عبدالله مختاری ۲۴ اسفندماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی یکی از اثرگذارترین نهادهای اجتماعی است، اظهار کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی تنها ۲۰ درصد از جمعیت ایران تحت پوشش بیمههای اجباری بودند و در استان نیز ۲۵۰۰ فرد تحت پوشش بیمه قرار داشت و این تعداد حتی یک درصد از جمعیت استان نیز محسوب نمیشد.
مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به قوانین وضع شده در نظام جمهوری اسلامی ایران درخصوص پوشش حداکثری بیمه افزود: در حال حاضر در استان ۱۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند همچنین ۴۹۴ هزار نفر نیز تعداد مستمری بگیران این بیمه هستند، در سال جاری نیز ۴۷ هزار نفر تحت پوشش مستمری بگیران قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری ۲۸ هزار میلیارد تومان در حوزه درمانی توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد، ادامه داد: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم اقدامات تحولی و موثری با شعار تحول، عدالت و اعتماد در این سازمان شکل گرفت برای مثال هوشمندسازی یکی از اقدامات مهم سازمان تامین اجتماعی به شمار میآید که در دستور کار قرار گرفت و با این اقدام بیش از ۸۵ میلیون مراجعه طی یک سال گذشته به سازمان تامین اجتماعی کاهش پیدا کرد.
مختاری با تاکید بر نگاه ویژه سازمان تامین اجتماعی به مناطق محروم و کم برخوردار، عنوان کرد: بر همین اساس در سفر ریاست جمهور به چهارمحال و بختیاری مصوبه ساخت پنج مرکز درمانگاهی در نقاط مختلف استان اخذ شد که تاکنون کلنگ یکی از این مراکز زده شده است همچنین خرید خدمات درمانی، تجهیزات پزشکی و ساخت و ساز در واحد بیمهای سازمان نیز از دیگر اقدامات سال جاری به شمار میآیند.
مدیرکل تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: پرداخت به موقع یکی از مهمترین تعهدات این سازمان محسوب میشود به همین علت نیز طی دو سال گذشته و با تلاشهایی که صورت گرفت تمامی بدهیهای سازمان تامین اجتماعی به صورت کامل پرداخت شد.
وی با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری حدود ۸۰۰۰ کارگر ساختمانی در صف انتظار برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، اضافه کرد: براساس قانون سازمان باید منابع مالی و تعهدات خود را با یکدیگر تنظیم کند و به همین جهت با وجود مراجعات مکرر کارگران ساختمانی امکان تحت پوشش بیمه قرار گرفتن آنها فراهم نبود اما خوشبختانه به همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوبهای درخصوص بیمه این کارگران تصویب شده که آییننامه آن درحال تکمیل است و طی ماههای آینده ابلاغ خواهد شد و کارگران ساختمانی نیز جذب سازمان تامین اجتماعی میشوند.
مختاری در پایان با اشاره به تعهد سازمان تامین اجتماعی در پرداخت بیمه بیکاری، خاطرنشان کرد: پرداخت این نوع بیمه به افراد دارای شرایط خاصی است درواقع بیمه بیکاری به افراد حائز شرایط پرداخت میشود و در این خصوص محدودیتهایی در نظر گرفته شده است اما اگر فردی دارای شرایط دریافت بیمه بیکاری باشد هیچ محدودیتی در پرداخت وجود ندارد و در این زمینه مشکل اعتباری نداریم.
در ادامه جلسه مصطفی فلاحی_معاون مدیریت درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: ایران از جمله کشورهای خاورمیانه است که در مسیر اجرای سیستم الکترونیک نسخه سلامت قدم گذاشت که این اقدام موجب شد خدمات درمانی بهتری به شهروندان ارائه شود، استان ما نیز در اجرای این طرح همچنین طرح دارویار پیشگام بود.
وی با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ از نظر درمان بیماریهای خاص، مشکلات مربوط به کمبود دارو، پیشگیری از بیماریهایی همچون دیابت و فشار خون و... سال پر پیچ و خمی بود، افزود: مشکل کمبود دارو در سال جاری مربوط به تمامی سطح کشور بود، این موضوع هم به علت مشکلات ایجاد شده در واردات دارو و مواد اولیه آن و هم به علت شیوع کرونا و آنفلوانزا در مهرماه و آبان ماه و افزایش مصرف دارو در کشور به وجود آمد اما خوشبختانه با انجام اولویتبندی در چهارمحال و بختیاری هیچ یک از بیماران با نبود دارو مواجه نشدند و عملهای جراحی نیز در استان لغو نشد البته برخی بیمارستانها با محدودیت مواجه شدند اما در مجموع برای تامین دارو مانند سرم مشکل نداشتیم.
معاون مدیریت درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۲۵ درصد از جراحیهای انجام شده استان در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری از جمله جراحیهای بزرگ محسوب میشوند اما تامین دارو و تجهیزات آنها انجام شد، ادامه داد: با این وجود در بخش بیماران سرپایی و به ویژه اطفال مشکلاتی برای تامین داروهای آنتی بیوتیک وجود داشت که در این زمینه نیز با اولویتبندی بیماران شرایط مدیریت شد.
فلاحی عنوان کرد: در حوزه خدمات دندانپزشکی در کل کشور عصبکشی دندان تحت پوشش بیمهای تامین اجتماعی قرار ندارد و در بیمههای تکمیلی دیده شده است اما سایر خدمات مانند ترمیم دندان تحت پوشش این سازمان قرار دارند همچنین در بیمارستان امام علی(ع) نیز ایجاد یک مرکز دندانپزشکی سانترال درحال انجام است که ۸۵ درصد کار انجام شده و پیشبینی میشود این مرکز در بهار سال آینده افتتاح شود البته جذب دندانپزشک یکی از مشکلات سازمان تامین اجتماعی به شمار میآید و به همین جهت از دندانپزشکانی که قصد ورود به سیستم این سازمان را داشته باشند استقبال خواهد شد.
وی اضافه کرد: در بیمارستان امام علی(ع) و پلی کلینیک تامین اجتماعی روانپزشکان و روانشناسان حضور دارند و آماده خدمترسانی به بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری هستند.
معاون مدیریت درمان تامین اجتماعی چهارمحال و بختیاری در پایان با اشاره به طرح دارویار، خاطرنشان کرد: در این طرح با توجه به حذف ارز ترجیحی برای دارو قیمت آن به ارزش واقعی خود نزدیک شد اما نکته مهم این است که این هزینه اضافی از جیب شهروندان پرداخت نمیشود و پرداخت مازاد هزینه دارو بر عهده بیمه قرار دارد که همین موضوع موجب شد پرداختی سازمان درخصوص دارو حدود سه تا چهار برابر شود.
انتهای پیام