به گزارش ایسنا، مصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و مدیرکل توسعه گردشگری داخلی ـ با بیان اینکه محورها و استانهایی که به عنوان مقاصد سفر معرفی شدهاند، امکان اقامت دارند و تا کنون کمتر مسافر پذیرفتهاند، تهران را بهعنوان اولویت نخست برای سفر توصیه کرد و افزود: تهران یکی از بهترین روزهایش را سپری میکند و با توجه به جاذبههای گردشگری گوناگون از جمله پارکهای متنوع، یکی از مهمترین مقاصد گردشگری شهری محسوب میشود.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی در ادامه، گلخانهها و مراکز گل و گیاه را از جاذبههای محور پاکدشت ـ ورامین معرفی کرد و افزود: برج بابامحمود، آتشکده تخت رستم و شهرک سینمایی از جاذبههای محور شهریار هستند.
او همچنین به برگزاری تورهای گردشگری موضوعی علمی، ادبی با عنوانهایی ازجمله «تهران و میراثجهانی»، «تهران و شهدا» و «تهران و موزهها» در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ اشاره کرد و از موزه آبگینه، بهشت زهرا، ابنبابویه، امامزاده عبدالله، محله قدیمی و تاریخی اودلاجان (عودلاجان)، عمارت کاظمی، عمارت دبیرالممالک، عمارت مسعودیه، موزه فرش، موزه هنرهای معاصر، کاخ موزه نیاوران، سعدآباد و گلستان بهعنوان جاذبههای این تورهای تهرانگردی نام برد.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور ادامه داد: تور «از گذشته تا امروز» و بازدید از برجهای طغرل، آزادی، میلاد، همچنین تور نجوم در اراضی عباسآباد، تور اقتدار و بازدید از موزه دفینه، خانه تیمورتاش، مراسم پرچم، «گذر ادیان» بازدید از کلیساها و کنیسههای خیابان سیتیر، تور طبیعتگردی در کن و سولقان و «هنرگردی» در کارگاههای صنایعدستی از دیگر رویدادهای نوروزی استان تهران است.
فاطمی در ادامه معرفی مراکز گردشگری تهران به دریاچه خلیج فارس و جاذبههای اطراف آن، اراضی عباسآباد، برج میلاد، پارک دارآباد، ژوراسیک پارک و هیومن پارک اشاره کرد و گفت: تاکید نخست ما، سفر به تهران است.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین سفر به استان سمنان را با توجه به جاذبههای کویری و کوهستانی پیشنهاد کرد و افزود: شهر نمونه گردشگری شهمیرزاد، ایل سنگسر و چادرهای عشایری، غار دربند، اوپرت جنگلی، شیرقلعه، بافت و بناهای تاریخی و کاخ ابراهیم خان ملاده از جمله جاذبههای محور سمنان ـ شهمیرزاد است.
او سمنان ـ دامغان را بهعنوان دومین محور استان سمنان معرفی کرد و ادامه داد: چشمه علی دامغان، چشمههای بادابسورت، مسجد تاریکخانه دامغان، کویر حاجعلی قلی و تپههای مریخی مهمترین جاذبههای این محور هستند.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، شاهرود را دیگر محور استان سمنان معرفی کرد و جنگل ابر، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی و بسطام را بهعنوان جاذبههای این استان برشمرد و افزود: زیستکره متنوع جانوری منطقه توران که گونههای نادری از جمله زاغبور و یوزپلنگ را میتوان در آن یافت، در این محور سفر قرار دارد. همچنین روستای قلعه بالا، کویر رضاآباد و کوچه باغهای شاهرود برای گردشگران جذابیت بالایی دارد.
فاطمی در معرفی محور گرمسار به جاذبههایی از جمله قصر بهرام، طولانیترین مسیر جاده ابریشم با طول ۶۵۰ کیلومتر، غارهای نمکی، پوشش گیاهی و جانوری اشاره و گردشگران را به استفاده از لبنیات، غذاها و شیرینیهای محلی از جمله تهچین سنگسری، کماج، نان شیرمال و کلوچه تشویق کرد.
برگزاری آیینهای سنتی و مسابقات محلی، مانند چوببازی در نوروزگاهها از دیگر نکات مورد اشاره مدیرکل توسعه گردشگری داخلی برای مسافران سمنان بود.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفرکشور، البرز را بهعنوان سومین مقصد سفر پیشنهاد کرد و گفت: روستاهای هدف گردشگری و شهرستانک به همراه آشکدهها و کبابسراهای متنوع از جاذبههای محور کرج و جاده چالوس به شمار میآید.
کرج ـ طالقان دیگر محور پیشنهادی از سوی مدیرکل توسعه گردشگری داخلی بود که آرامگاه مشاهیر، سد طالقان، آبشار کرکبود، نظرآباد، باغ پرندگان و قلعه آذری را از جاذبههای این محور برشمرد و «مرجیخورش» را بهعنوان غذای محلی معرفی کرد.
او در ادامه به محور کرج، ساوجبلاغ و نظرآباد اشاره کرد و افزود: برپایی جشنوارههای گل و گیاه، دهکدههای سلامت، بومگردیهای متنوع و کاروانسرای ینگه امام از دیدنیهای این مسیر است.
کردان نیز بهعنوان محوری ییلاقی از سوی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر برای سفر یکروزه در تعطیلات نوروز معرفی شد.
خراسان شمالی، چهارمین استان پیشنهادی برای سفر است که فاطمی درباره آن گفت: در محور بجنورد ـ اسفراین، روستای تاریخی رویین و شهر تاریخی بلقیس که در افسانهها شهرت بسیار دارد، قرار گرفته است. محور گردنه امینالله به جنگل گلستان با حیات وحش متنوع و گردنههای زیبا نیز پیشنهاد میشود.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین یادآور شد: ۴۳ درصد پارک ملی گلستان در خراسان شمالی قرار دارد و بحث ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی از این نقطه آغاز شد.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور، محور بجنورد به مشهد را سومین مسیر پیشنهادی در استان خراسان شمالی برشمرد و از پارک ملی جنگلی بابا امان، شهرستان شیروان، آبشارهای متعد، روستای تاریخی استخری و زیارت، پارکهای طبیعی، کمپهای چادری و باغهای تاریخی متعدد و چهارتاقی تیموری بهعنوان مهمترین جاذبههای این محور نام برد.
او فاروج معروف به شهر آجیل و دارای بومگردیهای متنوع را محور چهارم، همچنین گرمه و جاجم را بهعنوان پنجمین محور سفر در این استان معرفی کرد.
مدیر کل توسعه گردشگری داخلی ادامه داد: راز و جرگلان در مرز ایران و ترکمنستان واقع شده که حضور اقوام ترکمن همچنین سوزندوزی و پرورش اسب از جاذبههای این محور محسوب میشود. روستای دیدخ تنها محل بافت فرش دو روی ترکمن که پیگیر ثبت جهانی آن هستیم نیز به عنوان مقصد سفر قابل پیشنهاد است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور، برگزاری جشنواره سمنو، آتشکده اسپاخو و رباط قلی جزو کاروانسراهای ثبت جهانی را از دیگر جاذبههای این محور عنوان کرد.
او با اشاره به محورهای پیشنهادی برای سفر در استان خراسان جنوبی، اظهار کرد: بیرجند به نهبندان، نخستین مسیر پیشنهادی در این استان است که بیابان لوت، آسبادها، گردشگری طبیعی، چشمههای آب ترش، آثار و ابنیه تاریخی، محوطهها و تپههای باستانی، غار و قلعههای تاریخی واقع در سربیشه، ماخونیک (معروف به روستای کوتولهها)، تالاب کجی نمکزار نهبندان، کوههای مریخی و معادن سنگ از جمله جاذبههای این مسیر است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر اضافه کرد: در محور بیرجند به قاین به جاذبههایی همچون دژ زیرزمینی نگ، کویر سه قلعه از تاریکترین کویرهای ایران مناسب برای نجوم و رصد ستارگان، منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر و بافت تاریخی آن، آب انبارها و کاروانسراهای سرایان میتوان اشاره کرد که گردشگران هنگام سفر در این مسیر میتوانند آش لخشک را هم تجربه کنند.
بیرجند به خوس و فردوس، از دیگر محورهای معرفیشده از سوی فاطمی در استان خراسان جنوبی است.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی افزود: در این محور چهار اثر ثبت جهانی قرار گرفته است و دق در بیابان خور، آب گرم معدنی لوت، روستای هدف گردشگری گارجگان، شهر ماجان و قنات بلده فردوس از جاذبههای این مسیر است. همچنین تنوع اقامتگاهها در محور فردوس نیز جذابیت بالایی دارد.
روستای هدف گردشگری باغستان، روستای بیدسکان با هفت اثر تاریخی ثبت ملی، بافت تاریخی شهر تون، کویر پلوند فردوس با جاذبههایی مانند حیات وحش، پوشش گیاهی کمنظیر، آسمان شب کویر، شترسواری و امکانات تفریحی از دیگر جاذبههای مورد اشاره در این محور است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور طبس به بشرویه را بهعنوان چهارمین محور برای سفر به استان خراسان جنوبی توصیه کرد و افزود: این محور، یکی از زیباترین محورهای زمینشناختی محسوب میشود. آثار و بافتهای تاریخی بشرویه، کویر بشرویه، روستای گردشگری ازمیغان، روستای خرو، چشمه آب گرم مرتضی علی، کال جنی یا دره جنیان، باغ گلشن طبس، سد تاریخی کریت بزرگترین سدسازی بشر در قرون وسطی، امامزاده موسی کاظم و روستای تاریخی نایبند از جاذبههای این مسیر است.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی در پنجمین پیشنهاد خود برای استان خراسان جنوبی به بیرجند اشاره کرد و گفت: از آنجا که باغ در کویر معنا و مفهوم پیدا میکند، بازدید از باغ تاریخی اکبریه جزو باغهای ثبت جهانی، ۱۱ باغ ثبت ملی بیرجند از جمله باغ رحیمآباد و امیرآباد، بهلگرد، بافت تاریخی بیرجند، منطقه نمونه گردشگری بند دره، بندامیرشاه، منطقه گردشگری کوه باقران و دهکده گردشگری بادامشک پیشنهاد میشود.
فاطمی قزوین را ششمین استان دارای اولویت مطرح کرد و با اشاره به محور الموت که دارای جاذبههایی چون قلعه الموت، دریاچه اوان، روستای زرآباد، باغات میوه و حوضچههای پرورش ماهی است، افزود: به جز الموت که مسیری پرمسافر است، دیگر شهرهای قزوین شلوغی چندانی ندارند و بهعنوان مقصد گردشگری معرفی میشوند.
به گفته او، محور تاکستان ـ آوج یکی از مسیرهای پیشنهادی برای سفر در استان قزوین است که برای طبیعتگردی مناسب بوده، ضمن آنکه برجهای خرقان، کاروانسرای شاهعباسی و برگزاری رویدادهای صنایعدستی از جمله جذابیتهای این محور به شمار میآید.
دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر ادامه داد: شهر قزوین از دیگر محورهای این استان برای گردشگری تاریخی و طبیعی است. شکوفههای بادام و برگزاری جشنواره در سه هکتار باغستان از جاذبههای طبیعی و بازار سعدالسلطنه، برگزاری رویدادهای فرهنگی در دولتخانه صفوی، موزههای فرهنگ، سفال، مردمشناسی، خوشنویسی، شهر، سنگ و حمام قجر از جاذبههای تاریخی قزوین هستند.
فاطمی برای معرفی هفتمین اولویت سفر به استان مرکزی اشاره کرد و گفت: محور خمین به محلات و دلیجان، از جاذبههای متنوعی برخوردار است. قلعه سالار محتشم (از عمارتهای نادر ایران که ۱۷۰ سال قبل دارای سیستم برقکشی بوده و تاکنون منبع تامین نیروی برقی این سیستم مشخص نشده است)، بیت حضرت امام خمینی (ره) در خمین، آبگرم محلات، آتشکده، منطقه گردشگری سرچشمه، دهکده گل و گیاه، کوچه باغها، غار نخجیر دلیجان، مسجد مسسرنمادی از خلاقیت معماری دوره سلجوقیان، بافت تاریخی نراق و ستونهای خورهه محلات از جمله این جاذبهها هستند. همچنین آبگوشت محلی این منطقه معروف به «دوگوله» شهرت بسیاری دارد.
او در ادامه به محور آشتیان ـ فراهان ـ تفرش اشاره کرد و افزود: این محور که به تهران نزدیک است پیشنهاد مناسبی برای سفر یکروزه تهرانیها محسوب میشود.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ادامه داد: امامزاده محمد، حمام و مسجد شش ناو از مهمترین آثار معماری دوران سلجوقیان، شهر زیرزمینی تفرش، موزه میرشکرایی، کمپ گردشگری زلفآباد فراهان، تکیه فرمیهن، کمپو پارک گردشگری آشتیان، بازار تاریخی، موزه مردمشناسی و منزل میرزا حسن آشتیانی، از جاذبههای این محور محسوب میشود.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین اراک، شازند تا کمیجان را سومین مسیر پیشنهادی برای سفر در استان مرکزی معرفی کرد و بازار تاریخی اراک، کوچه باغها، حمام چهارفصل، موزه حسنپور، موزه مفاخر و مشاهیر، کویر و تالاب میقان با ویژگیهای بومشناسی خاص و محل مهاجرت پرندگان مهاجر، منطقه گردشگری گردو، مجموعه سرابهای گردشگری شازند، چشمهها و بازارچههای صنایعدستی شازند، مجموعه امامزادگان آستانه، بازارچههای صنایعدستی خوندآب، کمپ گردشگری و کوچه باغهای کمیجان، روستای وفس با قدمت سههزارساله، چشماندازهای بکر، معماری بکر و نگین طبیعتگردی استان را از جادبههای این مسیر برشمرد.
او به مسافران این مسیر، تاس کباب، آش ترخینه، آش جودوغ و دلمههای برگ مو را برای تجربه خوراک محلی پیشنهاد کرد.
فاطمی استان کرمان را بهعنوان هشتمین اولویت پیشنهادی برای سفر عنوان کرد و افزود: کرمان به خصوص خارج شهر آن از جاذبههای بینظیری برخوردار است. محور جیرفت، دلفارد، بندرعباس با درههای جذاب و شگفتانگیز، بومگردیهای متنوع، تپههای باستانی، موزه باستانشناسی با آثار به نمایش درآمده در موزههای معروف دنیا، گلخانههای متنوع، سد جیرفت، بندر دوساری و نخلستانها در مسیر بندرعباس، هتل کپری قلعه گنج، حصیربافی و گلیمبافی، پیشنهاد نخست برای سفر در استان کرمان است.
بزقورمه، کشک و بادمجان، سمنو، کلمپه و کماج بهعنوان خوراکیهای محلی هنگام سفر در این مسیر توصیه شده است.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همچنین ارگ بم و راین تا کویر لوت و شهداد را به عنوان دو محور برای سفر در کرمان پیشنهاد کرد و از بازار و حمام وکیل، مجموعه گنجعلیخان، مقبره سردار سلیمانی، گنبد تاریخی جبلیه، آتشکده و بافت تاریخی، ماهان، هفت باغ، باغ شازده و شاه نعمتالله به عنوان مسیر قابل برنامهریزی دیگری نام برد.
او همچنین سفر به استان زنجان را به عنوان یکی دیگر از اولویتهای پیشنهادی برای سفر در تعطیلات نوروز مطرح کرد و افزود: زنجان، سلطانیه، کتلهخور با جاذبههای متنوعی همچون سبزه میدان، طولانیترین بازار سرپوشیده ایران، موزه باستانشناسی و مردان نمکی با قدمت ۲۴۰۰ ساله، رختشویخانه زنجان بهعنوان بنایی منحصربفرد در دنیا، موزه گیاهان دارویی، موزه تاریخی و طبیعی، گنبد سلطانیه (پایتخت ایلخانی ایران و بلندترین گنبد آجری جهان)، مقبره چلبی اوغلی از شاگردان مولوی و ملاحسن کاشی، معبد داشکسن یا معبد اژدها، بقعه قیدار نبی، مسجد جامع سجاس با معماری خاص، سهرود زادگاه شیخ اشراق و کوچه باغهای زیبا، حسینیه اعظم و دهمین میراث معنوی ثبتشده در کشور، زینبیه اعظم، غار کتلهخور با قندیلهای چندین میلیون ساله و تجربه سفر به درون زمین اولین محور گردشگری این استان است.
زنجان، طارم و ماسوله دیگر محور معرفیشده است که دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر درباره آن گفت: طارم معروف به هندوستان ایران بزرگترین تولیدکننده زیتون کشور، روستای هدف گردشگری شفت و سیاهرود، برگزاری جشنوارههای انار و گیلاس، کلکسیونی از میراث طبیعی و تاریخی، آتشکده، امامزاده و روستای پلهای و هدف گردشگری ماسوله بهعنوان جاذبههای این محور است.
فاطمی در ادامه به محور زنجان به ماهنشان نیز اشاره کرد و افزود: تجربه تفریحات آبی در سد گلابر، شهر زیرزمینی دژمند خویین از بزرگترین و شگفتانگیزترین ساختههای دستی بشر که ساکنان آن دارای گویش و زبان خاص هستند، میل خویین، روستای پلکانی گزلو، کوههای رنگی و بینظیر ماهنشان، دودکش جن، بش باجیلار، منطقه گردشگری قره پشتلو، آبشارهای زیبا و آبگرم ونق از جاذبههای این مسیر به شمار میآید.
مسیر ابهر، زنجان و تبریز، چهارمین محوری است که مدیر کل توسعه گردشگری داخلی در استان زنجان پیشنهاد کرد و ابهر با مجموعهای از باغات میوه، مسجد تاریخی قروه متعلق به دوره سلجوقی، کوههای بوتالی، آبشار کوله خانا، کوچه باغهای داسداران، تپه خالصه کهنترین روستای ایران با قدمت هشتهزارسال، وجود ۲۰۰ کیلومتر از خط راه آهن تهران ـ شمال از میراث جهانی ایران را از جمله جاذبههای این مسیر برشمرد.
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور با بیان اینکه زنجان شهر جهانی ملیله همچنین معروف به پایتخت فلزی صنایعدستی است، از چاقو، ملیله و مس بهعنوان مهمترین صنایعدستی این استان نام برد و گفت: اَت پلو، جغوربغور، انواع آش و باسترماپلو از مهمترین غذاهای استان زنجان است که هنگام سفر به این خطه میتوان آنها را تجربه کرد. بازارچه جغوربغور، کاروانسرای سنگی زنجان و حمام حاج داداش نیز برای صرف این غذاها پیشنهاد میشود. همچنین جشنواره ملی آش و جشنواره بینالمللی غذای کشورهای عضو اکو در این استان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام