به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت مصر، «بسام رادی» ـ سفیر مصر در ایتالیا ـ گفت که تاریخچه این آثار به اواخر دوره مصر باستان بازمیگردد و آثار به دستآمده شامل آثار هنری فراعنه و هیروگلیف در کنار آثار دوران یونانی ـ رومی است که شامل یک ظرف کوچک سفالی، مجسمه کوچکی از یک زن ساختهشده از سفال و در نهایت ستونی متعلق به پادشاهی جدید مصر میشود.
به تازگی مصر تلاشهای بیشتری در زمینه بازگرداندن آثار تاریخی متعلق به این کشور را که به صورت قاچاق خارج شده، آغاز کرده است.
مصر در سال ۲۰۲۲ آثار تاریخی بسیاری را از سراسر جهان به این کشور بازگرداند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: شش اثر از موزه متروپولیتن، قسمتی از تابوت چوبی پوشیدهشده با لایهای از گچ رنگی که چهره یک زن را به تصویر میکشد، یک صفحه آهکی با کتیبههای هیروگلیف، یک تکه کتان تزئینشده با نقاشیهای رنگارنگ که داستان عبور از دریای سرخ را روایت میکند، مجسمه برنزی مردی که زانو زده، نقاشی تشییع جنازه از پرترههای زنی از دوران روم و همچنین ۹ اثر نادر از جمله یک قطعه سکه طلا که به دوران بطلمیوسی بازمیگردد.
صنعت گردشگری مصر در سالهای اخیر بهواسطه اکتشافات جذاب باستانی توانسته شمار گردشگران بیشتری را به این سرزمین کهن بکشاند و بر اساس گزارشی که اخیرا به نقل از «احمد عیسی» وزیر گردشگری و آثار باستانی مصر منتشر شده این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی از ۱۱.۷ میلیون گردشگر میزبانی کرد که در مقایسه با ۸ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۱، افزایش ۴۶.۲ درصدی را نشان میدهد.
انتظار میرود تعداد بازدیدکنندگان مصر در سال جاری با ۲۸ درصد افزایش به ۱۵ میلیون نفر برسد. مصر پس از آسیب همهگیری ویروس کرونا و جنگ روسیه و اوکراین، برای تضمین بهبود صنعت گردشگری که یکی از بخشهای اقتصادی پیشرو این کشور محسوب میشود، تلاش کرده است. بازارهای روسیه و اوکراین یکی از بزرگترین بازارهای گردشگری مصر هستند.
دولت مصر اقدامات متعددی را برای رشد صنعت گردشگری در این کشور انجام داده؛ از جمله در ژانویه تصمیم گرفت به مسافران ۱۸۰ کشور اجازه دهد تا در بدو ورود به مصر ویزای توریستی دریافت کنند، مشروط بر اینکه ویزای معتبر و استفادهشده در گذرنامههای خود برای انگلستان، ایالات متحده، نیوزیلند، ژاپن یا کشورهای حوزه شنگن داشته باشند.
انتهای پیام