مرتضی گراوند در گفت و گو با ایسنا، نوروز را میراثی کهن و مشترک بین بسیاری از ملل و کشورها عنوان کرد و افزود: در سالهای گذشته نوروز به عنوان میراث ۱۲ کشور دنیا به ثبت جهانی رسید، کشورهایی که هر ساله با تحویل سال با برپایی سفره هفت سین مراسم نوروز را جشن میگیرند.
وی ایران، ترکیه، آذربایجان، هند، پاکستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان، ترکمنستان و عراق را کشورهای میراثدار نوروز خواند و اظهارکرد: همه این کشورها زمانی جزیی از ایرانشهر بزرگ بودهاند، در این راستا امروزه هرکدام از آنها آئین نوروز و برپایی سفره هفت سین را با تفاوتهای کوچکی از هم برپا میکنند.
مدیرپایگاه ملی معبد آناهیتا با بیان اینکه مردم تاجیکستان در ایام نوروز سفره هفت سین و سفره هفت میم پهن میکنند، گفت: در کشور پاکستان مردم روی سفره هفت سین گندم، در کشور هندوستان برنج، در افغانستان گردو و در آذربایجان زردچوبه، آب و شکر قرار میدهند.
وی ادامه داد: سمنو نکته مشترک همه سفره های هفت سین کشورهایی است که این آئین کهن را پاس می دارند.
گراوند یادآورشد: علاوه بر کشورهایی که به صورت رسمی میراث دار نوروز هستند، در برخی از کشورهای دیگر بخشی از مردم آنها این آئین را همچنان حفظ کرده اند که از جمله آنها می توان به سوریه، ارمنستان، گرجستان و مقدونیه اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری از مردم و گردشگران ما با آداب و رسوم دیگر کشورهای میراثدار نوروز و سفره های هفت سینی که برپا میکنند، آشنا نیستند، عنوان کرد: بر این اساس، امسال در پایگاه ملی معبد آناهیتا تلاش کردیم تا بتوانیم مردم و گردشگران را با بخشی از آداب و رسوم این کشورها آشنا کنیم.
مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا تصریح کرد: به این منظور سفره هفت سین به همراه پرچم و یا بخشی از نماد ۱۲ کشور میراث دار نوروز را در محوطه معبد آناهیتا به شکلی ساده و شکیل چیدهایم تا گردشگران با آنها آشنا شوند.
انتهای پیام