سیدجواد یحیی زاده، فرماندار خلخال ۲۶ اسفند در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان اظهار کرد: نظارت و تشدید بازرسی بهداشت محیطی از کلیه اماکن عمومی با در نظر گرفتن اولویت اماکن حساس از جمله، سرویسهای بهداشتی عمومی داخل شهری و بین راهی، اماکن مختلف بین راهی حوزه استحفاظی شهرستان، مهمانسراها، اقامتگاهها و جایگاههای اسکان مسافران نوروزی، پارک ها، تفرجگاه ها، رستوران ها، اغذیه فروشی ها، آب شرب و ترمینال مسافربری، دفع صحیح پسماند و فاضلاب و... باید در دستور کار جدی دستگاههای ذیربط خصوصا دانشکده علوم پزشکی شهرستان قرار گیرد.
یحیی زاده به ساماندهی کارواش ها در سطح شهر و ایجاد آلودگی سطحی و محیطی آنان در خصوص آب های سطحی و انهار اشاره کرد و گفت: تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ این واحد ها فعالیت و بعد از این تاریخ بدون پروانه کارواش فعالیت هر گونه از این واحد ها در سطح شهرستان ممنوع می باشد.
اجرای طرح پزشک خانواده در شهر خلخال
عمران خسروی رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال نیز ذر این جلسه اظهار کرد: طرح پزشک خانواده در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت کشور اجرا میشود و شهر خلخال نیز مشمول اجرای این طرح است.
وی افزود: با توجه به اینکه شهر خلخال دارای ۴۰ هزار و ۲۵۹ نفر جمعیت بوده و برای اجرای این طرح و به ازای هر سه هزار نفر یک پزشک در نظر گرفته شده ، برای اجرای طرح پزشک خانواده در این شهر به ۱۶ تا ۱۷ پزشک عمومی نیاز داریم.
خسروی اضافه کرد: در حال حاضر ۸ پزشک فعال در بخش خصوصی و همچنین ۲ پزشک عمومی فعال در بخش دولتی برای اجرای این طرح در دسترس هستند و با توجه به وضعیت موجود با کمبود پزشک عمومی برای اجرای این طرح مواجه هستیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه در بخش مراقبین سلامت که بخش مهمی در اجرای این طرح هستند کمبودی احساس نمیشود و در صورتی که مشکل کمبود پزشکان عمومی نیز حل شود طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع که در سالهای گذشته به لحاظ عدم تامین مالی با شکست روبرو شده این بار با موفقیت در این شهرستان اجرا میشود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال اظهار کرد: طرح پزشک خانواده پیش از این و از سال ۱۳۹۲ در استانهای مازندران و فارس اجرا شده و تجربیات کسب شده در این استانها میتواند ما را در دستیابی به اجرای این طرح و نظام ارجاع که یکی از اهداف اصلی حوزه سلامت کشور است؛ کمک کند.
وی گفت: در سالهای گذشته مشکل مالی برای اجرای این طرح بزرگترین چالش مقابل اجرای طرح برای دولتهای گذشته بود که با توجه به رفع مشکل مالی این طرح در سال آتی با موفقیت اجرا خواهد شد.
دبیر شورای سلامت و امنیت غذایی خلخال با بیان اینکه سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر استعمال دخانیات و ابتلا به بیماریهای ناشی از سوء مصرف مواد دخانی جان میبازند، گفت: استعمال دخانیات عامل بزرگ ابتلا به سرطان ریه در کشور است.
وی اضافه کرد: در صورت تصویب لایحه مربوط به افزایش مالیات بر دخانیات در مجلس شورای اسلامی و همت نمایندگان مردم در این بحث، انتظار میرود بخشی از مشکل افزایش روزافزون مصرف دخانیات، سیگار و قلیان به ویژه در بین سنین نوجوان و جوان جامعه برطرف شود.
خسروی از اجرای طرح سلامت نوروزی تا پایان تعطیلات نوروز سال آینده خبر داد و اظهار کرد: نظارت بر نحوه توزیع مواد غذایی در مراکز توزیع، رستورانها ، اغذیه فروشیها ،قصابیها و جمعآوری مواد فاسد و تاریخ مصرف گذشته از واحدهای صنفی و دستفروشان از اهداف این طرح است.
وی با اشاره به تهدید جامعه خلخال از جانب گسترش بیرویه ماشینشوییها در شهر و فعالیت آنها در کنار خیابانها خواستار اجرای مصوبات جلسات شورای سلامت در خصوص جمعآوری این واحدهای آلاینده محیط زیست و تعطیلی واحدهای صنفی فاقد پروانه کسب شد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خلخال با انتقاد از ضعف اجرای مصوبات این شورا اضافه کرد: از مجموع ۴۲ مصوبه جلسات شورای سلامت و امنیت غذایی خلخال در سال جاری ۲۷ مورد اجرا نشده و این نشان از اهمیت ندادن به مسائل بهداشتی است که لازم است با همت تمام دستگاه های اجرایی شهرستان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
تشدید نظارت بر اماکن عمومی در شهرستان خلخال
فرماندار خلخال در آخرین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی سال جاری شهرستان، با اشاره به در پیش رو بودن سال نو و شروع مسافرتهای نوروزی و همچنین ماه مبارک رمضان بر لزوم تشدید پایشهای مستمر، نظارت و بازرسی بهداشتی بر اماکن عمومی و حساس شهرستان تاکید کرد.