به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، فراخوانی که برای تظاهرات امروز در اعتراض به اصلاحات بازنشستگی در فرانسه منتشر شده دهمین فراخوانی است که از اواسط ژانویه تاکنون با هدف به راه انداختن دور جدیدی از اعتصابها و اعتراضات علیه این اصلاحات مبتنی بر افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ سال صادر میشود.
روز پنجشنبه گذشته، خشنترین درگیریها بین معترضان و نیروهای امنیتی فرانسه از جمله در خیابانهای شهر پاریس به وقوع پیوست؛ درگیریهایی که بر اساس اعلام پلیس فرانسه به دستگیری ۴۵۷ تن و زخمی شدن ۴۴۱ افسر پلیس در سراسر فرانسه منجر شد.
ژرالد درمنن وزیر کشور فرانسه اعلام کرد، ۱۳۰۰۰ نفر از اعضای نیروهای امنیتی - از جمله تنها ۵۵۰۰ نفر در پاریس – برای تظاهرات و اعتصاب امروز سه شنبه مستقر میشوند. او روز دوشنبه گفت که این تعداد بالای نیرو که یک رکورد جدید به حساب میآید به سبب "وجود خطر بزرگ برای نظم عمومی" موجه است.
حدود دو هفته پس از آنکه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه قانون اصلاحات جنجالی بازنشستگی را با استفاده از یک بند ویژه قانون اساسی و با دور زدن رای گیری در پارلمان، به تصویب رساند، اتحادیههای صنفی فرانسه متعهد به تسلیم نشدن و ادامه اعتراضات گسترده برای وادار کردن دولت به عقب نشینی از این قانون شدهاند.
سفر رسمی چارلز سوم، پادشاه انگلیس به فرانسه که قرار بود روز یکشنبه آغاز شود، به دلیل ناآرامیهای این کشور به تعویق افتاد.
طبق اعلام دفتر ریاست جمهوری فرانسه، ماکرون روز دوشنبه در پی این رخداد نشستی را با الیزابت بورن، نخست وزیر و سایر وزرای کابینه و قانونگذاران ارشد برای بحث درباره بحران در کاخ الیزه برگزار کرد.
یکی از شرکتکنندگان در این نشست به نقل از ماکرون گفت: "ما باید همچنان دست خود را به سمت اتحادیهها دراز کنیم."
الیزابت بورن برنامه ریزی کرده تا در یک اقدام آشتی جویانه مذاکراتی را طی سه هفته با اعضای پارلمان، احزاب سیاسی، مقامات محلی و اتحادیهها برگزار کند.
انتظار میرود نخست وزیر فرانسه تدابیر جدیدی را با هدف تخفیف تاثیرات قانون جنجالی بازنشستگی با محوریت مشاغل سخت، شرایط کارگران مسنتر و بازآموزی به اتحادیهها ارائه دهد.
اما واکنشهای اولیه به این تصمیم برای نخست وزیر فرانسه امیدوارکننده نبوده است.
لوران برژه، رئیس اتحادیه صنفی میانه روی سی.اف.دی.تی گفت که این پیشنهاد برای گفتوگو را میپذیرد؛ اما تنها به این شرط که این اصلاحات در ابتدای امر "کنار گذاشته شود".
او روز سهشنبه همچنین خواستار تعیین یک میانجی بین اتحادیهها و دولت فرانسه شده و گفت که این کار "به نفع کم کردن از تنش و یافتن راهی برای خروج" است.
همچنین فیلیپ مارتینز، رهبر اتحادیه چپ تندروی سی.جی.تی خاطر نشان کرد: "هدف ما پس گرفتن قانون بازنشستگی است."
اما اولیویه وران، سخنگوی دولت فرانسه گفت که مساله موجودیت این قانون دیگر قابل بحث نیست.
وی تاکید کرد: این مساله دیگر به گذشته پیوسته است.
جنبش اعتراضی اخیر علیه اصلاحات بازنشستگی دولت فرانسه به بزرگترین بحران داخلی دوره دوم ریاست جمهوری ماکرون تبدیل شده است.
یک منبع در پلیس فرانسه گفت، انتظار میرود بیش از ۹۰۰ هزار نفر در سراسر این کشور در تظاهرات امروز سه شنبه از جمله ۱۰۰ هزار نفر در تظاهرات پاریس شرکت کنند و انتظار میرود که جوانان در اعتراضات امروز نقشی برجسته ایفا کنند.
معترضان در نانت در غرب فرانسه، راههای دسترسی به این شهر را در اوایل روز سه شنبه مسدود کرده و ترافیکی به طول ۴۵ کیلومتر ایجاد کردند.
همچنین بر اساس اعلام شرکت RATP، شرکت اپراتور حمل و نقل عمومی شهر پاریس، متروها و قطارهای حومهای در این شهر طی اعتصاب امروز سه شنبه دچار اختلال خواهند شد.
پاکبانهای شهر پاریس نیز به اعتصاب خود ادامه میدهند که در نتیجه آن نزدیک به ۸۰۰۰ تن زباله از روز یکشنبه در خیابانهای این شهر انباشته شده است.
در رخداد دیگری که بحران انباشت زباله را تشدید میکند، کارگران یک کارخانه سوزاندن زباله در خارج از شهر پاریس کار خود را روز دوشنبه متوقف کردند.
حدود ۱۵ درصد از پمپ بنزینها در فرانسه هم به دلیل اعتصاب کارمندان پالایشگاهها با کمبود بنزین مواجه شدهاند.
فعالیت موزه لوور پاریس، پربازدیدترین موزه جهان نیز از روز دوشنبه پس از اعتصاب و تحصن کارمندان این موزه در اعتراض به اصلاحات بازنشستگی به حالت تعلیق در آمد.
انتهای پیام