حامد شمس در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: درگز با داشتن سه رودخانه دائمی و چشمههای روان همیشگی یکی از قطبهای اصلی تولید ماهی قزلآلا در این استان است. در حال حاضر با داشتن حدود ۱۰ استخر پرورش ماهی با ظرفیتی حدود ۲۵۰ تن در سال توانایی عرضه ماهی به نقاط مختلف استان و کشور را داریم.
رییس شبکه دامپزشکی درگز در خصوص روش تشخیص ماهی قزلآلای سالم گفت: در ماهی تازه سالم چشمها براق، محدب و کاملا برآمده و با مردمک روشـن و قرنیـه شـفاف است.
وی افزود: گوشت ماهی تازه سالم دارای حالت ارتجاعی (الاستیکی) است که با فشار انگشت نشانه بر روی عضلات پشتی اطراف ستون فقرات ماهی قابل تشخیص است و اثر فرورفتگی ناشی از فشار انگشت روی عضلات باقی نمیماند.
شمس خاطرنشان کرد: در ماهی تازه سالم درجه یک رنگ آبشش قرمز روشن بدون موکوس و همچنین دارای پوست روشن، براق و بدون تغییر رنگ است.
وی ادامه داد: مهمترین ﻋﻼﻣﺖ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻣﺎهی ﺳﺎﻟﻢ از ﻓﺎﺳﺪ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻗﻮام و ﺣﺎﻟﺖ ﻇﺎﻫﺮی آن اﺳﺖ ﻛﻪ در ماهیان ﺳﺎﻟﻢ ﺳﻔﺖ و ﺳﺨﺖ ﺑﻮده و در ﻣﺎﻫﻴﺎن ﻓﺎﺳﺪ ﻧﺮم و ﺷﻞ اﺳﺖ.
رییس شبکه دامپزشکی درگز عنوان کرد: قزلآلا حتی در زمانی که تازه از آب گرفته شده، دارای ترشحات موکوسی و لزج است. ضمنا این ترشحات روی آبشش و هم پوست میتواند باشد، غالبا بوی فساد ماهی بویی شبیه به بوی آمونیاک بوده ولی هرگونه بوی نامطبوع دیگر مثل اسیدی و تندی میتواند نشان از فساد باشد.
وی گفت: اکیپهای نظارتی دامپزشکی در ایام عید و ماه مبارک رمضان با شماره تلفن ۱۵۱۲ آماده رسیدگی به شکایات و گزارشهای مردمی هستند.
انتهای پیام