش عمده تمرکز خود را در مجلس روی شهرستان کرمانشاه به عنوان یکی از محرومترین مناطق استان قرار داده، گفت: هرچند که پیگیر مشکلات و مسائل استانی هستم، اما بخش عمده تمرکز خود را روی شهرستان حوزه انتخابیهام قرار دادهام.
رشیدی در خصوص آخرین روند پیگیری هایش برای تبدیل بخش سرفیروزآباد کرمانشاه به شهرستان هم گفت: این کار در وزارت کشور بخوبی پیش رفت و در آنجا هم مصوب شد، چراکه شاخص های لازم همچون نداشتن تعارض با سایر بخش های مجاور و وسعت زیاد را دارد، اما تنها به دلیل کم بودن میزان جمعیت آن هنوز اجرایی نشده که درحال پیگیری حل این مانع هستیم.
وی خاطرنشان کرد: منطقه محروم سرفیروزآباد دارای یک جایگاه استراتژیک است و بر سر راه مواصلاتی سه استان کرمانشاه، ایلام و لرستان قرار گرفته است.
نماینده مردم کرمانشاه در ادامه به مشکلات اقتصادی مردم هم اشاره ای کرد و گفت: بخش مهمی از این مشکلات ناشی از تصدی گری های دولت در اقتصاد است که این مسئله در بیانات نوروزی مقام معظم رهبری هم مورد اشاره قرار گرفت که باید دولت دست از تصدی گری برداشته و کارها و منابع را در اختیار مردم قرار دهد.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی از اعضای کابینه دولت هم ضعیف هستند، گفت: شفاف به دولت گفته ایم که برخی از اعضای کابینه از تخصص وتوانایی کافی برخوردار نیستند و از دولت انتظار داریم که کابینه را ترمیم کند.
رشیدی در بخش پایانی سخنانش با تاکید براینکه همواره پیگیر مشکلات مردم کرمانشاه بوده، گفت: دفتر ما واقع در محله 22 بهمن از ابتدای نمایندگی در مجلس آغاز بکار کرده و در تمام روزهای زوج از صبح تا عصر پذیرای مراجعین است و معمولا در روزهای انتهایی هفته هم تلاش می کنم که با مردم ملاقات عمومی داشته باشم.
وی با بیان اینکه بخش عمده ای از مطالبات مردم در مورد اشتغال فرزندانشان است، گفت: اشتغالزایی در حیطه وظایف نمایندگان نیست، با این وجود تلاش کرده ایم تا پیگیر مشکل اشتغال شهروندان هم باشیم.
انتهای پیام