به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یون سوک یول، رئیسجمهوری کره جنوبی در پاسخ مکتوب به پرسشهای خبرنگاران چند رسانه خارجی از جمله آسوشیتدپرس عنوان کرد: "ما نباید با بیاعتنایی به روابط از هم گسسته کره جنوبی و ژاپن زمان را تلف کنیم. من معتقدم ما باید به این چرخه شرورانه خصومت دوجانبه پایان داده و با یکدیگر در راستای جستجوی منافع مشترک هر دو کشور همکاری کنیم."
یون سوک یول این صحبتها را امروز (چهارشنبه) یک روز قبل از آنکه برای نشست با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن به توکیو سفر کند، مطرح کرد. همچنین تمرکز این نشست بر این است که کیشیدا چه گامهایی در پاسخ به برنامههای اخیر یون سوک یول برای استفاده از بودجه کشورش به منظور غرامت دادن به تعدادی از کارگران اجباری دوران استعمار بدون الزامی کردن مشارکت ژاپن اتخاذ خواهد کرد.
این برنامه یون سوک یول با انتقادات برخی قربانیان و رقبای سیاسی او مواجه شد. آنها خواستار غرامت پرداخت کردن به طور مستقیم از سوی شرکتهای ژاپنی که این کارگران اجباری را در دوران استعمار به کار گرفتند، شدهاند. اما یون سوک یول از تصمیمش دفاع کرده و گفت، افزایش روابط با ژاپن برای مقابله با مجموعهای از چالشهای اقتصادی و سیاست خارجی ضروری است.
یون خاطر نشان کرد: کره جنوبی و ژاپن نیازی فزاینده به همکاری در این دوران چند بحرانی در ضمن تشدید تهدیدات موشکی و هستهای کره شمالی و اخلال در زنجیرههای جهانی تامین دارند. من مطمئن هستم که دولت ژاپن به ما در گشودن یک فصل جدید از روابط کره و ژاپن ملحق خواهد شد و این اتفاق در تاریخ ثبت خواهد شد.
هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن نیز امروز چهارشنبه در واکنش به اظهارات یون سوک یول گفت، توکیو به دنبال تقویت "همکاری استراتژیک" با کره جنوبی و همچنین تقویت همکاری به صورت سهجانبه با آمریکاست. او گفت امیدور است که "تعاملاتی صادقانه" بین رهبران دو کشور وجود داشته باشد.
روابط کره جنوبی و ژاپن به عنوان دو متحد کلیدی آمریکا بعد از حکمی جنجالی از سوی دادگاه عالی کره جنوبی در سال ۲۰۱۸ بیشترین سطح تنزل را تجربه کرد. این دادگاه در آن سال حکم داد، دو شرکت ژاپنی نیپون استیل و صنایع سنگین میتسوبیشی – به گروهی از کارمندان کرهای سابق خود به خاطر کار اجباری در استعمار سالهای ۱۹۱۰-۱۹۴۵ غرامت پرداخت کنند.
ژاپن تاکید کرد، همه مسائل مربوط به غرامت قبلاً با معاهدهای مربوط به سال ۱۹۶۵ که روابط دوجانبه را عادی کرده و یک کمک اقتصادی و وامهایی به میزان ۸۰۰ میلیون دلار از توکیو به سئول را ارائه کرد حل و فصل شدهاند. این در حالی است که اختلافات تاریخی دو کشور به موضوعات دیگری نیز سرایت کرد که در این راستا توکیو کنترلهایی را بر صادرات اعمال کرده، در حالی که از سوی دیگر کره جنوبی هم تهدید کرده بود به پیمان دو کشور در زمینه تبادل اطلاعات نظامی خاتمه میدهد.
یون سوک یول محافظهکار از زمان روی کار آمدن در ریاست جمهوری کره جنوبی در ماه مه گذشته بر ترمیم روابط با ژاپن، تقویت اتحاد نظامی با آمریکا و ایجاد همکاری امنیتی قویتر سهجانبه سئول-واشنگتن-توکیو تمرکز کرده است. یون میگوید این اقدامات برای بازدارندگی در برابر کره شمالی که موشکهایش با قابلیت حمل کلاهک هستهای قادر به هدف گرفتن کره جنوبی و ژاپن هستند، لازم هستند.
رئیس جمهور کره جنوبی در ادامه اظهاراتش بیان کرد: "زمانی که کره جنوبی، آمریکا و ژاپن همکاری خود در زمینه بازدارندگی علیه کره شمالی را در ضمن تلاشهای دوجانبه آمریکا و کره جنوبی در زمینه گسترش بازدارندگی تقویت کنند، احتمال قضاوت نادرست کره شمالی کاهش خواهد یافت."
دولت یون سوک یول اعلام کرد از بودجه داخلی کره جنوبی برای پرداخت غرامت به نیروهای کار اجباری سابق ژاپن استعماری که در احکام دادگاهی سال ۲۰۱۸ پیروز شدند، استفاده خواهد کرد اما جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از این طرح دولت سئول به عنوان گامی بزرگ در جهت تقویت شراکت بین دو تا از نزدیکترین متحدان واشنگتن استقبال کرد.
در حالی که اخیرا کارشناسان اعلام کردند که آزمایشهای تسلیحاتی تهاجمی کره شمالی، هدفش مجبور کردن آمریکا به پذیرش آن به عنوان یک قدرت هستهای و کاستن از تحریمهای بینالمللی است، یون سوک یول گفت که این اتفاق نخواهد افتاد.
وی اظهار کرد: "از آنجایی که خلع سلاح کامل کره شمالی هدف روشن و تغییرناپذیر جامعه بینالمللی است، کره جنوبی هرگز کره شمالی را به عنوان یک کشور هستهای تحت هیچ شرایطی به رسمیت نخواهد شناخت."
یون از کره شمالی خواست تا برنامه هستهای "بیملاحظه" خود را متوقف کرده و گامهایی برای رسیدگی به رنج مردمش بردارد. وی با استناد به یک ارزیابی دولتی با این موضوع که "کمبود مواد غذایی در کره شمالی بدتر شده و اخیراً در چند منطقه این کشور مردم در اثر گرسنگی مردهاند" از تمایل کشورش برای ارائه کمکهای بشردوستانه به کره شمالی خبر داد.
یون سوک یول همچنین اظهار خوشبینی کرد که گرم شدن روابط دیپلماتیک با ژاپن منجر به گسترش همکاری اقتصادی بین دو کشور که به گفته او برای رسیدگی به آسیبپذیریهای زنجیره تامین صنعتی و دیگر چالشها ضروری خواهد بود، شود.
وی افزود، گسترش همکاری بین کره جنوبی و ژاپن که هر دو قطب صنعت نیمه هادیها هستند کمک چشمگیری به "ارتقای انعطافپذیری در زنجیرههای تامین جهانی که به دلیل حمله روسیه اوکراین و همهگیری کووید-۱۹ متزلزل شده و ممکن است به دلیل رقابت چین و آمریکا تغییر پیدا کند، خواهد کرد."
به گفته رئیس جمهوری کره جنوبی، تقویت همکاری دوجانبه همچنین به این کشورها در زمینه پیشبرد روابط اقتصادی با چین به شیوهای باثبات کمک خواهد کرد.
انتهای پیام