یک کارشناس مسائل بین‌الملل:

رابطه با عربستان کلید حل بسیاری از مسائل سیاست خارجی است

یک کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بهبود روابط با همسایگان و از جمله با عربستان، کلید حل بسیاری از مسائل سیاست خارجی است، گفت: روابط حسنه با همسایگان اگر چه ارتباط مستقیمی با موضوع برجام ندارد، اما زمینه مناسب تری را برای احیا و ارتقاء آن فراهم می کند.

رضا ذبیحی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط گفت: همانطور که از سالها قبل بر آن تاکید داشتیم یکی از اولویت های اساسی در روابط خارجی بهبود و ارتقاء روابط با همسایگان و به ویژه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است که اخیرا شاهد گام‌های مثبتی در این زمینه هستیم.

این استاد روابط بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: عربستان در کنار ترکیه و عراق، کلیدی‌ترین کشوری است که در همجواری با ایران قرار دارد و لذا داشتن روابط خوب و مسالمت‌آمیز با این کشور می تواند منشاء اثرات مثبتی در روابط ایران با سایر کشورهای منطقه نیز شود .

این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: بنابراین مشاهده می کنیم که بعد از بهبود روابط ایران با عربستان، زمزمه هایی از بهبود روابط ایران با بحرین، امارات و حتی مالدیو مطرح می شود.

ذبیحی افزود: همچنان که پیشتر پیشنهاد کرده بودیم ایران به درخواست چین برای میانجیگیری در روابط با عربستان پاسخ سنجیده‌ای داد و توانست از تهدید به وجود آمده در روابط خود با چین استفاده درستی کرده  و آن را تبدیل به فرصت برای بهبود روابط با عربستان کند .

این استاد دانشگاه تصریح کرد: البته باید توجه داشت که توافقات حاصله اگر چه بسیاری مهم و اساسی هستند، اما اینها شروع کار هست و لازم است به منظور از میان رفتن سوء تفاهمات پیشین تلاش‌های مستمر و زیادی انجام شود.

این پژوهشگر روابط بین الملل ادامه داد: بنابراین نباید تصور کرد که موضوع بهبود روابط به طور کامل انجام شده است و تازه این ابتدای راهی است که باید طی شود.

ذبیحی تاکید کرد: هر چه روابط ایران و عربستان بیشتر ارتقا یابد از یکسو به نفع منافع ملی هر دو کشور است و از سوی دیگر باعث افزایش امنیت منطقه ای می شود و همین امر ثبات و پیشرفت بیشتر را برای کشورهای منطقه به ارمغان خواهد آورد.

این کارشناس روابط بین‌الملل تصریح کرد: قطعا تمام مشکلات و مسائل سیاست خارجی ما مرتبط با نوع روابطمان با همسایگان نیست، اما در هر صورت این موضوع یکی از حیاتی ترین و اساسی ترین موضوعات در این عرصه است؛ به طوری که می توان گفت بهبود روابط با همسایگانی نظیر عربستان کلید حل بسیاری از مسائل سیاست خارجی محسوب می‌گردد.

این استاد روابط بین الملل افزود: موضوعاتی نظیر برجام بیشتر به کشورهای فرامنطقه ای و تصمیمات آژانس مرتبط است، اما در عمل می توانیم مشاهده کنیم که بهبود روابط با همسایگان بر این مسائل نیز اثرگذار هستند و اثراتشان هم بسیار پر رنگ می باشد.

ذبیحی در پایان تاکید کرد: حتی در صورت احیای برجام، بقای آن و کیفیت انجام آن به چگونگی روابط ایران با همسایگان مرتبط خواهد بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402010602079
  • خبرنگار : 71038