به گزارش ایسنا، کیومرث یزدان پناه استاد ژئوپلیتیک دانشگاه طی یادداشتی که در اختیار خبرگزاری ایسنا قرار داده است، تاکید کرده حال که در مسیر عقلانی با کشورهای منطقه قرار گرفته ایم، ضروری است از آنها بخواهیم:
۱، واژه جغرافیایی، تاریخی و حقوقی خلیج فارس را به رسمیت بشناسند. و دیگر واژه خلیج عربی یا خلیج را یکبار نبرند.
۲. امارات متحده عربی با به رسمیت شناختن مالکیت و حاکمیت دائمی ایران برجزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و تنب بزرگ، برای همیشه این پرونده را ببندد.
۳. عزت ایران و ایرانی بر اساس اصل احترام متقابل و حسن همجواری توسط کشورهای همسایه عربی به رسمیت شناخته بشود.
۴. کشورهای منطقه دست از هر گونه ائتلاف های بر ضد هم برداشته و گام اساسی را در راستای تشکیل منظومه ژئوپلیتیکی غرب آسیا بردارند.
این منظومه در صورت تشکیل سرنوشت خاورمیانه را به کلی دگرگون و قطب قدرت اسلامی را به معنای امروزی شکل خواهد داد.
همچنین منظومه ژئوپلیتیکی مد نظر قدرتی فراتر از قدرت اتحادیه اروپا خواهد داشت.
۵. ایران هم موظف است در راستای تحقق اهداف نوظهور تغییراتی اساسی در برخی رفتارهای منطقه ای خود ایجاد کند و با کنترل شدید رسانه های خودسر و تریبون های رسمی و غیر رسمی، بسترهای همگرایی نوین در حوزه ژئوپلیتیکی خلیج فارس و دریای عمان را فراهم کند.
۶. اگر ایران و عربستان و امارات متحده عربی در کنار عراق و کویت و بحرین و قطر و عمان به درک راهبردی نسبت به اهمیت توافقات بعمل آمده برسند، متوجه تغییر اساسی این روند جدید و متفاوت در وضع فعلی جنوبغرب و غرب آسیا خواهند شد و این درک مشترک، سکوی پرتاب منطقه به سمت ثبات و امنیت منطقه ای خواهد بود.
۷. برای به ثمر نشاندن توافقات بعمل آمده، برخی الزامات از سوی ایران در راستای پوست اندازی در روابط با همسایگان و دنیای همجوار را ضروری می سازد.
۸. همه کشورهای منطقه باید حساسیت های ایدولوژیک را که بستر ساز بسیاری از سوء تفاهمات است کنار گذاشته و به اتفاق نظری جامع در مناسبات مذهبی حتی در اعمال حج تمتع و ماه مبارک رمضان و غیره برسند و یکبار به معنای واقعی مسلمانان طعم همزیستی و هم باوری مشترک همراه با صلح و آرامش را بچشند.
۹، کشورهای منطقه با هر سیستم، نگرش و ساختار حکومتی و سیاسی، باید فکر حذف همدیگر در نظامات منطقه ای را برای همیشه از سر خود بیرون کنند.
بقاء و دوام و استمرار جغرافیای سیاسی تمام منطقه از الزامات ژئوپلیتیکی کشورهای منطقه است و تجارب حداقل دوران معاصر نشان داده که کشمکش های بیمورد، جزء به عقب راندن کشورهای منطقه و به یغما بردن ثروت های خدادادی آنها توسط گرگ های درنده جهانی، حاصل دیگری برای آنها نداشته است.
۱۰. هم تکمیلی ژئوپلیتیکی در این منطقه به مانند منطقه آ. سه. آن در جنوب شرق آسیا، رمز موفقیت و سکوی پرتاب کشورهای حوزه خلیج فارس در آینده بویژه در نظم آینده جهانی خواهد بود.
انتهای پیام