بابک کریمی عصر امروز (۲۴ اسفندماه) در نشست هماندیشی جمعی از نخبگان، مستعدین برتر و اساتید دانشگاههای استان زنجان که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، با بیان اینکه اقدامات خوبی در بنیاد ملی نخبگان علیرغم مشکلات موجود در کشور انجام شده و میشود، اظهار کرد: باید در خصوص علت مهاجرت نخبگان، ریشهیابی کرده و در این زمینه بیاندیشیم.
وی با اشاره به اینکه ابعاد اقتصادی و اجتماعی بخشی از دلایل مهاجرت نخبگان کشور است، افزود: اکنون مسئله رفتن از کشور و مهاجرت نخبگان در سطح دانشگاهی به اساتید دانشگاههای کشور و در بستر جامعه به سنین نوجوانان راهنمایی و دبیرستان رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر به نوعی در کشور دچار کمبود اندیشهورزان و نخبگان میشویم، تصریح کرد: برخی اوقات احساس میشود، زحماتی که برای نخبگان کشیده میشود، ما آدمها را مشخص میکنیم تا دیگران بیایند و آنان را ببرند.
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با بیان اینکه اگر اقدامات انجام شده باعث خوشحالی نخبگان نشود، آنان در درازمدت به فکر مهاجرت خواهند افتاد، گفت: بودجههای پژوهشی به شدت کاهش پیدا کرده و حتی اگر شما بحث معیشت را تامین کنید، امیدی در انجام پژوهشهای برجسته در دانشگاه به وجود نمیآید.
کریمی با بیان اینکه در قوانین بالادستی گفته میشود از ناخالصی ملی کشور مقداری به پژوهش اختصاص دهیم که الان حدود ۳ دهم درصد است، اظهار کرد: محققی که ذهن پویا دارد و نمیتواند امکاناتش را فراهم کند خود به خود به مهاجرت فکر میکند تا برود جایی که به آنان ارزش دهند.
وی، ارتباطات بینالمللی را راه پیشرفت علم در دنیا دانست و افزود: ارتباطات بینالمللی است که ما نمیتوانیم این ارتباطات را در چارچوبهای به شدت امنیتی انجام دهیم؛ بنابراین باید تسهیلاتی را فراهم کنیم تا این ارتباطات آسانتر شکل بگیرد تا افراد راحتتر برای انتقال تجربیات خود در کشور رفتوآمد کنند.
این مسئول در رابطه با دشوار شدن انجام کارهای پژوهشی، خاطرنشان کرد: وضعیت جوانی که الان میخواهد پژوهش را شروع کند نسبت به چند سال گذشته شرایط بسیار سختی است.
انتهای پیام