سخنگوی وزارت علوم:

پرداختن رسانه‌ها به نقاط ضعف وزارت علوم باعث شد که به اشتباهات خود ورود کنیم

مشاور وزیر و سخنگوی وزارت علوم،تحقیقات و فناوری با اشاره به عملکرد یکساله این وزارتخانه با بیان اینکه بازگو کردن نکات منفی به وزارت علوم کمک کرد، تصریح کرد: پرداختن رسانه‌ها به نقاط ضعف وزارت علوم باعث شد که به اشتباهات خود ورود کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علی شمسی‌پور در نشست خبری ارائه گزارش سالیانه وزارت علوم که عصر امروز ۲۴ اسفند در وزارت علوم برگزار شد، تصریح کرد: ویژگی جامعه رسانه‌ای سبب خوف و رجا ایجاد میشود. مدیرانی که عملکرد خوبی دارند، باید مواظب گفتار خود باشند. وجود رسانه‌ها سبب می‌شود که برخی از مدیران، تصمیمات خود را به سمت بهتر شدن سوق دهند.

وی ادامه داد: رسانه سبب می‌شود که ما مدیران هدایت شویم و در مسیر درست گام برداریم. من از تمام اهالی رسانه که نقاط قوت و ضعف وزارت علوم را بازگو کردند،تشکر می‌کنم. 

دکتر شمسی‌پور با بیان اینکه بازگو کردن نکات منفی به وزارت علوم کمک کرد، تصریح کرد: پرداختن رسانه‌ها به نقاط ضعف وزارت علوم باعث شد که به اشتباهات خود ورود کنیم. 

مشاور وزیر علوم خاطر نشان کرد:  مباحث متعددی درباره عملکرد یکساله وزارت علوم مطرح می‌شود. دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم با توجه به برنامه‌ای که به مجلس ارائه داد، موارد متعددی را در وزارت علوم احصا کرد. در ارتباط با عملکرد وزارت علوم باید گفت که در برخی از موارد به پیشرفت‌هایی دست یافته‌ایم. همچنین در برخی از موارد ثبات داشته‌ایم و در برخی از موارد نیز پسرفت کرده‌ایم.

سخنگوی وزارت علوم با بیان اینکه تفاهم‌نامه‌هایی با سایر وزارتخانه‌ها منعقد کرده‌ایم، گفت: تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صنعت و معدن برای ارتباط میان صنایع و دانشگاه‌ها در حوزه آموزش و پژوهش منعقد کردیم. این موضوع سبب می‌شود که با توجه به نیازهای کشور در زمینه نیروی انسانی تصمیم بگیریم.‌ 

وی ادامه داد: هنگامی که مرحوم رستم قاسمی، مسئولیت وزارت راه را برعهده داشت، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسکن و خوابگاه منعقد کردیم. 

دکتر شمسی‌پور با بیان اینکه در هیچ دوره‌ای به اندازه این دوره به فرهنگ توجه نشده است، گفت: در حالی‌که دانشگاه‌ها درگیر مسائل تغذیه هستند، سه درصد از بودجه دانشگاه‌ها به حوزه فرهنگ اختصاص داده شده است. تخصیص بودجه سه درصدی به مرور اتفاق می‌افتد، اگر  بودجه فرهنگی برخی از دانشگاه‌ها کمتر از یک درصد باشد، به مرور زمان به مرز سه درصد می‌رسد.

سخنگوی وزارت علوم با بیان اینکه دکتر زلفی‌گل، وزیر علوم تلاش کرد که بودجه سه درصدی فرهنگی به پنج درصد برسد، توضیح داد: تصمیم بر این است که این بودجه به صورت مجزا لحاظ شود، نه اینکه از  یک بخش کسر و به بخش فرهنگ اضافه شود. امر فرهنگی، بدون پشتیبانی مالی سخت است. ممکن است که برخی از مدیران از بودجه‌ای که در دست دارند، استفاده حداکثری کنند. فرهنگ مؤلفه‌ای نیست که بگوییم که در طول یکسال چند درصد رشد دارد. شاخص فرهنگی به مرور زمان اتفاق می‌افتد.

وی ادامه دارد: اردوی راهیان نور، دچار تحول شده است. همچنین اردوی «راهیان پیشرفت» به منظور پیوند دانشجویان با صنعت شکل گرفته است.

دکتر شمسی‌پور افزود:  سیستم رصد و پایش را در سطح وزارتخانه و دانشگاه به صورت برخط شکل دادیم. تصمیم داشتیم که با فکر جمعی درباره مشکلات تصمیم بگیریم. این کمیته متشکل از افراد حقیقی و حقوقی است که برخی از این افراد حتی خارج از وزارتخانه هستند. اولین حربه وزارت علوم برای وقایع اخیر، ایجاد سیستم رصد و پایش بود. ما درباره دانشگاه‌ها با توجه به شرایطی که دارند، تدبیر کردیم. در حالی که برای تعطیلی کلاس‌ها از سوی شبکه‌های معاند تلاش شد، ولی کلاس‌ها را برگزار کردیم. دبیر  کمیته رصد و پایش، معاون فرهنگی وزیر علوم است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۵:۳۸
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 1401122417675
  • خبرنگار : 71664

برچسب‌ها