علیمحمد زنگانه عصر امروز پنجشنبه سوم فروردین در دیدار با کارکنان ادارهکل هواشناسی گلستان بهمناسبت روز جهانی هواشناسی، با اشاره به شعار سال ۲۰۲۳ هواشناسی مبنی بر" آینده هوا، اقلیم و آب در گذر نسلها " اظهار کرد: بحث خشکسالی در گلستان چالش بزرگی است و با توجه به خشکسالی حادثشده در سه سال متوالی در استان، باید با استفاده از روشهای نوین و تعامل با دستگاههای اجرایی اقدامات عاجل در این خصوص انجام دهیم که نقش هواشناسی در این موضوع تعیینکننده است.
وی ادامه داد: متاسفانه ۹۵ درصد آب شرب استان گلستان از طریق آبهای زیرزمینی تامین میشود حال آنکه باید به بحث شیرینسازی آب دریا، احداث سد با کاربری آب شرب و راهکارهای دیگر برای رفع بحران خشکسالی توجه کرد.
استاندار گلستان، موضوع آب در حوزه کشاورزی را بسیار مهم خواند و یادآور شد: متاسفانه سطح آبهای زیرزمینی بسیار افت کرده و برای رفع این مشکلات باید اقدامات هماهنگ و مشترک انجام شود.
کمالی در ادامه به کانونهای ریزگرد استان گلستان اشاره کرد و توضیح داد: اگر خلیج گرگان خشک شد برای استان گلستان یک ابرچالش میسازد و تبدیل به کانون ریزگرد نمکی خواهد شد و جنگل و کشاورزی را نابود میکند لذا برنامههای علاجبخشی خلیج گرگان باید با جدیت انجام شود.
وی با اشاره به اینکه چگونگی پاسخگویی به چالش تغییر اقلیم مسئله مهمی است، گفت: امیدوارم با تلاش دستگاههای اجرایی استان با یک همت جهادی گامهای بلندی برداریم.
استاندار گلستان، گلستان را یک استان سیلخیز دانست و افزود: با توجه به وضعیت گلستان برای صدور هشدارهای جوی باید تجهیزات و زیرساختهای لازم در حوزه هواشناسی فراهم شود.
زنگانه اضافه کرد: باید با هشدار سریع و با کمک دهیاریها، بخشداریها و فرمانداریها خسارتهای جانی و مالی بارشهای سیلآسا را کاهش دهیم؛ در واقع باید تجهیزات هواشناسی را به صورت محلی فعال کرده و الگوی "هشدار سریع " مبتنی بر مشارکت خود مردم باشد.
انتهای پیام