شهرستان زیرکوه یکی از شهرستانهای مرزی استان خراسان جنوبی می باشد.این شهر به دلیل طبیعت رنگارنگ و منحصربه فرد به دیار چهار فصل مشهور است.
به گزارش ایسنا، جاذبههای تاریخی و طبیعی زیرکوه آن را به مقصدی بی نظیر برای گردشگران و طبیعت گردان تبدیل کرده است که پیشنهاد میشود در ایام نوروز سری به این شهرستان زیبا بزنید.
مسجد جامع تاریخی افین
مسجد جامع افین یادگاری برجای مانده از دوره سلجوقیه، علاوه بر روحانیت معنوی، دارای زیبایی بینظیر است و همچون نگینی در بین آثار تاریخی ،مذهبی شهرستان زیرکوه می درخشد. مسجد جامع افین؛ که در فهرست آثار ملی ایران نیز ثبت شده است، بنای ماندگار با طراحی و معماری بسیار زیبا یادگار دوران سلجوقی است بنای فعلی مسجد به صورت خرابهای درآمده که دیوارهها به همراه گلدستههای اطراف ایوان باقی مانده است و هر آن چه مانده گویای معماری دوره سلجوقی است که در دورههای بعدی الحاقاتی به آن افزوده یا بخشهایی از آن مرمت و بازسازی شده است.
غار پهلوان
غار پهلوان و دره تنگه تیگاباین غار با دهنه ۸۵ً۱۲۰ و به طول ۵۰ متر که از یک طرف با دهانه تگ و از طرف دیگر به درههای عمیق ختم میشود. این غار از غارهای باستانی است که در داخل غار چندین حوض و آثار زندگی دیده میشود. در منطقه شمالی شاسکوه در کوهپایههای شرق روستای تیگاب واقع است.
غار خاگینه
غار خاگینه یکی از غارهای پر عمق و مرموز و از جاهای دیدنی زیرکوه است. این غار اگر چه به علت قرار گرفتن در موقعیتی خاص ناشناس مانده است و کمتر در معرض دید علاقه مندان به غار و غارنوردی قرار گرفته اما به علت شکل ظاهری و برخورداری از دالانهای تو در تو میتواند به عنوان یکی از غارهای بسیار معروف شهرستان زیرکوه قلمداد شود. راه دسترسی به این غار از ۲ مسیر بیشه محمد آباد و سد داشگران امکان پذیر است که این مسیرها تقریبا طولانی و حدود ۲ ساعت کوهپیمایی نیاز دارد.
تپههای شقایق حاجیآباد
در فاصله ۵ کیلومتری جنوب شهر حاجیآباد تپههای زیبایی وجود دارد که همه ساله در ایام عید به سبب طبیعت زیبا و بینظیر گردشگران زیادی را به سمت خود جلب میکند.
همه ساله از اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت رویش شقایقهای بیشمار و گلها و گیاهان رنگارنگ طبیعتی جذاب در دل این تپهها خلق میکند که دیدنش خالی از لطف نیست و البته هر بینندهای را مجذوب قدرت نقاش چیره دست طبیعت میکند.
لالههای سرخ اردکول
روستای زیبای اردکول واقع در ۱۵ کیلومتری جنوب مرکز شهرستان زیرکوه به علت رویش گلهای بینظیر لاله به سرزمین لالههای سرخ مشهور است. لالههایی که رویش آنها در فصل بهار چشم هر بینندهای را خیره میکند و گردشگران زیادی را به این روستا میکشاند.
برخورداری از مناظر طبیعی از جمله قرار گرفتن در دامنه کوههای سر به فلک کشیده و مرتفع، آب گوارا و شیرین، باغزارهای زیبا و بینظیر به این روستا زیبایی خاصی بخشیده است که میتواند به عنوان عاملی برای جذب گردشگران محسوب شود.
روستای اسفاد
وستای «اسفاد» از توابع شهرستان زیرکوه استان خراسان جنوبی ویکی از جاهای دیدنی زیرکوه است. این روستا در فاصله ۱۰۲ کیلومتری از شهرستان قائن و فاصله ۱۵ کیلومتری از مرکز شهرستان زیرکوه (شهر حاجی آباد) قرار داد. روستای اسفاد از شرق به بیابان منتهی است، از غرب با رشته کوه شاسکوه همجوار است، از جنوب با روستای میرآباد و از شمال با روستای آبیز همسایه است. اسفاد دارای آب و هوایی بسیار مطبوع بوده و محدوده جغرافیایی این روستا منطقه ای به مختصات ۳۳ درجه و ۴۴ دقیقه و ۶ ثانیه شمالی و ۵۹ درجه و ۵۶ دقیقه و ۲۵ ثانیه شرقی است که بر روی کوهپایههای رشته کوه شاسکوه واقع شده و دارای زمینی آبرفتی و بسیار حاصلخیز است.
روستای اردکول
روستای اردکول از توابع بخش مرکزی شهرستان زیرکوه، در ۱۵ کیلومتری شهر حاجی آباد و ۱۰۰ کیلومتری قاین قرار دارد که به دلیل کوههای سر به فلک کشیده، آب فراوان و خاک حاصلخیز روستایی معروف است. بیشتر اهالی این روستای ۶۰۰ نفره کشاورز و دامدار هستند و محصول اصلی آنها زعفران و زرشک است. این روستا سال ۷۶ بر اثر زلزله ۱۰۰ درصد تخریب شد و از جمعیت ۸۰۰ نفره آن، ۲۰۹ نفر در زلزله جان باختند و بعد از آن نیز حدود نیمی از جمعیت اردکول در حاجی آباد سکنی گزیدند و بقیه در روستا ماندند تا دوباره آن را بسازند.
روستای استند از جمله روستاهای شهرستان زیرکوه در استان خراسان جنوبی است. این روستا در گذشته به دلیل پر آب بودن قنات، آب و هوای مطبوع، و شرایط مناسب زندگی، تمامی افرادی که به آن مکان میرفتند، آن را برای سکونت خود انتخاب میکردند، به همین دلیل این روستا را استند نامگذاری کردند.
رباط زردان
ﺭﺑﺎﻁ ﺯﺭﺩﺍﻥ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺩﻭﺭﻩ ﺻﻔﻮﯼ – ﺩﻭﺭﻩ ﺳﻠﺠﻮﻗﯽ ﺍﺳﺖ و در ﺭﻭﺳﺘﺎﯼ ﺯﺭﺩﺍﻥ از توابع ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﺯﯾﺮﮐﻮﻩ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. اﯾﻦ ﺍﺛﺮ ﺩﺭ ﺗﺎﺭﯾﺦ ۵ ﺁﺫﺭ ۱۳۸۰ ﺑﺎ ﺷﻤﺎﺭﻩ ﺛﺒﺖ ۴۴۵۶ ﺑﻪﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻠﯽ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺛﺒﺖ ﺭﺳﯿﺪﻩ و یکی از جاهای دیدنی زیرکوه است.
کویر همت آباد
کویر همتآباد در ۶۰ کیلومتری شهرستان زیرکوه و در نزدیکی روستای همتآباد خواجه قرار دارد، کویر بکر همتآباد یکی از غنیترین و فعالترین زیست بومهای بیابانی از نظر پوشش و تنوع گیاهی و جانوری در ایران است.
کویر همتآباد شاید برای بسیاری از ایرانیان ناشناخته باشد اما آوازه آن به آن سوی مرزها رسیده است و برخی از گردشگران خارجی برای دیدن «گربه شنی» حاضر به پرداخت هزینه به جوانان روستای همتآباد هستند.
انتهای پیام