یک مسئول:

کرونا در کمین قزوینی‌هاست

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: به‌صورت تدریجی در حال افزایش موارد ابتلا به کرونا، موارد بستری و فوتی‌های ناشی از کرونا هستیم، این سویه میزان سرایت‌پذیری بالاتری دارد، اما شدت آن نسبت به سویه‌های قبل ضعیف‌تر است، از ابتدای اسفند ماه تا روز گذشته ۹ مورد فوتی کرونایی در استان ثبت شده است.

دکتر بهزاد نجف‌پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به‌صورت تدریجی در حال افزایش موارد ابتلا به کرونا، موارد بستری و فوتی‌های ناشی از کرونا هستیم.

وی ادامه داد: مطابق آخرین رنگ‌بندی، متأسفانه وضعیت استان نسبت به هفته‌های گذشته بدتر شده است، در حال حاضر شهرستان بوئین‌زهرا آبی و بقیه شهرستان‌ها زرد و در وضعیت نسبتاً پرخطر قرار دارند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: در بهمن ماه در استان فوتی کرونایی نداشتیم، اما از ابتدای اسفند ماه تا روز گذشته ۹ مورد فوتی کرونایی در استان ثبت شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه تعطیلات نوروز را پیش‌رو داریم که دید و بازدیدها و مسافرت‌ها را در پی خواهد داشت، همچنین ایام ماه مبارک رمضان نیز دورهمی و برنامه‌های افطاری را به‌دنبال خواهد داشت، این موارد می‌توانند باعث تشدید شیوع ویروس کرونا شوند.

این مسئول خاطرنشان کرد: توصیه می‌کنیم هموطنان عزیز دستورالعمل‌های بهداشتی را جدی بگیرند، استفاده از ماسک را فراموش نکنند و حتی‌الامکان از تجمعات دوری کنند و یا مدت زمان کوتاهی در جمع‌های واقع در محیط‌های سربسته حاضر باشند.

نجف‌پور تأکید کرد: کسانی که علائم سرماخوردگی، شبه‌آنفلوانزا و شبه‌کرونا را دارند، حتماً خود را قرنطینه و استراحت کنند و درمان‌های لازم را دریافت کنند تا احتمال انتقال ویروس کاهش یابد.

وی تصریح کرد: افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، داروهای خاصی مصرف می‌کنند و سن بالایی دارند، آسیب‌پذیرتر هستند و ممکن است با ابتلا به این ویروس دچار مشکلات جدی شوند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: موج پیشین کرونا از زیرمجموعه‌های ویروس امیکرون بود، ولی اینکه بگوییم سویه جدیدتری وارد شده نیاز به آزمایش دارد که تاکنون گزارشی در این زمینه ارائه نشده است.

وی اظهار کرد: ۲ نظر در این رابطه وجود دارد، در یک نظر عنوان می‌شود وضعیت فعلی ادامه موج هشتم کروناست که با یک فاز تأخیری شاهد افزایش موارد هستیم، در نظر دیگری بیان می شود ممکن است موج جدیدی را آغاز کنیم.

نجف‌پور افزود: در حال حاضر درگیری اغلب افراد قسمت فوقانی دستگاه تنفسی است و افرادی که بیماری زمینه‌ای یا سن بالایی دارند ممکن است قسمت تحتانی دستگاه تنفسی‌شان درگیر شود، البته در برخی موارد نیز بیماری با علائم گوارشی ظاهر می‌شود.

وی عنوان کرد: این سویه میزان سرایت‌پذیری بالاتری دارد، اما شدت آن نسبت به سویه‌های قبل ضعیف‌تر است.

این مسئول بیان کرد: همه مراکز جامع خدمات سلامت این آمادگی را دارند که نسبت به ارائه خدمات واکسیناسیون به هموطنان عزیز اقدام کنند، اما برای افراد ۱۲ تا ۱۸ سال اگر بیماری زمینه‌ای داشته باشند توصیه می‌کنیم دز سوم را تزریق کنند، در غیر این صورت برای این سنین همان ۲ دز پیشین کفایت می‌کند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: برای افراد بالای ۱۸ سال هم توصیه می‌شود حتماً دز سوم واکسن را دریافت کنند، به شرط اینکه از دز پیشین ۶ ماه گذشته باشد.

وی در پایان بیان کرد: دوز چهارم هم برای افرادی توصیه می‌شود که بیماری زمینه‌ای تهدیدکننده کرونا را دارند، سن بالای ۶۵ سال دارند یا جزو کادر سلامت هستند که لازم است این عزیزان ایمنی بالاتری داشته باشند؛ برای نوبت پنجم دریافت واکسن نیز هیچ دستورالعملی ابلاغ نشده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401122920102
  • خبرنگار : 50552