حجتالاسلام و المسلمین دکتر حبیب حاتمیکنکبود امروز چهارم فروردین بیان کرد: دیپلماسی زیارت باعث میشود انسانها از ملیتهای مختلف، با همدیگر مهربانتر شوند.
وی اضافه کرد: زیارت حضرت امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، مراسم باشکوه اربعین حسینی و زیارت سایر اماکن مقدس دینی و مذهبی کشور از جمله مصداقهای دیپلماسی زیارت هستند زیرا در اینگونه زیارتها، شاهد حضور میلیونها نفر از پنج قاره عالم هستیم.
کنکبود ادامه داد: در زیارتهایی همچون زیارت حضرت امام رضا (ع) شاهد هستیم میلیونها نفر از سراسر جهان در مشهد مقدس، گرد هم میآیند و بهصورت مسالمتآمیز و در نهایت صلح و صفا، به همدیگر احترام میگذارند و نسبت به یکدیگر، از خودگذشتگی نشان میدهند که خودش مصداق دیپلماسی زیارت و اثرگذاری بینالمللی این نوع دیپلماسی است.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان اضافه کرد: زیارت اماکن مقدس دینی و مذهبی و دیپلماسی زیارت، تربیتکنندهی روح، روان و نفس انسان است.
حجتالاسلام حاتمی کنکبود، ادامه داد: خادمان اهل بیت (علیهم السلام) همیشه در حال فعالیت جهادی هستند؛ آنها رفتار جهادی دارند و شبانهروزی به زائران خدمت ارائه میکنند.
وی افزود: خادمان اهل بیت (ع) براساس نوع فعالیت جهادی که دارند روحیهای پیدا میکنند که علاوه بر زائران، به سایر افراد هم خدمت ارائه میکنند و این خود، برآیند اثرگذار تربیت فردی، اجتماعی زیارت و دیپلماسی زیارت است.
حاتمیکنکبود، تصریح کرد: «خادمان امکان مقدس دینی و مذهبی کشور، همچون خادمان حرم امام رضا (ع)، روحیه ازخودگذشتگی و ایثار دارند و هرجا در کشور نیاز به حضور آنها باشد برای خدمت به مردم، حضور دارند.
وی اظهار کرد: زیارت دینی و مذهبی و دیپلماسی زیارت، باعث تقویت روحیه معنویت و اخلاقگرایی در بشریت میشود.
مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان لرستان گفت: انسان با زیارت دینی و مذهبی، خودشان و اطرافیانشان را از نظر معنویت و اخلاق، نورانی میکنند و این، تأثیر انسانسازی زیارت و دیپلماسی زیارت است.
حاتمیکنکبود، ادامه داد: زیارت دینی و مذهبی، دلهای افراد را به یکدیگر نزدیک میکند و باعث از بین رفتن کینهها و زشتیها میّشود».
وی یادآور شد: وقتی افراد از قومیتها و ملیتهای گوناگون در یک مکان مقدس دینی و مذهبی به زیارت میپردازند احساس آرامش فردی و اجتماعی در افراد حاکم میشود که خود به خود، این معنویت، اخلاق و آرامش به جامعه سرایت میکند.
حاتمیکنکبود افزود: آثار معنوی دعا و زیارت، در همه ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی بشریت، بازتاب رفتاری سازنده دارد.
وی تصریح کرد: وقتی میلیونها نفر از سراسر جهان به زیارت حضرت امام رضا (ع) میآیند فرهنگ رضوی، نه تنها در سطح ملی بلکه در سطح بینالمللی تقویت میشود و گسترش مییابد.
عضو هیئت علمی گروه معارف و فلسفه اسلامی دانشگاه لرستان، ادامه داد: گسترش و نهادینهشدن فرهنگ رضوی، چراغ هدایتگر حرکت بشریت بهسوی کمال و اخلاق است.
حاتمیکنکبود تصریح کرد: وجود اماکن مقدس مختلف دینی و مذهبی و زیارت، همواره بسترساز حرکتهای بزرگ انسانساز برای بشریت بوده است.
انتهای پیام