کاهش هزینه های جاری و افزایش درآمدهای پایدار در بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اردبیل

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: در بودجه سال ۱۴۰۲ سعی بر آن شد تا میزان هزینه های جاری کاهش و درآمدهای پایدار مناطق و سازمان ها افزایش پیدا کند.

بهروز اسکندرپور، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اردبیل در رابطه با بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اردبیل در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: از زمانی که بودجه سال ۱۴۰۲ تقدیم شورای اسلامی شهر اردبیل شد اعضای شورا به صورت شبانه روزی و در نوبت جلسات صبح و عصر به موضوع پرداختند که در کمترین زمان و در موعد قانونی تحویل کمیته تطبیق و فرمانداری گردد و در بررسی بودجه از متخصصین امر، صاحب نظران، اساتید دانشگاه و کارشناسان خبره در بخش های مختلف بودجه براساس تخصص مورد نیاز نظرخواهی شد و نظرات آنها در خصوص بودجه شهرداری مورد بررسی قرار گرفت.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل ضمن اشاره به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲ سعی بر آن شد تا میزان هزینه های جاری کاهش و درآمدهای پایدار مناطق و سازمان های شهرداری افزایش پیدا کند گفت: امسال شاهد یکپارچگی و وحدت رویه و قوانین در بودجه کلانشهرها هستیم که در راستای قوانین واحد وزارت کشور شفافیت ها بیشتر و تفاسیر از بودجه کمتر خواهد شد و طبیعتاً این مورد نیز خود به کم شدن اختلافات منجر خواهد گردید، همچنین براساس قانون بودجه در وهله اول درآمدها بررسی شد و سپس در مورد هزینه ها شروع به بررسی های کارشناسی گردید. در بحث درآمدها سعی شد درآمدهای پایدار به سازمان ها و مناطق تشریح و از مدیران سازمان ها و مناطق خواسته شد تا درآمدهای پایدار خود را افزایش دهند که فشار بر مردم از طریق افزایش تعرفه های شهرداری وارد نگردد.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اردبیل همچنین بر کاهش فروش اموال غیرمنقول شهرداری نیز تاکید و بیان کرد: با توجه به اینکه دارایی های شهرداری جزو اموال بیت المال می باشد و به نوعی تمام شهروندان در آن سهیم هستند لذا مهمترین اقدام استفاده بهینه و حفظ این اموال است که در این راستا در بودجه ۱۴۰۲، شورای شهر و شهرداری اقدام به فروش اموال غیرمنقول شهرداری نموده اند.

تعرفه های حداقلی برای مناطق کم برخوردار شهر اردبیل

وی تصریح کرد: در رابطه با اینکه مناطق کم برخوردار شهر اردبیل در سال های قبل مورد توجه کافی قرار نگرفته بودند در بودجه ۱۴۰۲ توجه ویژه ای به این مناطق شده است و شورای اسلامی شهر با شاخص های تعریفی اقدام به شناسایی مناطق کم برخوردار نمود و این مناطق صرفاً در یک یا دو منطقه از شهرداری اردبیل متمرکز نیستند و با افزایش بودجه تامین مصالح لازم برای آسفالت کوچه ها و خیابان های شهر و به ویژه مناطق ۴ و ۵ شهرداری اردبیل شاهد تکمیل زیرساخت های شبکه ارتباطی و آسفالت تمام کوچه ها در این مناطق و کل شهر باشیم که هیچ کوچه ای بدون آسفالت باقی نماند.

اسکندرپور ادامه داد: در رابطه با تعرفه و عوارض شهرداری نه صرفاً برای مناطق خاص شهرداری از جمله مناطق ۴ و ۵ بلکه برای تمام مناطقی که به عنوان مناطق کم برخوردار شناخته می شوند تعرفه های حداقلی براساس درآمد مردم و بدون در نظرگرفتن نرخ تورم بسته شد.

تامین زیرساخت های لازم برای میزبانی از کشورهای عضو اکو

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اردبیل بیان کرد: پیشنهاد شهرداری برای بودجه ۱۴۰۲ مبلغ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بود که اعضای شورا تصمیم گرفتند تا بودجه شهر اردبیل را به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش دهند و با توجه به اینکه اردبیل در سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده و شهر اردبیل میزبان این رویداد بزرگ بین المللی است، به همین خاطر زیرساخت های بسیار مهمی که در این حوزه باید تکمیل گردد از جمله توسعه روشنایی سطح شهر اعم از معابر، پارک ها و فضاهای سبز، اماکن عمومی و...، توسعه فضاهای سبز شهری، زیباسازی شهر و نصب المان های مربوطه، توسعه منطقه نمونه گردشگری شورابیل، توسعه خدمات هوشمند جمع آوری پسماند شهری و ... به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته و بودجه متناسبی برای آنها در نظر گرفته شد.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل اظهار کرد: در خصوص ساماندهی رودخانه بالیق‌لی شهر اردبیل که از جاذبه های گردشگری مهم و منظر طبیعی درون شهری منحصربه فردی محسوب می شود با نظر اعضای شورای اسلامی شهر بودجه ساماندهی این رودخانه به ۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت تا علاوه بر تجهیز و ساماندهی آن که در بهبود و توسعه سیما و منظر شهری بسیار حائز اهمیت است بتوان به درآمدهای پایدار نیز دست یافت.

بودجه ۱۴۰۲ اردبیل واقعی و قابل تحقق است

اسکندرپور ضمن اشاره به اینکه برخی از افراد معتقدند که بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اردبیل غیرواقعی و دارای حباب است تصریح کرد: در تمام دنیا بودجه به این صورت برنامه ریزی می شود که افزایش بودجه ریشه در مباحث زیرساختی و عمرانی داشته باشد و این بودجه نمی تواند رقم غیرواقعی و غیرمنطقی باشد اگر سازمانی با کسری بودجه مواجه شود و این کسری ریشه در توسعه زیرساخت و عمران و آبادانی شهر باشد و نه در خصوص هزینه های جاری این یک مزیت محسوب می شود که می توان با استفاده از استقراض و بدهی های منطقی برای توسعه و عمران و آبادانی شهر و پروژه هایی که توجیه اقتصادی دارند و باعث کاهش مسائل و مشکلات شهری می شوند را حل نمود و این اقدامات هزینه محسوب نگردیده بلکه به آن به عنوان سرمایه گذاری نگاه می شود.

توجه ویژه به موضوع ورزش بانوان در بودجه ۱۴۰۲ شهرداری

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل به یکی دیگر از نقاط قوت بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اشاره و افزود: در بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اردبیل توجه ویژه ای به موضوع ورزش بانوان شده است. در سال های قبل بودجه مشخص و مشهودی در رابطه با این موضوع وجود نداشت ولی امسال در دو بند مشخص به موضوع ورزش بانوان پرداخته شده است که یک مورد از آن احداث مجتمع ورزشی برای بانوان در شهر اردبیل و مورد دوم پارک بانوان است که با بررسی های کارشناسی انجام شده، در شهرک زرناس احداث خواهد شد.

افزایش برنامه های اجتماعی فرهنگی و ورزشی شهرداری اردبیل

وی به ماموریت های تعیین شده از وزارت کشور به شهرداری ها در خصوص افزایش برنامه های فرهنگی و نشاط اجتماعی اشاره و گفت: شورای اسلامی شهر از شهرداری و به ویژه سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل خواستند با توجه به اهمیت مباحث اجتماعی و فرهنگی که متاسفانه آمارهای موجود در این زمینه نشان از وضعیت نامناسب این امر در شهر اردبیل دارد و لزوم توجه ویژه به کاهش آسیب های اجتماعی شهری لازم است شهرداری و سازمان های زیرمجموعه آن با جذب نظر نخبگان و فعالین این حوزه به صورت ریشه ای به این موضوع ورود پیدا کنند تا آسیب های اجتماعی کاهش و نشاط اجتماعی افزایش یابد و شورای اسلامی شهر نیز با توجه به اهمیت موضوع و توسعه برنامه های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در مناطق و محلات مختلف بودجه های ویژه ای را در نظر گرفته است.

اسکندرپور در رابطه با اجرای برنامه های فرهنگی افزود: با توجه به اینکه شهر اردبیل روز به روز شاهد توسعه همه جانبه بوده و به نوعی با تکثر فرهنگی نیز مواجه می باشد لذا در این راستا تاکید شورا و برنامه شهرداری اردبیل بر این است برنامه های فرهنگی برای تمام مناطق شهرداری به صورت متوازن و با استفاده از ظرفیت تمام هنرمندان بومی اجرا شود.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل به افزایش بودجه برنامه های وزرشی پرداخت و اظهار کرد: بودجه مناسبی برای توسعه برنامه های ورزشی در نظر گرفته شده است و با برگزاری جلسات با مسئولین و سازمان های مربوطه و رایزنی های مختلفی که در خصوص احیای تیم فوتبال شهرداری که جزو مطالبات مهم مردم و ورزشکاران شهر اردبیل می باشد انجام و گام های مثبتی در این خصوص برداشته شده است.

اولویت توسعه حمل و نقل همگانی و ارائه خدمات الکترونیک در شهر اردبیل

اسکندرپور گفت: با توجه به اهمیت موضوع حمل و نقل همگانی و عمومی، شورای اسلامی شهر به شهرداری اختیارات کافی در رابطه با ساماندهی و توسعه این مهم اعطا کرده است. متاسفانه در رابطه با توسعه شبکه های ارتباطی، آینده نگری و دوراندیشی های لازم انجام نشده و از شهردار محترم اردبیل درخواست کردیم تا توجه ویژه ای به بحث حمل و نقل داشته باشند و این موضوع با یک دوراندیشی مناسبی اجرا گردد تا شاهد مسائل و مشکلات به وجود آمده ناشی از ترافیک شهری نباشیم.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اردبیل تصریح کرد: طی جلسات متعدد از شهردار محترم شهر اردبیل درخواست کردیم تا زیرساخت های لازم برای اخذ الکترونیکی پروانه ساختمان و سایر خدمات شهری تا پایان سال ۱۴۰۲ تامین شود که این اقدام با هدف مبارزه با فساد، کاهش تبعیض، ایجاد وحدت رویه برای تمام شهروندان، کاهش مراجعه های حضوری به شهرداری، کاهش ترافیک و ... اجرا می شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1401122719021
  • خبرنگار : 50615