اکبر بازوند در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: اجرای طرح فاضلاب شهری خواف به گونهای است که برای ۱۵ سال آتی و پوشش جمعیتی معادل ۶۸ هزار نفر پیش بینی ظرفیت شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به بحران کمآبی در کشور که روزانه جدیتر میشود، اجرای شبکه جمعآوری و تصفیهخانه فاضلاب در شهر مرزی خواف موجب جبران کسری آب در حوزههای کشاورزی، فضای سبز و استفاده حداقلی آب کارخانه صنعتی و معدنی سیمیدکو خواهد شد.
مدیر طرح اجرای شبکه فاضلاب شهری خواف افزود: این طرح زیرساختی در قالب قرارداد B.O.T، یعنی "ساخت، بهرهبرداری و انتقال" با سرمایهپذیری شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی و سرمایهگذاری شرکت صنعتی معدنی سیمیدکو از اوایل سال ۱۴۰۱ آغاز شده که پایان آن طبق برنامه زمانبندی، اواخر سال ۱۴۰۳ خواهد بود.
وی عنوان کرد: در جریان اجرای این طرح بیش از ۳۰۰ نفر از افراد بومی شهر خواف به صورت مستقیم مشغول به کار شدند و تنها برای تیمهای تخصصی از خارج شهر نیروی انسانی تأمین میشود که اولویت ما نیز هنگام بهرهبرداری طرح عظیم فاضلاب، جذب نیروی متخصص از خواف خواهد بود.
بازوند تصریح کرد: بهرهبرداری از فیلتراسیون بازیابی پساب صنعتی کشور یکی دیگر از اقدامهای مهم در شرکت توسعه فراگیر سناباد بود که این طرح جامع با هدف تولید پایدار، حفظ منابع آب و مسائل محیطزیست در سال ۱۳۹۸ آغاز شد و در فاز دوم فیلتراسیون، با ثبت رکورد بازگشت ۲.۵ میلیون مترمکعب به چرخه تولید در ۱۷ ماه رقم خورد.
مدیر طرح اجرای شبکه فاضلاب شهری خواف اعلام کرد تاکنون از مجموع ۱۴۴ کیلومتری شبکه فاضلاب شهر خواف به رغم توقف ۱۲۰ روزه در طول یکسال گذشته، ۴۴ کیلومتر لولهگذاری پروژه انجام شده که در مقایسه طرحها در سایر شهرهای خراسان رضوی، پیشرفت زیادی داشتهایم.
بازوند در پایان گفت: الگوی لولهگذاری شبکه و تصفیهخانه نیز به روش A۲O که روشی جهانی اجرا میشود و با بهرهگیری از مشاوران طرح در ۳ مودول عملیاتی شده و با توجه به جمعیت ۴۷ هزار نفری شهر خواف، ۲ مودول با ظرفیت ۵۵۰۰ مترمکعب در روز عملیاتی خواهد شد که برای پوشش تا ۱۵ سال آتی و جمعیتی معادل ۶۸ هزار نفر پیش بینی ظرفیت شده است.
انتهای پیام